Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Τι συμβαίνει στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ξηρομέρου ''Η ΕΝΩΣΗ'' - πρώην ΕΑΣ Ξηρομέρου; Ποιο το έργο του; Ποιο το Δ.Σ. του; Ποιά και πόσα τα μέλη του; Πότε κάνει Γενικές Συνελεύσεις και αρχαιρεσίες;

 


Μετά το δημοσίευμα μας στις 21 Νοεμβρίου 2022, που αφορούσε την οικονομική κατάσταση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ξηρομέρου ''Η ΕΝΩΣΗ'' - πρώην ΕΑΣ Ξηρομέρου (δείτε εδώ), όπου παρουσιάσαμε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, μόλις αυτά ήρθαν στη κατοχή μας, έχουμε γίνει δέκτες μίας πληθώρας πληροφοριών όσον αφορά τον Συνεταιρισμό......
Προσωπικά δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, να διασταυρώσουμε και δεν έχουμε γνώση. Αυτά που μπορούμε να καταλάβουμε και με μία σύντομη έρευνα μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε, τα παρουσιάζουμε χωρίς δισταγμό.

Σήμερα λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι:

Με βάση το άρθρο 26 - Διαχειριστική χρήση, του Ν. 4673/2020 (ΦΕΚ Α 52/11-03-2020) - ''Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις'', «ο Αγροτικός Συνεταιρισμός έχει υποχρέωση να δημοσιεύει κατ' έτος τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις του στην ιστοσελίδα του, το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία πρόκειται να τις εγκρίνει. Ο Αγροτικός Συνετερισμός υποχρεούται επίσης να αναρτά στην ιστοσελίδα του την απόφαση έγκρισης των οικονομικών αυτών καταστάσεων και να τις αποστείλει, εντός δέκα (10) μερών από την έγκρισή τους, μαζί με την εγκριτική απόφαση, στην εποπτεύουσα Αρχή».

Ιστοσελίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξηρομέρου ''Η ΕΝΩΣΗ'', εμείς όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε, άρα ούτε και ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις. Επίσης ανακοίνωση σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης και πολύ περισσότερο αρχαιρεσιών δεν έχουμε λάβει ποτέ ή εντοπίσει κάπου αλλού. Ιστοσελίδες άλλων Αγροτικών Συνεταιρισμών, με παρουσία και μετρήσιμο έργο, βρήκαμε. Εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα όσον αφορά τη σύνθεση του Δ.Σ., οικονομικά στοιχεία αλλά και τις δράσεις των Συνεταιρισμών. Επίσης βρήκαμε άλλων Συνεταιρισμών, δημόσιες ανακοινώσεις σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης και αρχαιρεσιών.

Η δημοσιοποίηση των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων στο πληροφοριακό σύστημα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) είναι υποχρεωτική για τις παρακάτω νομικές μορφές: Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Συνεταιρισμοί, Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Οικονομικού Σκοπού, Ευρωπαϊκές Εταιρείες, Ευρωπαϊκές Συνεταιριστικές Εταιρείες, σύμφωνα με τον συνδυασμό των διατάξεων του Ν. 3419/2005, του Ν. 4548/2018, του Ν. 3190/1955, Ν. 4072/2012 και του Ν. 4308/2014.

Ψάξαμε στο τμήμα δημοσιότητας του Γ.Ε.Μ.Η., να βρούμε ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξηρομέρου ''Η ΕΝΩΣΗ'' και δεν βρήκαμε απολύτως τίποτα, ούτε καν την τυπική καταχώρηση του Συνεταιρισμού με διεύθυνση κ.λπ


Βλέπουμε λοιπόν ότι κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στην λειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξηρομέρου ''Η ΕΝΩΣΗ'', το οποίο δεν είμαστε αρμόδιοι να το εντοπίσουμε εμείς.
Σύμφωνα με άρθρο 21 - Κρατική εποπτεία, του Ν. 4673/2020 (ΦΕΚ Α 52/11-03-2020) - ''Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις'', «Η εποπτεία επί των ΑΣ, των αναγκαστικών συνεταιρισμών και των Ενώσεών τους, των Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων (ΑΕΣ), των Οργανώσεων και Ομάδων παραγωγών και των Ενώσεών τους και των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων ασκείται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δια της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων, Επιθεώρησης και Συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο εξής εποπτεύουσας Αρχής. Η εποπτεύουσα Αρχή μπορεί, με απόφασή της να αναθέτει συγκεκριμένα έργα ελέγχου, σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές ή ελεγκτικές εταιρείες του Ν. 4449/2017 (Α' 7) ή σε ελεγκτές πτυχιούχους ανωτάτων σχολών που έχουν άδεια άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και σε άλλους ειδικούς επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες ή υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
mytikaspress.

15 σχόλια:

  1. ολοι ξερουν τι συμβαινει με τον αρχιιερεα τησ διαπλοκησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΒΙΚΤΩΡ ΝΕΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΛΕΞ ΜΠΑΛΝΤΑΤΖΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΦΥΤΕΙΑΙΣ ΜΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ.ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολα στην ωρα τουσ για να μαζευονται και μερικοι μαγκεσ

      Διαγραφή
  5. Ο ταλαντούχος κος Μύτικας από εκεί που καμάρωνε για τις επιτυχίες του Λουδοβίκου και διαφήμιζε τις επιτυχίες του τώρα που τους πήραμε χαμπάρι και άρχισε να θολώνει και να ξεθωριάζει η εικόνα του Λουδοβίκου παρά τις συνεχείς φωτογραφίσεις του έστω και αρκετή δόση Photoshop, σκέφτηκαν – αν σκέφτηκαν βέβαια γιατί δεν θέλει πολύ σκέψη αλλά αρκετή πονηρία και δόλια διάθεση – μαζί με τους τρείς ιεράρχες του Δήμου να αλλάξουν ρότα και τόριξαν στη σκανδαλολογία. Δεν θα τους βγεί σε καλό γιατί όταν σύντομα θα αποχωρήσουν και θα χάσουν τα γαλόνια θα δούμε πως οι απευθείας αναθέσεις σε μια νύχτα βαφτίστηκαν εργαλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα θα πω μόνο. Τα ενεργά μέλη είναι 27 (!!!) άτομα. Αν αύριο διαλυθεί ο συλλογος,γιατί σύλλογος είναι, όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα πάνε στα 27 μέλη του!!!!! Ελπίζω να καταλάβαμε...
    Πάντως θα έχουμε εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΒΡΩΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελέγξτε τι επιδοτήσεις παίρνουν οι υπάλληλοι και ειδικά το κουμπάρακι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε Μύτικα, αφου καλά καλά δεν γνωρίζεις την επωνυμία του συνεταιρισμού, τι κάθεσαι και γράφεις ότι έψαξες και δεν βρήκες. Τα πάντα στέλνονται στην Εποπτεύουσα Αρχή.
    Αλήθεια, για πες μας γιατί σταμάτησες να δημοσιεύεις, όπως είχες υποσχεθεί ότι θα έκανες, τα ποσά των απευθείας αναθέσεων κάθε έτους; Σταμάτα λοιπόν τα παραμύθια σου γιατί δεν τρώμε κουτόχορτο, όπως εσύ νομίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαέστρος ο κουμπάρος πρέπει να έχει πολλά ζώα για να παίρνει τόσες επιδοτήσεις.... έλεγχος γίνετε μόνο σε αυτούς που τα έχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ ευρωπαϊκή ένωση νσ ήξερες που πάνε οι πολλές επιδοτήσεις θα τις εκοβες χτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΙ ΣΦΙΧΤΕΡΜΑΝ ΝΑ ΠΗΡΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ....ΧΑΧΑΧΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΕΓΧΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο