Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Λευκάδα: Έγγραφη εντολή Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λευκάδας για την υδροδότηση του νησιού. Να υπάρχει η διοχέτευση που αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

 


      Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδας, την 29η Ιουλίου,  2024, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά(Δείτε εδώ) ζητώντας από την κα. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λευκάδας.

α) κληθούν οι αρμόδιοι για την χορήγηση της ποσότητας νερού που πρέπει να λαμβάνει η Λευκάδα από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου – παρουσία τρίτου τεχνικού-εμπειρογνώμονα –ώστε με επιτόπιο έλεγχο στις διακλαδώσεις του αγωγού για την Άρτα και την Πρέβεζα, να διαπιστωθεί  αν πράγματι παρέχεται η δέουσα ποσότητα νερού στη Λευκάδα στο παρόν χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την αναφερόμενη ΚΥΑ ή το καταστατικό του συνδέσμου ύδρευσης και 

β) να διερευνηθεί αν και ποιοι ιδιώτες κλέβουν το νερό από τον κεντρικό σωλήνα υδρεύσεως της Λευκάδας.

Με νεότερη σημερινή (31/7)  ανακοίνωση ενημερώνει ότι, η εισαγγελέας καλεί τους αρμοδίους να αποκαταστήσουν πλήρως το πρόβλημα υδροδότησης της Λευκάδας με τη διοχέτευση 22.275 μ3/24ωρο στην Λευκάδα βάσει της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Διαβάστε ολόκληρη την ενημέρωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας:

         Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, πως (με έγγραφο με σημερινή ημερομηνία, ήτοι 31/7/2024, απευθυνόμενο προς τους Δήμους Λευκάδας & Πρέβεζας, την ΔΕΥΑ Πρέβεζας, κοινοποιούμενο στην κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και στον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκάδας) η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λευκάδας κ. Ανδρομέδα Στεφανίδου – ανταποκρινόμενη άμεσα στη μηνυτήρια αναφορά του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας που κατατέθηκε την 29η Ιουλίου 2024 από τον Πρόεδρο κ. Γεράσιμο Γαντζία – καλεί τους αρμοδίους να αποκαταστήσουν πλήρως το πρόβλημα υδροδότησης της Λευκάδας με τη διοχέτευση 22.275 μ3/24ωρο στην Λευκάδα βάσει της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο