Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Δήμος Αμφιλοχίας: Διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων με κτηνοτρόφους για το νόσημα της πανώλης των αιγοπροβάτων.

 

    Ο Δήμος Αμφιλοχίας συμμετείχε την Παρασκευή 26/7/2024 και ώρα 7.00 μ.μ. στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Διοικητήριο στο Μεσολόγγι για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων για το νόσημα της πανώλης των αιγοπροβάτων που έχει εμφανιστεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ειρήνη Φίλου και ο αρμόδιος της πολιτικής προστασίας κ. Γεώργιος Χούτας οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα τελευταία δεδομένα για την εξέλιξη της νόσου, τα προληπτικά μέτρα ελέγχου που έχουν ήδη ληφθεί στην περιοχή μας και τις ενδεδειγμένες ενέργειες αυτοπροστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δυτική Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί κάποιο κρούσμα, ενώ η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα μέσω συγκεκριμένων οδηγιών που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Αμφιλοχίας σε συνεργασία με το Τμήμα Κτηνιατρικής Αμφιλοχίας δύο ενημερωτικές συναντήσεις.

Την Πέμπτη στις 11:οο π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας.

Την Παρασκευή 11:00 π.μ. στο Δημοτικό κατάστημα Χαλκιοπούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο