Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Η νέα δημοτική αρχή σκοπό έχει να νοικοκυρέψει τον Δήμο, τοποθετώντας τον στις ράγες της νομιμότητας, τηρώντας τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις που θέτει η Πολιτεία.


Η νέα δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της αντιμετωπίζει όλες τις Κοινότητες ισότιμα και αξιοκρατικά, χωρίς διακρίσεις και παραταξιακή υστεροβουλία, διάθεση συνεργασίας και γόνιμου διαλόγου......
Διαβάστε περισσότερα »

Οι εκλογές του Μαΐου 2019 έχουν περάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και για την δημοτική αρχή όλοι οι Πρόεδροι είναι οι συνεργάτες μας. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για όλους τους Προέδρους, για να πάμε μπροστά τον τόπο μας, αφήνοντας πίσω μας νοοτροπίες και πρακτικές που μας έβλαψαν.

Όσο αφορά την Κοινότητα Βασιλόπουλου, είναι αξιοσημείωτο ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλόπουλου, πολλαπλές φορές, έχει τοποθετηθεί δημόσια ευχαριστώντας τον Δήμο και τις Υπηρεσίες του για την συνδρομή τους.

Ήδη γνωρίζει ότι η νέα δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε σύνταξη μελέτης και δημοπρασία για την προμήθεια νέων Παιδικών Χαρών (14), αξιοποιώντας χρήματα που δόθηκαν σε όλους του Δήμους το 2018 από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και η συγκεκριμένη Κοινότητα μας περιλαμβάνεται στις επιλέξιμες δράσεις.

Παράλληλα, στον Προϋπολογισμό του 2021 υπάρχουν εγγεγραμμένες πιστώσεις για μισθώσεις μηχανημάτων, επεκτάσεις δικτύων ηλεκτροφωτισμού, προμήθεια σκυροδέματος και οικοδομικών υλικών για να μπορέσουμε, έστω και μερικώς να ανταποκριθούμε συνολικά στα αιτήματα των Κοινοτήτων.

Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης η σύσταση και απόδοση της πάγιας προκαταβολής προς όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων >300 κατοίκων, ποσού 2000 Ευρώ, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων, που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως ρητά αναφέρεται κάτωθι.

H πάγια προκαταβολή, κατά την θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής (πενταετία), που τώρα δήθεν κόπτεται, με περίσσιο θράσος και υποκρισία για την υλοποίηση των προτάσεων των Προέδρων των Κοινοτήτων, δεν αποδόθηκε ποτέ σ' αυτούς, κατά παράβαση του Καλλικράτη, παρά τις πολλαπλές και επίσημες διαβεβαιώσεις προς τους Προέδρους, μία κανονική κοροϊδία 5ετούς διάρκειας.

Από την πάγια προκαταβολή μπορεί να πληρώνεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις αρμοδιότητες που απονέμει ο νόμος στις Κοινότητες ή μεταβιβάζει σε αυτές το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως:

α) Η δαπάνη για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης (Ν. 3852/2010 αρ. 82 περ. γ΄),

β) Η δαπάνη για την επείγουσα αποκατάσταση βλαβών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού (ως άνω περ. δ΄),

γ) Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες επισκευής των οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών, όταν πρόκειται για βλάβες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών (ως άνω περ. ε΄),

δ) Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών, αλσών και κοινόχρηστων γενικά δημοτικών χώρων (Ν. 3852/2010 αρ. 83 παρ. 2 περ. δ΄).

Παράλληλα, σε συντονισμό και συνεργασία με του αρμόδιους Αντιδημάρχους κατά το παρελθόν επιλύθηκαν μέρος των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενώ καθοριστική είναι και η συνδρομή της Περιφέρειας για την βελτίωση της οδού πρόσβασης προς την Κοινότητα και την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Για το επίμαχο θέμα της πλατείας του χωριού Βασιλόπουλου, αναζητήσαμε την αντίστοιχη μελέτη και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει!!!

Ενημερωθήκαμε ότι έγινε προμήθεια κάποιων μικρών ποσοτήτων οικοδομικών υλικών πριν τις εκλογές του 2019 και απλά τοποθετήθηκαν σε εμφανές σημείο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις στους κατοίκους της περιοχής για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο Δήμος ήδη έχει προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης, με τους κανόνες της Τέχνης και της Επιστήμης, για να υπάρξει ένα ουσιαστικό και ενιαίο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα και να αξιοποιηθεί η εγγεγραμμένη πίστωση του Προϋπολογισμού.

Τέλος, στα πλαίσια της εποικοδομητικής κριτικής και διαλόγου, η δημοτική αρχή παραμένει ανοιχτή στο πνεύμα συνεργασίας που έθεσε από την πρώτη στιγμή, αναγνωρίζοντας ως ύψιστο καθήκον την εξυπηρέτηση των δημοτών μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, πέρα από πρόσωπα και παρατάξεις.

Η νέα δημοτική αρχή σκοπό έχει να νοικοκυρέψει τον Δήμο, τοποθετώντας τον στις ράγες της νομιμότητας, τηρώντας προδιαγραφές και προϋποθέσεις που θέτει η Πολιτεία για ένα μόνιμο, λειτουργικό και ασφαλές αποτέλεσμα στην καθημερινότητα του Δήμου μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με την τακτική της προχειρότητας, της ασυδοσίας και την άνομης πρωτοβουλίας των τελευταίων δεκαετιών, που έφερε τον Δήμο σε αυτή τη τραγική κατάσταση, χωρίς ούτε ένα λυμένο πρόβλημα για τους Δημότες μας.

Δουλεύουμε νυχθημερόν και μέσα σε 1,5 σχεδόν χρόνο, φαίνονται αποτελέσματα, σε ζητήματα, που για δεκαετίες παρέμεναν άλυτα.

Ευχαριστούμε θερμά.

Εκ την δημοτικής αρχής

16 σχόλια:

  1. Κύριε πετρονικολέ ρωτά τον φίλο σου τον αρετακια που ήσουν οδηγός του πόσες πάγιες έδωσε στους προέδρους στην θητεία του ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν έχει σκοπό να τοποθετήσει το δήμο στις ράγες της νομιμότητας όπως είναι κ ο τίτλος του άρθρου ας φροντίσουν κ οι ίδιοι να είναι νόμιμοι κ όχι νόμιμο φανείς όπως τώρα. Είναι πολύ χειρότεροι από τους προηγούμενους. Εκεί ητσν ένας εδώ είναι κάμποσοι αυτοί αλλά λενε κ άλλα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ααα πήγαινε να σου γράψει και καννενα κείμενο ο βελουτσας ..η ο Βαγγος ξηρομερο οι μεγάλοι αρθογραφοι του ξηρομερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς θέλετε ντε και καλά να μάς κάνετε να το πιστέψουμε το πόσο νοικοκυραιοι είστε, για προσπαθήστε λίγο ακόμη να ξέρετε κάποιοι κάνουν ιωβειος υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λέμε κ καμία μαλακια να περνάει η ώρα έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ειναι αληθεια αυτα που καταγκελη ο ΣΤΑΙΚΟΣ,οτι το μισο νερο παει σε Λεσινη και Κατοχη και πληρωνουν οι ΑΣΤΑΚΙΟΤΕΣ χωρις να εχουν νερο τοτε η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ πλεει σε αλλα πελαγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά αυτή μόνο πλατεία δεν είναι χωρίς σχεδιασμό χωρίς πρόσβαση για αμεα βέβαια πια αμεα οι παππούδες και οι γιαγιάδες του χωριού που αυτοί είναι οι πλειοψηφία του χωριού δύσκολα θα ανέβαιναν και λέω ανέβαιναν γιατί σ αυτή την πλατεία δεν έχει πατήσει άνθρωπος δυστυχώς Δήμαρχε ήρθες για τα δύσκολα για να πληρώσεις λάθη χρόνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνε έναν έλεγχο στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού στα αμπέλια και προς το νεκροταφείο και εσωτερικά να δείτε τι χάος υπάρχει τοποθετήστε έναν μετρητή νερού πάνω στην δεξαμενή στην έξοδο προς το χωριό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά παρακολουθείστε κανένας δημοτικό συμβούλιο ή πάλι σας έδωσε ο γαλουνης 5ευρω για σχολια; σας τα έβγαλε με αριθμούς φωτογραφίες και εκθέσεις το παλικάρι στο Συμβούλιο. Το είπε ξεκαθαρα." Κε γαλουνη μας την λέτε γιατί πάμε με τον νόμιμο τρόπο και προσπαθείτε να μας πθσετε πως το ορθό είναι να πάμε με τον παρανομο;" Και αυτός απάντησε ΝΑΙ. ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΩΣΕ. ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΤΑΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, αν με 5€ γράφουν αυτές τις ανοησίες τότε είναι άξιοι της μοίρας τους..αστους να φωνάζουν, μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν..
      "Το δίκαιο σιωπά όταν το άδικο και το ψέμα φωνάζει"

      Διαγραφή
  10. Το νοικοκύρεμα του δήμου φάνηκε από τους πρώτους μήνες εκλογής της νέας δημοτικής αρχής.
    Μένω σε χωριό της Αλυζίας και η διαφορά είναι μεγάλη στην καθημερινότητά μας.
    Ο πρόεδρος του χωριού δουλεύει ακούραστα.
    Έχουμε καθαρό κοιμητήριο όλο το χρόνο (πρώτη φορά), καθαρούς δρόμους, και δεν μας πνίγουν τα σκουπίδια.
    Η καθημερινότητά μας έχει βελτιωθεί σημαντικά.
    Μπράβο στο δήμαρχο στους αντιδημάρχους και προέδρους κοινοτήτων.
    Το έργο τους αρχίζει να φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ώστε έτσι λοιπόν. Η νέα δημοτική αρχή τοποθέτησε τον Δήμο πάνω στις ράγες της νομιμότητας. Σας υπενθυμίζω την πασίγνωστη φράση ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Ως εκ τούτου, χωρίς να αμφιβάλλω για την τιμιότητα όλων, θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε σε δύο μόνον ερωτήματα. Α) Πόσες συμβάσεις Προμηθειών και Υπηρεσιών έχετε υπογράψει επι της θητεία σας με απευθείας ανάθεση και Β) πόσα χρήματα έχουν δοθεί μέσω των απευθείας αναθέσεων. Ελπίζω ότι θα έχουμε άμεσα την απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάποιοι μπορεί στα χωριά τους να είχαν διαφορά. Στον Αστακό δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Νερό δεν έχουμε κάθε μέρα, λες και ζητάμε κάτι παράλογο. Υποδομές για να παίξουν τα παιδιά μας δεν υπάρχουν, πλατεία και παιδική χαρά, η δε παιδική χαρά είναι κλειστή και χαλασμένη από το Πάσχα που μας πέρασε μην πω και περισσότερο. Και φυσικά όλοι εμείς πρέπει να είμαστε τυπικοί στις πληρωμές μας. Το γεγονός ότι δεν πληρώνουν όλοι, δεν πρέπει να το χρεωνομαστε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άμα ο πρόεδρος είναι αμόρφωτος τι περιμένεις..;;;; Ότι του λένε γράφει !! Τόσα χρόνια είχε μάθει στη μίζα , τώρα.... υπό κατάρρευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεύτερη ημέρα και απάντηση απο τον Δήμο δεν έχω λάβει στα ερωτήματα Α) Πόσες συμβάσεις Προμηθειών και Υπηρεσιών έχετε υπογράψει επι της θητεία σας με απευθείας ανάθεση και Β) πόσα χρήματα έχουν δοθεί μέσω των απευθείας αναθέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο