Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την προστασία της Λαϊκής Κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τροπολογία υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας

Την απέρριψαν «ασυζητητί» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ

      Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή τροπολογία για την παύση πλειστηριασμών, πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του ΚΚΕ αναφέρεται: «Με πλειστηριασμούς της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για χρέη προς τις τράπεζες και τα "κοράκια", τα funds που έχουν αγοράσει τα "κόκκινα" δάνεια, αλλά και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Η εξέλιξη αυτή δεν προέκυψε τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που είναι πολιτικές στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου που έχουν σαν αποτέλεσμα να βυθίζονται τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενώ ταυτόχρονα με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενίσχυαν το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενίσχυση της καταστολής κ.λπ. για να υλοποιήσουν αυτούς τους σχεδιασμούς».

Το άρθρο της τροπολογίας - προσθήκης:

«Από την ψήφιση του παρόντος παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια - funds, του Ελληνικού Δημοσίου και των ΟΤΑ, σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων για οφειλές τους προς αυτούς.

Τα μέτρα αυτά αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί».

Παρά τις κορόνες και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις με επίκεντρο τη λαϊκή κατοικία, τα άλλα κόμματα απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση του ΚΚΕ επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι η κοινή τους πολιτική που βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία.

Παρότι κλήθηκαν από τους βουλευτές του ΚΚΕ να τοποθετηθούν συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο βέβαια και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τη ΝΔ που απέρριψε χωρίς συζήτηση την πρόταση του ΚΚΕ, έκαναν με τη σειρά τους γαργάρα την τροπολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο