Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Μήπως βιαζόμαστε να καταδικάσουμε την Κιβωτό του κόσμου;

 
Γράφει ο Βασίλης Ξεσφίγγης

Το 2018 με την βοήθεια των αναγνωστών μας μαζέψαμε μέλι και το μοιράσαμε σε κοινωφελή ιδρύματα παιδιών.
Είχαμε παραδώσει 150 κιλά μέλι και στην Κιβωτό του Κόσμου και πήγαμε στην δομή της Ηπείρου στην Πωγωνιανή όπου εκεί το παραδώσαμε και έχουμε παρακάτω φωτογραφικό υλικό και βίντεο με  εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Εκεί είδαμε με τα μάτια μας ένα τεράστιο έργο γι αυτό παρά τα όσα ακούγονται χωρίς να θέλω να υποστηρίξω κανέναν, δεν μπορώ να τα πιστέψω όσα ακούω.
Γιατί είδαμε ανθρώπους γλυκούς, γυναίκες που ήταν σαν μάνες στα μικρά παιδιά, παιδαγωγούς που για να πάρουν μια θέση πρώτα τους εξέταζε ψυχολόγος και ψυχίατρος.
Ακόμα και αν ξέφευγε κάποιος με παραβατική συμπεριφορά και ξεγελούσε τους ειδικούς και έπαιρνε την θέση, νομίζω οι υπόλοιποι συνάδελφοι του θα έβλεπαν κάτι, δεν θα μπορούσε να κρυφτεί.
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα.
Το 2018 που μιλήσαμε με την κιβωτό του κόσμου, βοηθούσε πάνω από χίλια παιδιά.
Στα 24 χρόνια λειτουργίας της πέρασαν δεκάδες χιλιάδες παιδιά από την Κιβωτό.
Αν γινόταν κάτι άσχημο θα έπρεπε να είχε βγει στην επιφάνεια πάρα πολύ γρήγορα.
Επιπλέον εμείς είδαμε μια δομή που προσπαθούσε να παραδώσει στην κοινωνία ολοκληρωμένους και καταρτισμένους ανθρώπους.
Είδαμε εργαστήρια μέσα στην δομή οπού παράγονταν τρόφιμα για τα παιδιά και ταυτόχρονα τα παιδιά μάθαιναν και την δουλειά.
Δηλαδή υπήρχε σχολή τυροκομίας, υπήρχε ξυλουργικό εργαστήριο, μελισσοκομικό εργαστήριο, εργαστήριο ζυμαρικών, θερμοκήπια κτλ.
Ώστε οι νέοι μετά την ενηλικίωση τους να μπορέσουν να γνωρίζουν και ένα επάγγελμα.
Αυτά δεν μπορεί να θεωρηθούν ως καταναγκαστική εργασία όπως κάποιοι χρεώνουν άδικα την κιβωτό γιατί αυτές οι δραστηρίοτητες ήταν ουσιαστικά μαθήματα για τα παιδιά ώστε να μάθουν την δουλειά.
Ένα παιδί ακόμα και στην οικογένεια του θα συμμετάσχει στην οικογενειακή εργασία και τελικά θα μάθει το επάγγελμα του πατέρα ή της οικογένειας.
Αυτό ακριβώς προσπαθούσε να πετύχει και η κιβωτός και δεν νομίζω κανένας σώφρον άνθρωπος να μπορεί να διαφωνήσει με αυτή την λογική.
Άρα η κατηγορία ότι στην Κιβωτό καταπίεζαν τα παιδιά να δουλεύουν, για εμάς που πήγαμε και είδαμε πως λειτουργούσε το σύστημα δεν στέκει με τίποτα, μα με τίποτα.
Τέλος θα πω αυτό που είδα με τα μάτια μου.
Είδα μικρά παιδάκια, να τα προσέχουν γυναίκες και να τους φέρονται τόσο καλά που μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Γιατί η μάνα θα το μαλώσει το παιδί της, μα εκεί μιλούσαν χαμηλόφωνα και με ευγένεια για να μην τρομάζουν τα παιδιά.
Είδα στη μέση του πουθενά να γίνονται ιδρύματα που μόνο καλό είχαν να δώσουν.
Ξέρω μου μεταφέρθηκε τότε ότι διάφοροι τύποι ζητούσαν δουλειά στην Κιβωτό και πολλές φορές την απαιτούσαν κιόλας εκβιαστικά, οπότε είμαι πάρα πολύ προσεκτικός.
Δεν μπορώ να πιστέψω και ας με συγχωρέσει ο Θεός αν κάνω λάθος, ότι στις δομές της Κιβωτού έγινε κάτι κακό.
Είναι άλλο πράγμα να μιλάς απ έξω, και άλλο να έχεις δει με τα μάτια σου τι γινόταν μέσα, γιατί εγώ πήγα μέσα και είδα.
Παρόλα αυτά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
Φοβάμαι όμως ότι σπεύσαμε να καταδικάσουμε την Κιβωτό πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί.

περισσότερα στο melissocosmos.blogspot.com και η σχετική ανάρτηση του 2018 εδώ.

 

2 σχόλια:

  1. Χρειάζεται πειθαρχία και για την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία των ιδρυμάτων. Αυτό δεν είναι επιλήψιμο. Ούτε είναι επιλήψιμο να δουλεύουν μέσα στις δομές τα μεγαλύτερα παιδιά. Και για να προσφέρουν αλλά και να μαθαίνουν στην εργασία για την προσωπικότητά τους. Τα ιδρύματα αυτά δεν είναι για να θρέφουν ασύδοτους τεμπέληδες, αλλά για να μεγαλώνουν τα παιδιά σωστά και να τα διαπαιδαγωγούν, (αφού οι γονείς αυτών των παιδιών δεν είναι άξιοι να τα κάνουν αυτά). Τώρα αν έγιναν σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή φαγώθηκαν χρήματα, ας τα βρει η δικαιοσύνη και ας πληρώσουν οι ένοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΟΠΩΝ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΙΛΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΑ ΙΔΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΟΜΑΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο