Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Αδιέξοδοι καιροί», του συγγραφέα Κωνσταντίνου Λίχνου, στον Ιανό.
Ο IANOS και οι Εκδόσεις Γράφημα, διοργάνωσαν την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, την παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων του Κωνσταντίνου Λίχνου με τίτλο «Αδιέξοδοι καιροί», που κυκλοφορεί υπό την αιγίδα του Φιλολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.
Τα διηγήματα καταδεικνύουν θέματα, που περιγράφουν τον βαθύ προβληματισμό του συγγραφέα για τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας, και η συγκεκριμένη έκδοση, αποτελεί συγκέντρωση βραβευμένων διηγημάτων του συγγραφέα (συνολικά δεκαπέντε), που γράφτηκαν μεταξύ 2017 και 2022.
Για το βιβλίο μίλησαν:
- Αντώνης Ε. Χαριστός, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Πρόεδρος του Φιλολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.
- Γεράσιμος Δενδρινός, Συγγραφέας.
- Χρήστος Μιάμης, υπ. Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας.
Ο Χρήστος Μιάμης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η λογοτεχνική γραφή του Κωνσταντίνου Λίχνου, δεν φοβάται να αναμετρηθεί με την κοινωνική ζωή και την πολιτική πραγματικότητα, δεν αναχωρεί, αλλά εισχωρεί μέσα στο κοινωνικό ζήτημα και προσπαθεί να το αναδείξει σε όλες του τις πλευρές. Ο κων/νος Λίχνος, συνομιλεί με την εποχή του, με την γνήσια αγωνία του λογοτέχνη που αναζητά τρόπους της ανθρώπινης χειραφέτησης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο».
Το Βίντεο της παρουσίασης:
Ο Κωνσταντίνος Λίχνος, πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Επικοινωνιών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Είναι συνεργάτης των εκδόσεων «Γράφημα», Αντιπρόεδρος του Φιλολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, και επικεφαλής του τμήματος Πεζογραφίας αυτού. Συντάκτης Πεζογραφίας, Δοκιμίων και Ποίησης στο «Λογοτεχνικό Δελτίο», έντυπη φιλολογική ύλη τριμηνιαίας κυκλοφορίας.
Τα τελευταία χρόνια διακρίθηκε σε πολυάριθμους πανελλαδικούς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (στις κατηγορίες του δοκιμίου, του διηγήματος, του παραμυθιού, της νουβέλας και του μυθιστορήματος), ενώ δοκίμια και διηγήματά του δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά και συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες, από τους εκδοτικούς οίκους: «Σύγχρονη Εποχή», «Άπαρσις», «Κέφαλος», «Διάνοια» και «Γράφημα».
Τον Αύγουστο του 2022 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Γράφημα, και υπό την αιγίδα του Φιλολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, η συλλογή διηγημάτων του «Αδιέξοδοι καιροί», ενώ τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άπαρσις το παραμύθι: «Ανοσοήρωες εναντίον Μικροβλαβερούληδων» (το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Κοινωνικής προσφοράς στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης του ΕΔΔΥΠΠΥ, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εκστρατείας για τα Εμβόλια και τα αντιβιοτικά). Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο www.Dialogos.gr, κέρδισε το Α’ βραβείο στην κατηγορία του μυθιστορήματος, στον 2ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό Πεζογραφίας «Κέφαλος» και το «Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς» του απένειμε το Ειδικό Βραβείο Πεζογραφίας «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», για το σύνολο των διακρίσεων, το έργο και την ενεργή του παρουσία στα γράμματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα.
Το Διήγημά του «Οι πορτοκαλιές» εκδόθηκε το 2018 από τον Εκδοτικό οίκο Σύγχρονη εποχή και το διήγημά του «Επιδημική κρίση», από τον εκδοτικό οίκο Άπαρσις το 2019 στο συλλογικό έργο «Διηγήματα του εγκλεισμού». Το Διήγημά του «Ο άνθρωπος με τη φωτογραφική μηχανή», εκδόθηκε στην αντιπολεμική ανθολογία με τίτλο: «Της Ειρήνης το βλέμμα». Tο Διήγημά του «Το καπηλειό», εκδόθηκε στο Συλλογικό τόμο Ιστορικών Διηγημάτων του Φιλολογικού Ομίλου Θεσ/κης «Κάποτε στην Ελλάδα», από τις εκδόσεις Γράφημα. Τον Απρίλιο του 2022, μαζί με άλλα δυο μέλη του Φιλολογικού Ομίλου Θεσ/κης (τον Αντώνη Χαριστό και τον Γιώργο Ορφανίδη), συνέγραψε το θεωρητικό μελέτημα: «Μανιφέστο - Δυο σχολές του Ρεαλισμού», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γράφημα. Toν Αύγουστο του 2022, επιμελήθηκε και έγραψε τον Πρόλογο για το Επετειακό ανθολόγιο με τίτλο: «100 χρόνια Σμύρνη», εκδόσεις «Διάνοια», στο οποίο συμμετείχε και με το Διήγημά του : «Οι πρόσφυγες θα πάρουν το ψωμί μας».
ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS: Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το νέο βιβλίο και στον συγγραφέα να έχει υγεία, δύναμη και διάθεση για συνέχιση της δημιουργικής του διαδρομής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο