Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Αίτηση για παραχώρηση δημόσιου χώρου κατέθεσαν οι καταστηματάρχες της παραλίας της Βονιτσας.


πηγή: 
akarnanikanea.gr

 

Μετά από έξι μήνες που ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας και των μέτρων της αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, στις 3 Μαϊου οι χώροι εστίασης άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους, έστω και σε εξωτερικούς χώρους, για να φιλοξενήσουν τους θαμώνες τους.

Είναι γεγονός ότι ο κλάδος της εστίασης έχει πάθει τεράστια οικονομική ζημιά λόγω του κορωνοϊού και οι επιχειρηματίες της πόλης μας επίσης.

Έτσι, όλοι οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών της παραλίας σε μία από κοινού κίνηση κατέθεσαν αίτηση προς το λιμενικό ταμείο της Βόνιτσας έτσι ώστε να νοικιάσουν χώρο απέναντι από τα μαγαζιά τους στην παραλία για να βάλουν και εκεί τραπεζοκαθίσματα και να μπορέσουν, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό, να καλύψουν μέρος της χασούρας αυτών των έξι μηνών που ήταν κλειστοί.

«Παρακαλούμε όπως μας παραχωρήσετε χώρο προς ενοικίαση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην απέναντι πλευρά των καταστημάτων μας (οδός Δ. Σάνου). Η αίτησή μας είναι διπλής σημασίας: Αφενός, το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις μας (κλάδος εστίασης) έχουν αποτελέσει το μεγαλύτερο θύμα της πανδημίας και σε απόλυτο εναρμονισμό με τα νέα μέτρα, επιθυμούμε την ανάπτυξη μιας τουλάχιστον σειράς τραπεζοκαθισμάτων έμπροσθεν των καταστημάτων μας, για το χρονικό διάστημα από την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης έως το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. Αφετέρου δε, το κυκλοφοριακό θέμα στο χώρο της παραλιακής οδού, αποτελεί χρόνιο πρόβλημα, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επομένως, με την άδειά σας για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί της παραλιακής οδού θεωρούμε ότι το μείζον αυτό πρόβλημα θα εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην αίτηση που κατέθεσαν προς το Λιμενικό Ταμείο Βόνιτσας οι επιχειρηματίες της παραλίας.  

Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει αποδεκτό από το Λιμενικό Ταμείο της Βόνιτσας.   

6 σχόλια:

  1. Τα καταστήματα της παραλίας ζητούν να καταλάβουν και τον δρόμο.
    Για τον χώρο που είναι πίσω από τον δρόμο και μέχρι την βιτρίνα τψν καταστημάτων, δεν θα πάρουν άδεια από το Λιμενικό; Είναι δικός τους χώρος;
    Μήπως ο αρχιερέας της Παλαίρου προσπαθεί να δικαιολογήσει έτσι την κατάληψη του Δημοτικού χώρου που σήμερα είναι γεμάτος από τα τραπέζια των καταστημάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ που γράφεις εξυπνάδες για το δημοτικό χώρο πληρώνουν και δεν έχει να δικαιολογήσει τίποτα και κανείς . Έχεις καταλάβει τι σημαίνει να έχουν τα μαγαζιά τους κλειστά; Γιατί δεν γράφεις με το όνομα σου . Δεν εμπόδισε πουθενά κανείς στην Παλαιρο και βονιτσα να κανείς βόλτα ; Ξέρεις ποσό κόσμος δουλεύει σε αυτά τα μαγαζιά σε αυτές τις περιοχές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή το επιχείρημα οτι επειδή υπάρχει κίνηση στην παραλία, μειώνοντας την διατομή της οδού με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων θα λυθεί το κυκλοφοριακό , είναι λογικό;
    Για τις αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους θα πληρώσει κανείς ή πληρώνουν σε είδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτάνει πια. Έχουν και οι πεζοι δικαιώματα ! Και τα παιδιά . Όλα για το κέρδος. Η Δημοτική Αρχή να σεβαστεί τα δικαιώματα των δημοτών. Σε λίγο θα ζητήσουν χώρο και στη θάλασσα με πλωτά τραπεζάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ των 3.09. Γράφεις ότι υπάρχει πλήρωμή του δημοτικού χώρου μπροστά από τα καταστήματα της παραλίας. Θα μας ήταν μεγάλη χαρά να σε ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ. Αρκεί να μας δείξεις μια πληρωμή από καφετέρεια, όχι του εστιατορίου. Από καφετέρεια. Σε περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πληρώσουν πρώτα τα χρέη τους, όσοι χρωστάνε, προς το Δήμο και μετά να ζητούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο