Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στη σήραγγα Αγίου Ηλία – Ο Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε το έργο


Στην πλήρη αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στη σήραγγα Αγίου Ηλία Αιτωλοακαρνανίας και των εγκαταστάσεων στο κτίριο εξυπηρέτησης προχώρησε η Διεύθυνση Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αποκαθιστώντας τα εκτεταμένα προβλήματα που είχαν σημειωθεί από το 2019 έπειτα από κλοπές καλωδίων και πρόσκληση φθορών......

 Διαβάστε περισσότερα »


Με την ολοκλήρωση των εργασιών, την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, συνοδευόμενοι από τον Εκτελεστικό Γραμματέα ΠΔΕ Γιώργο Σύρμο και υπηρεσιακά στελέχη, αφού πιστοποίησαν την αποπεράτωση του έργου, ενεργοποίησε το νέο φωτισμό της σήραγγας που βελτιώνει σημαντικά την οδική ασφάλεια.

«Θέσαμε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στη σήραγγα Αγίου Ηλία, γιατί εδώ και περίπου τρία χρόνια παρέμενε ένα σημείο επικίνδυνο για την κυκλοφορία, μετά τη φθορά που υπέστη. Και αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί βρήκαμε ένα έργο να εκκρεμεί επί μακρόν και πετύχαμε να το ολοκληρώσουμε μέσα σε λίγους μήνες. Επιμένουμε ότι τα έργα πρέπει να αρχίζουν και να τελειώνουν στην ώρα τους. Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει συνεργασία τα προβλήματα ξεπερνιούνται και αυτοί που βγαίνουν ωφελημένοι είναι οι πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης.

Για την αποκατάσταση των βλαβών, που είχαν σημειωθεί εξαιτίας της κλοπής, των παροχικών καλωδίων και προκειμένου να δοθεί οριστική λύση, η Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας εισηγήθηκε τη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Συντήρηση Σήμανσης και ασφάλισης επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας», προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ. Έπειτα από τις διαγωνιστικές διαδικασίες, στις 8 Ιανουαρίου 2021 υπογράφηκε η συμπληρωματική σύμβαση που συμπεριέλαβε όλες τις εργασίες αποκατάστασης των βλαβών των παροχικων καλωδίων χαμηλής τάσης, όλων των πινάκων (11) της σήραγγας Αγ. Ηλία, τα οποία ξεκινούσαν από τον Γενικό Πίνακα Χαμηλής Τάσης του κτηρίου εξυπηρέτησης της σήραγγας.

Η σήραγγα Αγίου Ηλία βρίσκεται μεταξύ Γουριάς και Σταμνάς, έχει μήκος 800 μέτρων και απέχει 100 μέτρα από το κτίριο εξυπηρέτησης. Tα καλώδια που εκλάπησαν ήταν μεγάλων διατομών (από 5x10 mm2 έως 3x185+95+cu185 mm2) και βρίσκονταν σε υπόγειο κανάλι διέλευσης καλωδίων, που καλύπτονταν με, ελεύθερα τοποθετημένες, πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος.



9 σχόλια:

  1. Θα βγει ο Στάικος τώρα να μας πει ότι συνεχίζει το έργο του Κατσιφάρα!!!! Μια σήραγγα στα σκοτάδια επί χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς ΕΊΣΑΙ εσύ Νεκτάριε ΦΑΡΜΑΚΗ κ όχι ό άλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτος απο ανημερωτος αγαπητε 8.41 για το ποτε ενταχθηκε και δημοπρατηθηκε αυτο το εργο,εισαι και κακοπροαιρετος Το εργο ενταχθηκε στο προγραμμα δημοσιων επενδυσεων της περιφερειας το 2018 και το ιδιο ετος δημοπρατηθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το εργο επισκευαστηκε...επιτελους και αφου δεν ειχαμε κανενα σοβαρο γεγονος τοσα χρονια μεχρι να πανε οι συνηθεις υποπτοι να το ξαναρημαξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι να πάνε πάλι οι γύφτοι να τα ξυλωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακούστε κύριοι της προηγούμενης ,της τωρινής και αυτών που εποφθαλμιούν την επόμενη εξουσία της Περιφέρειας: α)Όταν κατασκευάστηκε το τούνελ και δόθηκε στη κυκλοφορία ήταν φωταγωγημένο κανονικά. β) Αποτελεί υποχρέωση της εκάστοτε περιφερειακής αρχής η συντήρηση του τούνελ και η αποτροπή δολιοφθοράς(βλέπε αντίστοιχα τούνελ αυτοκινητοδρόμων) από κάθε επίδοξο ανθρωποειδές. γ)Αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας η διασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας μέσα σ΄αυτό αλλά και η πρόβλεψη για τυχόν κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί μιλάμε για ένα τούνελ 800μ. δ)Υποχρέωση του καθενός από εμάς είναι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας έχοντας ταυτόχρονα την απαίτηση από το κράτος να κυκλοφορείς το δυνατόν σε συντηρημένο και ασφαλές οδικό δίκτυο.ε)Από το Μάρτιο του 2019 μέχρι και χθες 28 Μαΐου 2021 όταν περνούσες μέσα από το τούνελ έθετες σε μεγάλο κίνδυνο τη δική σου σωματική σου ακεραιότητα αλλά και των δικών σου ανθρώπων.
    Ερχόμαστε λοιπόν στο χθες.ΜΠΡΆΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΌΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΎ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ,όμως
    αυτό είναι ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ ότι έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι έργο για εγκαίνια φωτογραφήσεις και δημοσιότητα αλλά πρόκειται για ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ και αποτελεί μέρος των υποχρεώσεων της Περιφέρειας προς τους πολίτες που πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας,συνεπώς είναι ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις.
    Όταν πρόκειται για καινούργια έργα, τότε δικαιούσαι να κάνεις εγκαίνια .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητηρια Φιλε.σχόλιο ουσίας και αλήθειας.

      Διαγραφή
  7. Να δουμε για ποσα χρονια ακομη θα κανει εργα ο κατσιφαρας. Γιατι επι 9 χρονια δεν εκανε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν κατάλαβες φίλε .ο Στάικος εξήρε το έργο Φαρμάκη ,τον οποίο στήριξε και στις εκλογές και τον στηρίζει για το αμέριστο ενδιαφέρον του για το Ξηρομερο και του αξίζουν δίπλα συγχαρητήρια ,όπου υπήρχε έργο Κατσιφαρα το οποίο δεν είχε ολοκληρωθεί , ήρθε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμακης να το ολοκληρώσει ,για να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ .!!!
    Μπράβο του και γι αυτό .!!!
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο