Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΚΚΕ_Συγκέντρωση στο Αγρίνιο "Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα" με το Νίκο Παπαναστάση


Ακούστηκε δυνατά και από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, το σύνθημα «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή».....

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου, έστειλαν το μήνυμα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης που γυρίζει τους εργαζόμενους κυριολεκτικά έναν αιώνα πίσω με την κατάργηση του 8ώρου, τους νέους περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράσης, που αποδιοργανώνει συνολικά τη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Ο Νίκος Παπαναστάσης αναφέρθηκε στις αλλαγές που φέρνει το αντεργατικό νομοσχέδιο, στη δουλειά και τη ζωή των εργαζομένων, ότι «δε διευκολύνει, όπως λέει η κυβέρνηση και ο υπουργός της τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα διευκολύνει τη μεγαλοεργοδοσία, για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι, όπου, όπως και όποτε θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Θύμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς ήδη η ΕΕ έχει αποφάσεις που επιβάλλουν μέχρι και 13 ώρες δουλειά την ημέρα, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι το 53% τον επιχειρήσεων στη ΕΕ έχουν ήδη καταργήσει το 8ωρο.

Η κυβέρνηση έρχεται στη συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ίδιας της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ: «που τώρα βγαίνει στα κεραμίδα, ενώ ως κυβέρνηση δεν κατήργησε κανέναν αντεργατικό νόμο, επέβαλε με νόμο, δουλειά για 32 Κυριακές το χρόνο στο Εμπόριο, υιοθέτησε τον άθλιο νόμο Βρούτση, που τον κατώτατο μισθό δεν τον καθορίζουν οι ελεύθερες, συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά ο εκάστοτε υπουργός της κυβέρνησης, διαμόρφωσε το θεσμικό πλαίσιο για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και στους νοσοκομειακούς γιατρούς επέβαλε δουλειά “μέχρι δώδεκα (12) ώρες συνεχής εργασία με παρουσία στον χώρο εργασίας”».

Ενώ για το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι η 10ωρη και πλέον, δουλειά, να είναι μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις, όπως αυτές που κύρωσε ως κυβέρνηση, που τις υπέγραψαν συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και προβλέπουν αυτό ακριβώς που τώρα θεσμοθετεί η ΝΔ, σε ατομική βάση.

Η απάντηση των εργαζόμενων ήδη εξελίσσεται: «με πρόταση νόμου που έχουν επεξεργαστεί, σωματεία, συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, που ήδη υπογράφουν δεκάδες φορείς και προβλέπει το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, την επαναφορά των δικαιωμάτων, ενώ ήδη προετοιμάζεται και νέα απεργιακή απάντηση».

Νωρίτερα, πριν της συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του βουλευτή με φορείς από όλο το νομό, στο θερινό κινηματογράφο «Ελληνίς». Οι φορείς μετέφεραν τον έντονο προβληματισμό τους αλλά και την αντίθεσή τους, στο νέο νομοσχέδιο, όπως επίσης και τη διάθεσή τους να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να οργανώσουν τον αγώνα, απέναντι στη νέα επίθεση.

Ο Νίκος Παπαναστάσης, στη σύσκεψη, μετέφερε τις θέσεις του ΚΚΕ για κάθε κλάδο εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Κόμμα, ενώ επεσήμανε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων τους.


1 σχόλιο:

  1. Όσοι δεν πήγανε είναι όλοι μεγάλο επιχειρηματίες, εφοπλιστές και κεφαλαιοκρατες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο