Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Υπόθεση διαφθοράς στην ΕΤΑΔ: Πάρτι με ακίνητα "φιλέτα", απειλές και άγριοι ξυλοδαρμοί.


         Απειλές, εμπρησμοί και βίαιες επιθέσεις σε βάρος υπαλλήλων και διευθυντή της ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), εκδηλώσεις σε ιδιωτικά ακίνητα του ελληνικού δημοσίου χωρίς αδειοδότηση και τιμολόγια, πληρωμές για μισθώσεις χωρών με... μαύρες τσάντες και φακέλους, εκβιασμοί καταστηματαρχών, παράνομη... περίφραξη και εκμετάλλευση χώρων, 400.000 ευρώ διαφυγόντα κέρδη.

 

Η εξιχνίαση άγριας επίθεσης με σφυρί σε βάρος υπαλλήλου της ΕΤ.Α.Δ. από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αποκάλυψε την παράνομη δραστηριότητά δύο... συναδέλφων του, οι οποίοι σύμφωνα με τη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να συνδέονται με σειρά από περιστατικά δωροληψίας, με φόντο ολιγοήμερες εκδηλώσεις σε Ακίνητα του Δημοσίου ή εποχιακές εκμεταλλεύσεις χώρων. Πίσω από την παράνομη φάμπρικα, κρύβονταν μια 49χρονη πρώην τομεάρχης και ένα συνομίλικο της στέλεχος του Τμήματος Βραχυχρόνιων Μισθώσεων.

34 ύποπτες μισθώσεις

Συνολικά 34 εκδηλώσεις, 13 εκ των οποίων τοποθετούνται στο Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, το 2022 και το 2023, φέρεται σύμφωνα με το έλεγχο Ιδιωτικής Εταιρίας, να πραγματοποιήθηκαν χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα αδειοδότησης και τιμολόγησης. Τα διαφυγόντα κέρδη για αυτές τις εκδηλώσεις εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 402.500 ευρώ. Αντίστοιχα ευρήματα φέρεται να προκύπτουν και από τον εσωτερικό έλεγχο που πραγματοποίησε η ΕΤ.Α.Δ. κατά το οποίο διαπιστώθηκε ανεπαρκής διαχείριση των Βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Επίθεση με σφυρί

Δευτέρα 3 Ιουνίου, ώρα 07:40. Δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσεγγίζει πεζός προαύλιο χώρο σπιτιού στο Μαρούσι. Στην κατοικία διαμένει 47χρονος υπάλληλος της ΕΤ.Α.Δ., ο οποίος εξερχόμενος δέχεται βίαια χτυπήματα πιθανότατα με σφυρί στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Μέσα από αυτή την επίθεση, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τη δράση των δύο κατηγορουμένων υπαλλήλων της ΕΤ.Α.Δ.. Ο 19χρονος δράστης που ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, εργαζόταν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο Μαρούσι, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε μισθώσει από την ΕΤ.Α.Δ.. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε ο 47χρονος είχε αποστείλει έγγραφο ζητώντας την παράδοση του χώρου, καθώς έληγε ο χρόνος μίσθωσης, ενώ υπήρχαν και απλήρωτες οφειλές.

Ο ανώνυμος φάκελος

"Έχω αφήσει στο Σύνταγμα, έναν φάκελο που γράφει τι παίζεται στην ΕΤΑΔ", ανέφερε άγνωστος άνδρας το πρωί της 27ης Ιουνίου καλώντας με απόκρυψη στο Τμήμα Δίωξη Εκβιαστών. Μέσα στην επιστολή αναγράφει αναλυτικά στοιχεία για τη δράση των κατηγορούμενων υπαλλήλων, αλλά και τα όσα διαπιστώθηκαν στο πόρισμα της Ιδιωτικής ελεγκτικής Υπηρεσίας. "Ο τομέας βραχυχρόνιων μισθώσεων της ΕΤΑΔ, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί με αδιαφάνεια, εκμισθώνει χώρους και εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, για δραστηριότητες με φουσκωτά παιχνίδια, καφέ, λούνα παρκ, εκθέσεις, πάρκινγκ κτλ, χωρίς να δηλώνει πολλές από τις μισθώσεις στην εταιρεία αλλά και όταν τις δηλώνει, έχουν ιδιαίτερα χαμηλά μισθώματα", σημειώνει στην επιστολή.

Εμπρησμοί και απειλές

Οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, δέχτηκε τον περασμένο Νοέμβριο απειλές, ενώ άγνωστοι έκαψαν το αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του. Όπως ανέφερε στις αρχές λίγες ημέρες πριν είχε ερωτηθεί από το διευθύνων σύμβουλο της ΕΤ.Α.Δ., για το κόστος μίσθωσης χώρου από την Εταιρεία στο Γουδί και είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Σε αυτό το χώρο φέρεται να λειτουργούσε παράτυπα πάρκινγκ και λόγω αυτής της παρατυπίας, είχε απομακρυνθεί από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η 49χρονη κατηγορούμενη τομεάρχης.

Σε άλλο περιστατικό φύλακας της εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου που είχε έρθει και σε λεκτική αντιπαράθεση με υπαλλήλους, όταν αντιλήφθηκε παρατυπίες σε χώρο στάθμευσης, είδε τη μηχανή του να γίνεται παρανάλωμα του πυρός, μετά από εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία που διαμένει.

Ενδεικτικό της δράσης των δύο υπαλλήλων είναι το γεγονός ότι εκβίασαν επιχειρηματία με κατάστημα στην προβλήτα του "TAE KWON DO", ζητώντας του χρήματα, προκειμένου να μην του κάνουν ζημιά στη λειτουργία του μαγαζιού.

Πηγή: TheTOC.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο