Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Βιολογικός Δ.Ε. Αλυζίας: Προχωρά το πιο απαραίτητο έργο που θα λύσει και το διαχρονικό πρόβλημα της αποχέτευσης στον Μύτικα. Μέχρι την ολοκλήρωση του, οι πολίτες υποχρεούται να αδειάζουν τους βόθρους τους.



       Σχετικά με το υπαρκτό εδώ και πολλά χρόνια θέμα που αντιμετωπίζει ο Μύτικας, σχετικά με τους βόθρους και τα λύματα, έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν επιλέξει να το αναδείξουμε, όχι με φωτογραφίες και αναφορά μεμονωμένων κάθε φορά περιπτώσεων, με αλαλαγμούς και δυσφημίζοντας το χωριό μας, για να πάρουμε μερικά κλικ παραπάνω, αλλά στην ουσία του και στην πολιτική του διάσταση, πως μείναμε τόσα χρόνια χωρίς βιολογικό καθαρισμό, την στιγμή που τα χρήματα έρρεαν από τα ευρωπαϊκά ταμεία για κατασκευή τέτοιου είδους υποδομών.
 
Η οριστική λύση για το αποχετευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μύτικας, είναι η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Δ.Ε Αλυζίας, που η δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το 2019, ασχολήθηκε, δούλεψε, ωρίμασε μελέτες, ανέσυρε το έργο από τα αζήτητα, έκανε την πλήρη πρόταση της στο Ταμείο Ανάκαμψης, προβλέποντας και φωτοβολταϊκό πάρκο για να πέσει το κόστος στη περίοδο λειτουργίας του, εξασφάλισε χρηματοδότηση πάνω από 12 εκατ. ευρώ, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και αυτή την στιγμή το έργο εκτελείται με ταχείς ρυθμούς, παρά τα εμπόδια που προσπάθησαν να βάλουν κάποιοι, κάτι που χαροποιεί κάθε υγιώς σκεπτόμενο δημότη

Μέχρι την ολοκλήρωση του βιολογικού της Δ.Ε Αλυζίας, οι προσωρινές λύσεις είναι:
1. Η συνεχής ύπαρξη λειτουργικού βυτιοφόρου, που χάρη σε πάρα πολύ καλό ντόπιο επαγγελματία ιδιώτη υπάρχει
2. Η ευσυνειδησία των κατοίκων, που υποχρεούνται να αδειάζουν τους βόθρους,
3. Ο έλεγχος από τον Δήμο, οι συστάσεις και η επιβολή συνεπειών.

Το 1. το έχουμε, στο 2. έχουμε μεγάλο πρόβλημα, το 3. για πρώτη φορά πραγματικά γίνεται προσπάθεια, μιας και γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει τόσο προφορικές όσο και γραπτές οχλήσεις (Πρόεδρος, Αντιδήμαρχος) και επιμέρους αυτοψίες για το θέμα από τον Δήμο και αναμένεται οι ''περίεργοι'' που δεν συμμορφώνονται, να αντιμετωπίσουν αυστηρά πρόστιμα και συνέπειες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο