Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Εθελοντισμός: Η Κοινότητα Παλαίρου συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις καθαρισμού στις παραλίες του χωριού μας

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ  Γινόμαστε εθελοντές- φροντίζουμε τον τόπο μας.


Η Κοινότητα Παλαίρου συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις καθαρισμού στις παραλίες του χωριού μας. Απαντάμε στην μετά - covid-19 εποχή με πράξεις. Κάνουμε μια επανεκκίνηση δραστηριοτήτων και δράσεων προχωρώντας από εκεί που σταματήσαμε λόγω των συνθηκών της παγκόσμιας πανδημίας.....

Αναγνωρίζοντας το ρόλο και τη δυναμική που μπορεί και έχει και στο παρελθόν αναπτύξει η τοπική κοινωνία σε θέματα εθελοντισμού, σας προκαλούμε και σας προσκαλούμε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Απευθύνουμε πρόσκληση προς τους πολίτες της Παλαίρου για ενίσχυση της διάθεσης προσφοράς εθελοντισμού.

Ο τόπος μας αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Ιδιαίτερα στην εποχή αυτής της πολύμορφης κρίσης ας αλλάξουμε πορεία, ας κάνουμε μια στροφή και ας επιλέξουμε να ζούμε την ζωή μας χωρίς την παρουσία απορριμμάτων. Είναι στο χέρι μας να μην υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους και στις ακτές του όμορφου χωριού μας, που είναι προέκταση του σπιτιού και του εαυτού μας.

Αρχικά η πρότασή μας είναι η δράση της ομάδας που θα συνταχθεί να έχει σκοπό την καθαριότητα του παραλιακού χώρου στη θέση «Ποταμάκι» στην Πάλαιρο , που καθημερινά πλέον αποτελεί σημείο επίσκεψης για λόγους άθλησης και περιπάτου, αρκετών πολιτών της Παλαίρου. Ας ευαισθητοποιηθούμε ξανά και ας εμπλουτίσουμε την ομάδα εθελοντών της Παλαίρου.

Ας στηρίξουμε ο καθένας με την δυνατότητά του , την προσπάθεια βελτίωσης του τόπου μας , την προαγωγή πολιτισμού , με αποδέκτες εμάς τους ίδιους τους κατοίκους που έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια περιοχή με περίσσια φυσική ομορφιά, που υποχρέωση μας μοναδική είναι να την διατηρήσουμε και να την απολαύσουμε.

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας μας για τον παραπάνω σκοπό, θα πραγματοποιηθεί στο «Ποταμάκι», το Σάββατο 29/05/2021 και ώρα 09:00 και ο σκοπός μας θα είναι η περισυλλογή απορριμμάτων (σακούλες, μπουκάλια , φερτά μη διασπώμενα υλικά) και ο καλλωπισμός του χώρου με την φροντίδα των δένδρων που έχουν φυτευτεί στο χώρο.

(Θα έχουμε εξασφαλίσει είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής όπως απαιτείται από τις σχετικές διατάξεις περί δημόσιας υγείας ).

Η πρόσκληση αφορά όλους του ενδιαφερόμενους και η δυναμική παρουσία που αναμένουμε να επιδείξετε θα εμπλουτίσει το δίκτυο των εθελοντικών δράσεων για το μέλλον του τόπου μας.Σας περιμένουμε με την καλύτερή σας διάθεση!

Το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο