Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΒΟΝΙΤΣΑ: Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου θα γίνει χωρίς πιστούς φέτος

Παρα την απαγόρευση ο Kostas Masouras γράφει στο Facebook σήμερα: "Το έθιμο του Αη Γιώργη στη Βόνιτσα κατάφερε να διατηρηθεί επί Τουρκοκρατίας από τους προγόνους μας, έτσι και εμείς έχουμε χρέος να το συνεχίσουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. -ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...!!!".

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       Δεν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο δήμο μας, λόγω των μέτρων προστασίας για την αποφυγή επέκτασης του κορωνοϊού COVID – 19
       Σας γνωρίζουμε ότι στον φετινό εορτασμό του Αγίου Γεωργίου δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που όλοι γνωρίζουμε λόγω της υγειονομικής κρίσης και της παράτασης των μέτρων για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών «κεκλεισμένων των θυρών» μέχρι τις 28 Απριλίου. 
             Παρακαλούμε όπως τηρήσετε τα περιοριστικά μέτρα όπως και τις προηγούμενες μέρες  για την υγεία όλων μας. Θα πραγματοποιηθούν αυστηρή επιτήρηση του ναού και αυξημένες περιπολίες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, καθώς οι μέρες αυτές και η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζονται ως οι πιο κρίσιμες για την αποτροπή της εξέλιξης της επιδημίας.

Πρόεδρος Δ.Κ Βόνιτσας
Χασακής Χρήστος

4 σχόλια:

  1. Μπράβο Κώστα και του χρόνου.Να ξαναδώσετε ψήφους σε αυτούς που σας κουνάνε το δάχτυλο τώρα, για να σας προστατέψουν και καλά,δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Re xoriati teneke ti douleia exeis esi me tin vonitsa kai ta ethima tis pou mas kaneis kai anakoinosis kai ritoria,ala kala na pathoun autoi pou se psifisan kai se akanan magkaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαρισαϊσμός του Δήμου ή προσπάθεια να δείξει ότι σέβεται τις αποφάσεις του Κράτους;
    Δεν ξεχνά κανείς τα τιμολόγια που κόψατε για την Καθαρή Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4 είναι Μπουκαλας, Στούπας, Πάντας, Βίτσας ενώ οι άλλοι κουβαλάνε νερό σε αυτούς όπως Καρέλου, Τσακάλης, Πανταζή με κάτι ψιλά κάτι κόκαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο