Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου


To πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ Αγρινίου πήρε τέλος μετά από 3 ημέρες παρακολούθησης και ψήφισης ταινιών από το κοινό, ζωντανές ομιλίες και παρουσιάσεις των δημιουργών....

Το φεστιβάλ είχε πρωτοφανή επιτυχία, καθώς η επισκεψιμότητα στην σελίδα του φεστιβάλ www.agriniofilmfestival.com σε μόλις τρεις ημέρες ανήλθε σε 2.389 επισκέπτες και 4.949 προβολές της σελίδας.

Στο κανάλι του φεστιβάλ στο youtube οι προβολές των ταινιών ανήλθαν σε 3.051.

Οι συμμετοχές και οι επισκέψεις ξεπέρασαν τα όρια της Ελλάδας, καθώς υπήρξαν συμμετέχοντες από Γαλλία, Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και το Τέξας των Η.Π.Α.

Η ταινία που ξεχώρισε ήταν η «Υφαρπαγή (Hijack)» της Φανής Γεωργακάκη από τα Χανιά της Κρήτης, αφού κέρδισε παμψηφεί το βραβείο Καλύτερου Διεθνούς Μονολόγου από την κριτική επιτροπή, αλλά βγήκε πρώτη και στις προτιμήσεις του κόσμου παίρνοντας μαζί της και το Βραβείο Κοινού.

Μεγάλη μάχη δόθηκε στην διαδικασία της ψηφοφορίας με την ταινία «For My beloved Florent» της Τεξανής Mindy Chanson, η οποία κάνει έκκληση ώστε να ανοίξουν τα ταξίδια και να αρθούν οι περιορισμοί για τους ανθρώπους που θέλουν να δουν τους αγαπημένους τους και τις οικογένειές τους #LoveIsNotTourism.

Ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός για τα «Βραβεία Κοινού» αφού μέσα σε 48 ώρες που διήρκησε η ψηφοφορία οι συνολικές ψήφοι για τις 17 ταινίες που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό έφτασαν τις 1.810.

Νικήτρια από την πλευρά της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία Καλύτερος Μονόλογος Αγρινίου ήταν η Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου για τον μονόλογο «Και εσύ μπορείς».

Το Βραβείο Κοινού για τον καλύτερο Αγρινιώτικο μονόλογο κέρδισε ο μόλις 16 ετών, μαθητής του μουσικού σχολείου Αγρινίου, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης για την ταινία του «Be Careful».

Η μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ δίνει δύναμη στους διοργανωτές για να συνεχιστεί, μια επιτυχία που την χρωστάει στην εξαιρετική ανταπόκριση του κοινού του Αγρινίου, αλλά και στην τοπική επιχείρηση κουφωμάτων αλουμινίου Aluxal Karachalios και τον Μιχάλη Καραχάλιο που στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και ενίσχυσε το φεστιβάλ.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα βίντεο από τις παρουσιάσεις καθώς και τις ταινίες που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο