Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Σκληρή κριτική Σταρακά στις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία (βίντεο)


Σκληρή κριτική στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στην Πάτρα, άσκησε η Χριστίνα Σταρακά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο..... Η κ. Σταρακά εστίασε την κριτική της στα ζητήματα της παιδείας, της υγείας, στα προβλήματα των αγροτών της περιοχής, καθώς και στη στασιμότητα που παρατηρείται στα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις υποδομές.
«Η πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Πάτρα επιβεβαίωσε με απόλυτο τρόπο ότι το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία είναι απαγορευμένες περιοχές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι απαντήσεις του πρωθυπουργού απογοήτευσαν ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές της Ν.Δ.», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Σταρακά.
Πιο συγκεκριμένα, για το ζήτημα του Πανεπιστημίου, η κ. Σταρακά επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει οτιδήποτε για Κτηνιατρική Σχολή, ενώ μετέθεσε τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο Πατρών σχετικά με τις καταργήσεις, μεταφορές και συγχωνεύσεις Τμημάτων. Μάλιστα, σχολίασε δηκτικά ότι δεν ανέφερε οτιδήποτε για Αυτόνομο Πανεπιστήμιο.
Σε ό,τι αφορά την εικόνα κατάρρευσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στο Αγρίνιο, επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία ουσιαστική δέσμευση για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. «Πως θα λειτουργήσει η ΜΕΘ; Πως θα βγουν οι εφημερίες στην παθολογική και στις άλλες κλινικές;», αναρωτήθηκε η κ. Σταρακά που μάλιστα επέκρινε και την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα. «Ήλθον, είδον και απήλθον και μας έμειναν μόνο οι φωτογραφίες της, αλλά καμία λύση στα προβλήματα», τόνισε σχετικά.
Αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα των παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας, η κ. Σταρακά υπογράμμισε ότι δεν ακούστηκε κανένα μέτρο στήριξης από τον κ. Μητσοτάκη. «Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων βουλιάζουν, τα καρτέλ κάνουν πάρτι και η κυβέρνηση παρακολουθεί», ανέφερε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου.
Για το ζήτημα της κάθετης σύνδεσης και παρά την ίδια του την προεκλογική δέσμευση, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά. «Με προμελέτη δωρεά από τον συντοπίτη μας κ . Ράδο χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να χρηματοδοτηθούν και μάλιστα ορισμένοι πανηγυρίζουν για αυτή την εξέλιξη», ανέφερε η κ. Σταρακά.
Παράλληλα, σχολίασε ότι ο Πρωθυπουργός δεν μίλησε καθόλου για το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο Πλατυγιάλι - Αγρίνιο - Καρπενήσι – Λαμία, ενώ καυτηρίασε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «το Πλατυγιάλι είναι ένα λιμάνι στο πουθενά». «Πως να μην είναι στο πουθενά όταν η οδική σύνδεση του λιμανιού με την Ιονία Οδό παραμένει στα αζήτητα;», τόνισε η κ. Σταρακά, «Ωστόσο διαπιστώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για το κομμάτι από το 7ο έως το 28χμ, για το οποίο έχουν εκπονηθεί οι προμελέτες και λείπει μόνο ο πίνακας απαλλοτριώσεων και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.

Η συνάντηση άραγε της 12ης Μαρτίου στο Αγρίνιο, για το συγκεκριμένο έργο, με την παρουσία σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας δεν έφτασε στον Πρωθυπουργό;
Το θέμα πρέπει να είναι στα κορυφαία της ατζέντας των διεκδικήσεων της περιοχής μας.»

Ενώ αντίστοιχα καμία συζήτηση δεν έγινε ούτε για το Επιχειρηματικό πάρκο στο Αγρίνιο.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ Γ.Κ.Π.Σ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΕΟΚ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΒΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΛΟΥΡΟ ΑΠΟ ΑΓΡΙΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ Η ΝΔ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΣΤΩ 5ΧΛΜ ΤΟ ΧΡΟΝΟ . ΑΓΡΙΝΙΟ- ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΗ- ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ . ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΕΞΗΣ 1 -ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ 1200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 5ΟΟ ΕΥΡΩ ΕΝΟΙΚΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΛΘΗ .ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟ 2 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΓΡ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΟΚ. 3 ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΝΑ ΙΔΡΥΩΝΤΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟ ΥΦΟΙΤΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ Η ΠΑΜΕ ΠΑΤΡΑ ΚΛΠ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΤΑΙΕΙ. .ΠΟΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΣΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΗ ΚΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΕΣ .ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΘΑ ΤΑ ΠΡΩΟΘΗΣΗΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΣ ΕΣΤΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΣΤΑΚΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΗ . ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΗΡΟ ΕΡΓΟ . ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ .ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΛΘΩ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΚΕΡΑΣΗΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΗ ΚΑΠΟΙΟΣ 7-8 ΜΗΝΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο