Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Συλλογή υπογραφών με αίτημα την παραμονή του πανεπιστημιακού Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο Αγρίνιο


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις κλιμακώνει τις ενέργειες του και καλεί διαδικτυακά σε συλλογή υπογραφών με αίτημα την παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας στο Αγρίνιο.....

Θεωρεί ότι δεν υποβαθμίζονται οι ακαδημαϊκές σπουδές αν παραμένει το τμήμα , ούτε υπάρχει λόγος οικονομικής επιβάρυνσης, διότι φιλοξενείται σε ένα έτοιμο δημόσιο κτίριο στο Παλαιό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Σε ότι αφορά το επιχείρημα περί συναφούς τμημάτων και ευελιξίας στη μετακίνηση προσωπικού, θα μπορούσε να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Καλαμάτας με τη δημιουργία σχολής θεωρητικών επιστημών που αποτελείται από δύο τμήματα, εν προκειμένω με το υπάρχον Ιστορικό Αρχαιολογικό και το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών που καταργήθηκε. Άλλωστε η δυνατότητα δημιουργίας νέων Πανεπιστημιακών Σχολών φαίνεται να υπάρχει ύστερα από τις εξαγγελίες περί δημιουργίας Σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

Το παραπάνω αίτημα μαζί με τις υπογραφές θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την ισότιμη μεταχείριση ενός νομού 250.0000 κατοίκων με άλλες περιοχές της χώρας.

Για να εγκρίνετε το υπόμνημα που θα σταλεί συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Όσοι επιθυμούν δια ζώσης μπορούν να προσέλθουν στην επετειακή εκδήλωση μας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου και θα ανακοινωθεί προσεχώς.


--

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας (έδρα Αγρίνιο)

1 σχόλιο:

  1. Ενα ίσως ως απλός πολίτης ξέρω και για τίποτα άλλο δέν ειμαι τόσο σιγουρος για να ξέρω :
    Οι δάσκαλοι θέλουν το καλό της κοινωνίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο