Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

3η επιτροπή Συνεδρίασης του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027. -Συμμετοχή του Γεωργίου Αποστολάκη.


     Συμμετοχή του Γεωργίου Αποστολάκη στην 3η επιτροπή Συνεδρίασης του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» 2021-2027. 

Ο Πρώην Δήμαρχος Ακτιου Βονιτσας Γεώργιος Αποστολακης συμμετείχε στην 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» 2021-2027 που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Ιούνιο του 2024 στην Ηλεία . 


Είχε την τιμή να συμμετάσχει ως μέλος της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, εκπροσωπώντας τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας). Ο κύριος Γεώργιος Αποστολακης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του έκανε σημαντικές παρεμβάσεις και ο Δήμος Ακτιου Βονιτσας ήταν πρωταγωνιστής των προγραμμάτων και των έργων ΕΣΠΑ, παραμένει ακόμη ενεργός και σκεπτόμενος για το μέλλον των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας και φυσικά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, αφού συμμετείχε ενεργά για την καλύτερη απόδοση των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ από τους Δήμους που εκπροσωπεί. Στη συνεδρίαση που προεδρεύει ο Νεκτάριος Φαρμάκης, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Σκάλκος , οι φορείς του δημοσίου των διαχειριστικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2021-2027 καθώς και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Βρυξέλλες). 


«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει σημαντική δουλειά αλλά και από τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Η εξέλιξη του Επιχειρησιακού προγράμματος, παρουσιάζει σημαντική πρόοδο και διαρκώς επιταχύνει. Όλη αυτή η προσπάθεια έχει αφήσει ένα αξιοζήλευτο αναπτυξιακό αποτύπωμα, που αντιλαμβάνονται και βιώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και όποιος επισκέπτεται συχνά την Δυτική Ελλάδα» ,αναφέρει ο κύριος Αποστολακης και συνεχίζει λέγοντας , «Η πραγματική ανάπτυξη έρχεται από τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που έχουν συγκεκριμένη και ουσιαστική στόχευση και υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του κάθε τόπου και των πολιτών». Καταλήγει λέγοντας συγκεκριμένα για ένα απο τα προγράμματα που θα απασχολήσει την Περιφέρεια και ειδικά τον Δήμο Ακτιου Βονιτσας, δηλαδή τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε.) «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τις Ο.Χ.Ε. που προετοίμασε ο Δήμος Ακτιου Βονιτσας μαζί με την Περιφέρεια τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο των προσκλήσεων. 

 

Ο Δήμος μας είναι απο τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που συμμετέχει σε δυο ΟΧΕ, δηλαδή την παραπάνω και την ΟΧΕ Αμβρακικού. 

Στόχος μας με τον σχεδιασμό και την συμμετοχή μας σε αυτές την προηγούμενη περίοδο ήταν να αλλάξουμε τον τόπο μας και την ζωή των μόνιμων κατοίκων , των νέων παιδιών και επισκεπτών προς το καλύτερο» Συζητήθηκε παράλληλα και ψηφίστηκε ομόφωνα η Ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Επίσης στη συνεδρίαση συζητήθηκε διεξοδικά η ΠΡΟΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ » 2021 – 2027 ως προς τα παρακάτω: 

1. Ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων - Έγκριση της μεθοδολογίας και των κριτηρίων επιλογής πράξεων 
2. Ενημέρωση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις 3. Ενημέρωση για τα έργα στρατηγικής σημασίας 
4. Ενημέρωση για θέματα Αξιολόγησης του Προγράμματος 5. Ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και τη επικοινωνία του Προγράμματος.

Συμμετέχουμε ενεργά ως προς το συμφέρον των συνδημοτών μας!!! 

Γιατί η αγάπη για τον τόπο μας υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει…. Συνεχίζουμε….


 

3 σχόλια:

  1. Τραβά. Για. Ύπνο. Καρυολη. Άσε. Να. Μπή. Και. Κανένας. Νεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μπαιντεν έφυγε το κατάλαβε ο Κάρι ακόμα δε λέει να το καταλάβει ότι θα ξανά χάσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος να χάσει ρε ο καρυ θα είναι πάλι δήμαρχος με μεγάλη διαφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο