Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Εργατική Πάλη Οικοδόμων:Πρωτομαγιά 2021. -Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη.

 

   1 Μάη, μέρα πάλης των λαών όλου του κόσμου, ημέρα σύμβολο της εργατικής τάξης. Η εξέγερση των εργατών του Σικάγο πριν 135 χρόνια έρχεται στη μνήμη μας. 

Η κατάκτηση του 8ωρου κερδήθηκε με αίμα. Σήμερα το παγκόσμιο προλεταριάτο, το παγκόσμιο εργατικό κίνημα απεργεί την ημέρα της πρωτομαγιάς απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση,  περιφρουρώντας τις κατακτήσεις πολλών χρόνων, τις ατομικές ελευθερίες. Απαντά στην επίθεση απέναντι στα εργατικά δικαιώματα, την αστυνομική βία, την τρομοκρατία, θέτοντας ξανά το ζήτημα να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στην χώρα μας με πάνω από ένα χρόνο lockdown περιορισμό λόγο της πανδημίας του κορονοϊού, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει, με τα κρούσματα να είναι στα ύψη, η αποτυχία της κυβερνητικής διαχείρισης είναι ορατή πλέον σε κάθε πολίτη. Ο περιορισμός των μετακινήσεων, το κλείσιμο του λιανεμπορίου, ο εγκλεισμός των πολιτών στα σπίτια τους, έχει κουράσει όλη την κοινωνία που την ίδια στιγμή βλέπει τις μεγάλες επιχειρήσεις να λειτουργούν κανονικά χωρίς κανένα έλεγχο, στα Μέσα μαζικής μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις να στοιβάζονται οι εργαζόμενοι να πάνε στη δουλειά τους, τα εργοστάσια να λειτουργούν κανονικά, τα αεροπλάνα και τα πλοία να ταξιδεύουν γεμάτα από κόσμο χωρίς περιορισμούς, τα νοσοκομεία να μην μπορούν καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες λόγο των ελλείψεων προσωπικού, μονάδων εντατικής θεραπείας(ΜΕθ), με την κυβέρνηση να αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, να μην προσλαμβάνει γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό αλλά και να μην αγοράζει λεωφορεία.  Την ίδια στιγμή να μεταφέρει τις ευθύνες στον λαό. Όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησαν να περνούν αντεργατικές νομοθεσίες στη βουλή, ενώ τώρα ετοιμάζουν και την κατάργηση του 8ωρου με 50 ώρες εργασία τη βδομάδα και συμψηφισμούς σε συνεννόηση με την εργοδοσία για τις παραπάνω ώρες για παραχώρηση ρεπό. Στην πραγματικότητα καταργεί τελείως τις υπερωρίες και κάνει την 10ωρη εργασία υποχρεωτική. Από την άλλη ιδιωτικοποιεί ακόμα και τμήματα του ΕΦΚΑ για την έκδοση των συντάξεων αφού θα παραχωρήσει σε ιδιώτες την καταμέτρηση των ενσήμων και την έκδοση των συντάξεων. Όλο αυτά που έρχονται για ψήφιση αυτό το διάστημα είναι συνέχεια των νομών για απαγόρευση των απεργιών και των διαδηλώσεων , της ηλεκτρονικής ψήφους στα συνδικάτα και του 50%+1 για κήρυξη απεργίας, της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και της εξίσωσης των πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων .

 Η εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα πρέπει όλα αυτά τα μετρά να τα καταργήσει στην πράξη με τους ανατρεπτικούς αγώνες που πρέπει να ξανά βγουν δυναμικά στο προσκήνιο. Πριν λίγες μέρες είχαμε δυο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Εύβοια με 3 νεκρούς εργάτες εναέριτες και λίγες μέρες αργότερα στην Κοζάνη πάλι από έλλειψη μέτρων ασφαλείας είχαμε άλλους δυο νεκρού εργάτες με τις ευθύνες να βαραίνουν τους ιδιώτες εργολάβους που αρπάζουν τα τμήματα της ΔΕΗ. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει τις υποθέσεις για παραβάσεις στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Διεκδικούμε :

Άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, άνοιγμα νέων ΜΕΘ, κανένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ

Επίταξη των Ιδιωτικών κλινικών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες νοσηλείας

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με πάγιο αίτημα των οικοδομών αυξήσεις των μεροκάματων και των μισθών

Εντατικός έλεγχος για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, Να μην θρηνήσουμε κι άλλους εργάτες

Να παραγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown στους πολίτες για παραβιάσεις των μέτρων της πανδημίας . Την κρίση της πανδημίας να την πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία την Πέμπτη 6 Μάη 10:30 πμ που κήρυξαν  το ΕΚΑ και τα πρωτοβάθμια σωματεία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο