Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Πάνω από 400 αθλητές στον τριήμερο 43ο Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας»


Ολοκληρώθηκε ο 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας» που συνδιοργάνωσαν ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, με την έγκριση της Ε.Ο.Π., η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οι Δήμοι Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας και Αρχαίας Ολυμπίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως 30 Μαΐου 2021......
Διαβάστε περισσότερα »
Αποτέλεσε μια ακόμα δράση της Περιφέρειας στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η διοργάνωση, με την υποστήριξη της Περιφέρειας, τη φετινή χρονιά μετασχηματίστηκε σε Ποδηλατικό Γύρο τριήμερης διάρκειας από μονοήμερο αγώνα που γινόταν, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και επέκτασης ενός αθλητικού γεγονότος με παράλληλους ιστορικούς και εθνικούς συμβολισμούς.

Δόθηκε η δυνατότητα σε τετρακόσιους και πλέον αθλητές μαζί με εκατοντάδες συνοδούς, τεχνικούς και δημοσιογράφους, μιας και ο αγώνας ήταν ενταγμένος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, να διασχίσουν μεγάλο μέρος της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια των αγώνων και μέσω αυτών να προβληθεί η Δυτική Ελλάδα. Στη διαδρομή Κάτω Αχαΐα – Αρχαία Ολυμπία η εκκίνηση δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και τα Καλάβρυτα, καθώς συμμετείχε στις απονομές των μεταλλίων στους νικητές και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια διοργάνωση, δηλώνοντας την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να συμβάλλει στην καθιέρωση του τριήμερου Ποδηλατικού Αγώνα Θυσίας και τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας έναν ακόμα θεσμό στα όρια της Δυτικής Ελλάδας με Πανελλήνια και γιατί όχι Παγκόσμια εμβέλεια.

Τέλος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δια του κ. Φίλια απένειμε αναμνηστικές πλακέτες για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προς τους Πρόεδρους του ΠΟΠ Σπύρο Πολίτη, της ΕΟΠ Βασίλειο Διαμαντόπουλο, τον εκπρόσωπο της χορηγού εταιρίας enel, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους εθελοντές Σαμαρείτες σε αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην διοργάνωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο