Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζεται το «έγκλημα» στο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου!

      Στο δάσος που είναι το μοναδικό στην Ευρώπη ήμερης Βελανιδιάς, οι αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο. 
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μας τις έστειλε φίλος αναγνώστης του xiromeronews. Τραβήχτηκαν χθες το πρωί στο δρόμο Πρόδρομο -Γουριώτισσα, λίγο πιο πέρα από το γήπεδο του Προδρόμου και απέναντι από την δεξαμενή.
Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν, ότι το έγκλημα της κοπής των αιωνόβιων βελανιδιών δεν έχει τελειωμό και η δράση των παρανόμων έχει μετατρέψει το δάσος, σε ξέφραγο αμπέλι καθώς αλωνίζουν ανενόχλητοι.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να επέμβει άμεσα το δασαρχείο Αμφιλοχίας για να μην καταστραφεί αυτό το υπέροχο και όμορφο δάσος.
 
Δείτε τις εικόνες ντροπής:
 








4 σχόλια:

  1. απαράδεκτοι !! τι να πω .. με την ελαστικότητα του νομου , δρουν ανενόχλητοι.Αν το προστημο ηταν πολυ μεγαλο δεν θα ρίσκαρε κανίς να κανει αυτο το κακούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν παράνομοι υλοτόμοι που επί χρόνια τους επιβάλλουν πρόστιμα και αυτοί συνεχίζουν και κόβουν ακόμα βελανιδιές σχεδόν κάθε βράδυ και μεταφέρουν τα ξύλα αργά την νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες. Τους πάνε στο δικαστήριο, βάζουν και πολιτικό μέσον, πληρώνουν και κάτι ψιλά και πάλι από την αρχή. Οι παράνομοι αυτοί υλοτόμοι δεν είναι μόνο από τα χωριά του Ξηρομέρου αλλά και από τα χωριά του Δήμου Αγρινίου. Όλοι τους ξέρουν. Απλοί δημότες αλλά και υπηρεσίες.
    Πρέπει καταρχήν να κινητοποιηθεί το Δασαρχείο καθ΄ όλο το 24ωρο. Τα πρόστιμα πρέπει να γίνουν πολύ μεγάλα, να τους κατάσχουν αγροτικά αυτοκίνητα, τρακτέρ και ότι άλλο χρησιμοποιούν. Να γίνουν φυλακίσεις και να μην εξαγοράζονται με κοινωφελή εργασία.
    Είναι ένα διαχρονικό έγκλημα αυτό που συμβαίνει στο βελανιδοδάσος. Έχουμε ένα θησαυρό στον τόπο μας και δεν είμαστε άξιοι να τον διαφυλάξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνένοχοι ολοι όσοι τους γνωρίζουν, μικρή κοινωνία είναι άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11;56 ΦΙΛΕ...
    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ...
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ , ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΑΣ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ...
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ Η ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΟΕΡΔΟΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΦΙΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ...
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο