Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Μέσα σε 1,5 χρόνο, από καταχρεωμένος ο Δήμος Ξηρομέρου στην ΔΕΗ, βρέθηκε πιστωτικός.



Από το χρέος προς την ΔΕΗ 554.583,45 € τον Αύγουστο του 2019, στην επιστροφή πίστωσης 16.681,90 € τον Δεκέμβριο του 2020.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη κάτι πολύ σημαντικό, που από κάποιους πέρασε εσκεμμένα στα ψιλά.....

Στην εκκαθάριση του λογαριασμού της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2019, που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή από την τέως δημοτική αρχή, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ με ημερομηνία 31.8.2019, ο Δήμος Ξηρομέρου και κατ' επέκταση οι δημότες, χρωστούσε 554.583,45 €, παρά την σύναψη δάνειου το 2017, ενός εκατομμυρίου ευρώ, για να ξεχρεωθεί η ΔΕΗ τότε όπως μας είπαν, να μηδενίσουμε το κοντέρ και να μην ξαναχρεώσουμε τον Δήμο ούτε ένα ευρώ.


Το επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2019, με το μεγάλο χρέος των 554.583,45 €



Η υπόσχεση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2017 όταν πάρθηκε το δάνειο του ενός εκατομμυρίου, για αποπληρωμή χρέους προς της ΔΕΗ περί τα 700.000 €, και η ρητή υπόσχεση ότι ούτε ένα ευρώ χρέος δεν θα δημιουργηθεί ξανά. Σήμερα πληρώνεται το δάνειο με 150.000 € κάθε έτος, από τα τακτικά έσοδα του Δήμου Ξηρομέρου. Η υπόσχεση δεν τηρήθηκε μιας και νέο χρέος 554.583,45 € δημιουργήθηκε.

Σήμερα ο Δήμος Ξηρομέρου με την νοικοκυρεμένη διαχείριση, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ με ημερομηνία 31.12.2020, ξεχρεώνει όλο το χρέος που παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή ύψους 554.583,45 € και για πρώτη φορά βγήκε πιστωτικός προς την ΔΕΗ κατά 16.681,90 €.


Το επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο του 2020, με τον Δήμο Ξηρομέρου να βγαίνει για πρώτη φορά πιστωτικός με 16.681,90 €.

mytikaspress.

15 σχόλια:

  1. χαραμοφαηδες κουνανε δαχτυλο σε νοικοκυρηδες

    ο ντουζος στο φωναζει ο κλεφτης να φυγει ο νοικυρης του ελληνικου κινηματογραφου θυμαστε με τι θρασος μιλαει εναντιον του εντιμου ντινου ηλιοπουλου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από κάποιους πέρασε στα ψιλά έτσι? Ευτυχώς που έχουμε το γραφείο τύπου 6να μας ανοίγει τα μάτια. Μόνο που τα έχεις κλειστά σε ένα σωρό άλλες παρατυπίες που γίνονται στο Δήμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι έγινε αυτό ,αλλά από τις επτά το απόγευμα το νερό κοβόταν κάθε ημέρα και το άνοιγαν στις 7 το πρωί και έτσι γινόταν οικονομία σε ρεύμα ,αλλά εμείς οι πολίτες δεν είχαμε και δεν έχουμε νερό τα βράδια .
    Τέτοια οικονομία να την βράσετε κύριε Τριανταφυλλάκη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γαλούνης πόσο χρέος άφησε στο ΦΟΣΔΑ της Βόνιτσας;
    Πόσα χρήματα χρωστά σήμερα ο Δήμος Ξηρομέρου στο ΦΟΣΔΑ Βόνιτσας και από πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού πήγε το πάγιο στο νερό στα ύψη και το πληρώνουν πάντα οι νομοταγείς πολίτες φυσικό ήταν. ας κατέβουν μεθαύριο οι Αθηναίοι να τον ψηφίσουν ξανά με κλειστά σπίτια όλο το χρόνο 100 ευρώ πάγιο. Στην υγεία των κορόιδων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τα βλέπουν αυτά μερικοί μερικοί 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε ντρέπεστε λίγο κατά χρεώσατε τους πολίτες και έχετε μούτρα και μιλάτε;
    Στις επόμενες εκλογές θα σας γράψει η ιστορία με το ποσοστό που θα πάρετε
    Ούτε 10%
    Από 75
    10🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Γαλουνης κοίταζε το λαό
    Εσείς κοιτάτε την πάρτυ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χίλιες φορές Γαλουνη
    Παρά αυτά τα λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως τον ξεφτυλισατε έτσι;;;Το δάνειο του Γαλούνη που πήγε ωεω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το δάνειο του γαλουνη που πήγε οεοοοοοο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσύ που όλα τα ωρσιοποιεις χωρίς να ξέρεις ή μάλλον να αποκρύπτει όλα όσα γίνοντσι στο παρασκήνιο για τους χρεωμενους δημότες τι έχεις να πεις?όλους αυτούς που ενώ είναι συνεπείς καλούνται να πληρώσουν υπέρογκες αυξήσεις λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής να εισπράξει από όλους όσους παρανομούν? Ο καιρός περνάει γρήγορα φίλε μου. 2 χρόνια υπομονή ακόμη κ εκεί θα εισπράξουν κ οι ίδιοι ότι τους αξίζει. Κ θα καταντήσουμε σαν κάποιους που πίστευαν ότι θα κυβερνούν μια ζωή κ τώρα δεν τους μιλάει άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λογικό...λογω κορονοϊου δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως. Δεν έχουν χαλάσει ούτε ένα ευρώ. Εκτός αυτού, κόβω αλλά βάζω σ αλλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο