Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Δήμαρχοι Δυτικής Ελλάδας: Το ν/σ για την Παιδεία να μην επηρεάσει τις Περιφερειακές Σχολές

Με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή του Νομοσχεδίου με τίτλο “Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”, τα μέλη του Δ.Σ. της Περιφερειακης Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στην πρόσφατη συνεδρίασή τους της 2/2/2021, το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει ο νέος νόμος την λειτουργία των αποκεντρωμένων Πανεπιστημιακών και άλλων σχολών που λειτουργούν σήμερα στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας.....

Όλοι συμφώνησαν ότι η λειτουργία των σχολών αυτών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κοινωνική και οικονομική ευρωστία των Δήμων. Η παρουσία των φοιτητών τονώνει και ζωντανεύει την κοινωνική ζωή, υποστηρίζει την τοπική πολιτιστική παραγωγή και φυσικά συμβάλει στην ανάπτυξη της Τοπικής Οικονομίας.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΕΔ, συνεχίζει:

“Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε από την κα Υπουργό να λάβει όλα τα παραπάνω σοβαρά υπόψιν της κατά την διαδικασία εφαρμογής του Νόμου. Την καλούμε να αναλάβει εγκαίρως κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία και θέσπιση μέτρων που θα αποτρέψουν την υποβάθμιση της λειτουργίας των σχολών και θα οδηγήσουν σε εκφυλιστικά φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι είμαστε ενάντιοι σε κάθε προσπάθεια κατάργησής τους” .

agriniopress

8 σχόλια:

  1. Κόκο Κοκό Κοκό.
    Γυρίζει η παιδεία στην δεκαετία του 1950, και το μόνο που έχει να πει η κομματική κομπανία είναι να μην χάσει τα ενοίκια ο κυρ Παντελής.

    Το γεγονός ότι περιόριζει την δυνατότητα των φτωχών κυρίως οικογενειών, να σπουδάσουν τα παιδιά τους δεν μας απασχολεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας κάνουν ότι θέλουν. Ο Συριζα οταν θα αναλαβει ξανά την διακυβέρνηση του τοπου, θα καταργήσει όλα αυτά τα αντιπαιδαγωγικά μέτρα και θα ιδρύσει και αλλά δημόσια πανεπιστήμια.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κάθε νομός δημιουργεί τετελεσμένα. Το πρόβλημα δεν είναι στα πανεπιστήμια αλλά στις ανώτερες σχολές. Τα ΤΕΙ κοινώς και οι διετεις και τριετείς σχολές. Δεν γίνεται να είμαστε όλοι γιατροί. Μπορούμε όμως να έχουμε τριτοβάθμια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Επαγγελματικού και μορφωτικού.

      Το τι έκανε και τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη κουβέντα.

      Διαγραφή
    3. Ο Συριζα έχει θέσεις για όλες τις βαθμίδες τηςεκπαίδευσης
      Και τα ίδια δικαιωματα για όλους τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές και όλους το ίδιο τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

      ΣΥΡΙΖΑ το Κομμα της Προοπτικής

      Διαγραφή
    4. 1.30 άνθρωποι είναι και οι γιατροί, άνθρωποι είνσι και οι νοσηλευτές άνθρωποι είναι και οι οδηγοί ασθενοφόρων , άνθρωποι ειναι όλοι.
      έχεις καμιά αντίρρηση ?

      Διαγραφή
    5. 8:31, αυτό που έγραψα είναι απλό. Τώρα εσύ τι κατάλαβες, γιατί θιχτηκες δεν κατάλαβα. Επίσης τι ρόλο βαράει η γκεσταμπιτικη ερώτηση πάλι δεν καταλαβαίνω.

      Καλή Κυριακή.

      Διαγραφή
    6. 3.50 κανένα θέμα. Καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  2. Ιδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και άλλα τμήματα σχολών σε διαφόσεις πόλεις ώστε να σπουδάζουν όλα τα παιδια κοντά στον τόπο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο