Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Περιπέτειες στην Κδαπούπολη - Ανοσοήρωες εναντίον Μοκροβλαβερούληδων. Ιδανικό για δώρο Χριστουγέννων στα μικρά παιδιά.Ημερομηνία 30-11-2022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι η έκδοση του παιδικού παραμυθιού ''ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΔΑΠΟΥΠΟΛΗ - Ανοσοήρωες εναντίον Μικροβλαβερούληδων'', υπό την αιγίδα και με τη στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, κυκλοφορεί στο αναγνωστικό κοινό και εισπράττει τις θετικότατες κριτικές.
Μία ακόμη θετική κριτική για το βιβλίο, περιέχεται σε πολύ γνωστό θεματικό site για τα βιβλία και είναι γραμμένη από τον κ. Κώστα Τραχανά......
Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου τιμήθηκε για το συγκεκριμένο παραμύθι, με το βραβείο Κοινωνικής προσφοράς για την συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης, για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια που διοργάνωσε το ΕΔΔΥΠΠΥ, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια, που πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2022.

Ακολουθεί η θετική κριτική του κ. Κώστα Τραχανά:


«Περιπέτειες στην Κδαπούπολη - Ανοσοήρωες εναντίον Μοκροβλαβερούληδων».Κ. Λίχνος - Εκπαιδευτικοί και παιδιά των ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομέρου, Εικονογράφηση: Β. Καπάδαη, Επιστ. Επιμέλεια: Δρ. Μ. Σακουφάκη Εκδόσεις άπαρσις (Παιδικό) 2022 σελ. 34

Γράφει ο Κώστας Τραχανάς.

Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε με αγάπη και θέληση, πρωτίστως από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των 4 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης-Αστακού, Κανδήλας, Φυτειών και Παλαιομάνινας-του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοκαρνανίας.
Αποτέλεσε το παιδαγωγικό έργο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για την χρησιμότητα των Εμβολίων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια που πραγματοποίησε το ΕΔΔΥΠΠΥ με τους Δήμους μέλη του.
Πρόκειται για ένα παραμύθι με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που προάγει την αξία της υγιεινής διατροφής, της καθαριότητας-ως ενέργειες που συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας-και της συλλογικής υπευθυνότητας, ενώ παράλληλα ενημερώνει τα παιδιά, με τρόπο εύθυμο και ανάλαφρο, για τη φύση των ιώσεων, τον τρόπο μετάδοσης και αντιμετώπισής τους, καθώς και την χρησιμότητα των εμβολίων.
Η Κδαπούπολη, δεν είναι μια πόλη σαν τις άλλες τις θορυβώδεις και μεγάλες. Είναι πόλη μαγική, όλο χαρά και μουσική. Τα παιδάκια παρεούλα, όλο παίζουν στην αυλούλα και ο καλός Αποφυγούλης, ένας νέος κυριούλης τα φροντίζει με λατρεία.
Έλα όμως που τώρα τελευταία, κάτι όλο τον παιδεύει και η δουλειά του δυσκολεύει.
Τον καημένο τον κύριο Αποφυγούλη, τα βάσανά του δεν έχουν τελειωμό…!
Στην Κδαπούπολη που ζούσε, ήρεμα και χαρωπά, υπήρχα πλέον φασαρίες και μπλεξίματα πολλά. Τα παιδιά σαν μαγεμένα, είχαν αρχίσει ν΄ αρρωσταίνουν, δεν αισθάνονται καλά. Όλο φτερνίζονται ή βήχαν, ψήνονταν στον πυρετό. Και οι γονείς τους φοβισμένοι, αναζητούσανε γιατρό.
Μα εκείνος, που δεν ήθελε ούτε ν΄ ακούσει για νοσοκομεία και φάρμακα, πίστευε πως το πρόβλημα θα ήταν περαστικό και πως όλα θα γίνονταν όπως πριν, χωρίς να κάνει το παραμικρό.
Μια μέρα όμως ο κύριος Αποφυγούλης αποφάσισε να ανακαλύψει την αλήθεια. Πήρε λοιπόν, το μεγεθυντικό του φακό και άρχισε, γεμάτος περιέργεια να εξετάζει διάφορα σημεία της Κδαπούπολης.
-Τι περίεργα πλάσματα είστε εσείς; ρώτησε ο κύριος Αποφυγούλης απορημένος.
-Εμείς είμαστε μικρόβια, βακτήρια και μύκητες, απάντησε ο Μικροβιούλης.
-Και τι δουλειά έχετε εδώ; ρώτησε ξανά ο κύριος Αποφυγούλης παραξενεμένος.
-Παντού ζούμε! Ούτε ένα μέρος του κόσμου δεν θα βρεις που να μην υπάρχουμε κι εκεί.
Και τώρα μάλιστα, οι μπελάδες που σας περιμένουν θα είναι χειρότεροι.
-Γιατί έτσι; ρώτησε ο κύριος Αποφυγούλης τρομαγμένος.
-Γιατί εμφανίστηκαν κάτι νέοι Μικροβλαβερούληδες με κορόνα, που είναι σκανταλιάρηδες πολύ. Μοιάζουν με μικρούλες αγκινάρες και κάνουν όλο χαζομάρες. Κι αν τους κολλήσεις, μονομιάς θ΄αρρωστήσεις, απάντησε ο Βακτηριδάκης…


Πρόκειται για ένα παραμύθι, που πληροφορεί τα παιδιά για την φύση των ιώσεων, τον τρόπο μετάδοσης και αντιμετώπισής τους, καθώς και τη διαχρονική χρησιμότητα των Εμβολίων.
Τα παιδιά ταξίδεψαν στον μικρόκοσμο, ενημερώθηκαν για όσα συμβαίνουν γύρω τους, και ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες της συλλογικής αλληλεγγύης και της υπεύθυνης ατομικής στάσης μέσα στη κοινωνία.
Στο τέλος του μικρού αυτού βιβλίου υπάρχει Λεξικό όρων, ζωγραφιές των παιδιών και σημείωμα του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ε.Μάντζαρη.
Πιστεύουμε το παραμύθι αυτό θα ταξιδέψει από χέρι σε χέρι, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά θα απολαύσουν το αποτέλεσμα αυτό της δημιουργικής απασχόλησης και θα αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς παρόμοιων δραστηριοτήτων.
Τα εικονογραφημένα παραμύθια θα είναι πάντα τα αγαπημένα των παιδιών, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Πρέπει να διαβάσουν τα παιδιά το «Περιπέτειες στην Κδαπούπολη - Ανοσοήρωες εναντίον Μοκροβλαβερούληδων» γιατί είναι γεμάτο περιπέτεια, μπόλικο χιούμορ, πολλή γνώση και μοναδική εικονογράφηση από την Βάλια Καπάδαη.
Τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα χαρίστε το στα παιδιά σας.
mytikaspress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο