Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Θερμή η υποδοχή του νέου μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην πόλη του Αστακού.

 


     Οι πρώτες εικόνες από την υποδοχή του νέου μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην πλατεία και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου υπήρξε σύντομος χαιρετισμός από το δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη. Παρά τον συννεφιασμένο καιρό, οι ιερείς και πλήθος κόσμου πλημμύρισε την πλατεία με περηφάνια, και αγάπη προς το νέο Ποιμενάρχη τους.


Να υπενθυμίσουμε ότι την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του στα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, συναντήθηκε με τον κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη και τον αρχιμ. Δαβίδ Μπαζούλα, προκειμένου να προετοιμάσουν την υποδοχή του Σεβασμιώτατου στον Αστακό.  
 

Ποιος είναι ο Νέος Ιεράρχης


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφέρει στο βιογραφικό για τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός Κιαμέτης γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά. Ανατράφηκε και πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του στον τόπο καταγωγής του, τη Σάμο. Έλαβε το Πτυχίο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997.

Το ίδιο έτος εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος, υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς κυρού Καλλινίκου. Τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης έλαβε υπό του Γέροντός του, Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, τον οποίον ακολούθησε άμα τη ενθρονίσει του στον Βόλο. Εκεί χρημάτισε Αρχιδιάκονος και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου (1998 – 2003), Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος (2003 – 2006) και έπειτα Πρωτοσύγκελλος (2006 – 2022).

Από των διοικητικών αυτών θέσεων συντόνισε το όλο ιεραποστολικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Διετέλεσε Προεδρεύων του Μητροπολιτικού Συμβουλίου. Ανέλαβε την διοργάνωση των μηνιαίων ιερατικών Συνάξεων, πολλών επιμορφωτικών ιερατικών Σεμιναρίων, καθώς και πολυάριθμων Συνεδρίων και ποικίλων Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Διετέλεσε διευθυντής του περιοδικού «Πληροφόρηση» (2002 – 2012) και Υπεύθυνος του Βιβλιοπωλείου της Μητροπόλεως και του Βρεφονηπιακού της Σταθμού. Διηύθυνε το νεανικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, διετέλεσε επί πενταετία Αρχηγός των κατασκηνώσεων αρρένων, ίδρυσε την Παιδική και Νεανική Χορωδία της Μητροπόλεως και είχε την ευθύνη της έκδοσης πρότυπων Κατηχητικών Βοηθημάτων για όλες τις βαθμίδες των Κατηχητικών Σχολείων.

Παραλλήλως, διακόνησε ως Προϊστάμενος του μεγαλοπρεπούς Ενοριακού Ιερού Ναού Αναλήψεως Χριστού Βόλου, όπου εργάστηκε, πλην της ποιμαντικής και φιλανθρωπικής διακονίας, και για την αποπεράτωση και εξωραϊσμό του Ιερού αυτού Ναού. Μερίμνησε, επίσης, για την ανακαίνιση των Ιερών Παρεκκλησίων Αγίου Νεκταρίου Βόλου και Αγίου Ανδρέα Φυτόκου, καθώς και για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου Νέου Κοιμητηρίου Βόλου. Χάρη στις ενέργειες και τις προσπάθειές του, ανακαινίστηκε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης, καθώς και τα ιστορικά Παρεκκλήσια της εν λόγω Ενορίας.

Εμπνευστής, δημιουργός και Διευθυντής του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού, στην Μακρυνίτσα Πηλίου, του πρωτότυπου  χώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «Ο Μικρός Παράδεισος» και «Η Γωνιά του Θεού» στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σουρλιγκείου Γηροκομείου Καναλίων και συνέβαλε καθοριστικά στην εκ βάθρων ανακαίνιση και εύρυθμη λειτουργία του.

Εξέδωσε δύο συλλογές ομιλιών και κηρυγμάτων με τον τίτλο «Από καρδίας. Εννέα λόγοι για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή» και «Από καρδίας. Κηρύττοντας σε σημαντικούς σταθμούς του Εκκλησιαστικού έτους». Ύστερα από πρόσκληση, μετέβη και ομίλησε σε Ιερές Μητροπόλεις, με την ευκαιρία λατρευτικών εκδηλώσεων ή Συνάξεων.

Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξελέγη στις 6 Οκτωβρίου 2022 και η Χειροτονία του τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.


Δείτε πολλές φωτογραφίες μέσα από το φακό της Τζένης Παπαδημητρίου.....


5 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα έτη σας Σεβασμιώτατε πολλά, υγιή και καρποφόρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΞΙΟΣ . ΜΙΚΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βρε κακοκεντρεχεις δεν ντρέπεστε λίγο και οι άλλοι δήμαρχοι δεν κάνανε υποδοχή αλλά τέτοιοι είστε η αντιπολίτευση πουηταν έστω την Κυριακή στην εκκλησία ντροπή σας έχετε μέρα και λόγο για τα κοινά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο