Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Επιχείρηση ανέλκυσης βυθισμένου σκάφους από το λιμάνι της ΒΟΝΙΤΣΑΣ, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου!

              Επιχείρηση ανέλκυσης σκάφους που βυθίστηκε στο λιμάνι της ΒΟΝΙΤΣΑΣ, πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ειδικού γερανού, με πρωτοβουλία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Βίτσα, για να αποτραπεί η ρύπανση του λιμανιού.
Αναλυτικά:

                 Την Τετάρτη 25η Μαρτίου 2020 και ώρα 22:00 βυθίστηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή της Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και συγκεκριμένα στο λιμάνι ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο φέρει επί της πρύμνης του τα εξής διακριτικά “ΚΟ – F306” και πιθανή ονομασία “WILKER”.............

 
         Ως αρμόδια υπηρεσία το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ακτίου – Βόνιτσας σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πρεβέζης κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη, αλλά δεν κατάφερε  να βρεθεί  κανένα στοιχείο επικοινωνίας. 
               Για λόγους ασφάλειας των παρακείμενων σκαφών και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τυχών υπολείμματα πετρελαίου και λαδιών, ανατέθηκε στις 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ η ανέλκυση του εν λόγω σκάφους στην εταιρεία “ΣΠΥΡΙΔΩΝ Δ. ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΣ Υπηρεσίες Επιθεωρήσεις Πλοίων και Υπηρεσίες Παροχής Επιστημονικών Συμβούλων” σε άριστη συνεργασία με το προσωπικό του δήμου μας, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και την τεχνική εταιρεία “ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΤΕ” , η οποία μας διέθεσε δωρεάν γερανοφόρο όχημα για την ανέλκυση του εν λόγω σκάφους.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ


13 σχόλια:

  1. Σαν γυφτικο σκεπαρνι λες και εκανε κανενα σπουδαιο εργο χι χι χι !!!!Εκαμε λεει αναθεση για μια καθαρα υπηρεσιακη δουλεια και εβγαλε δελτιο τυπου χα χα χα!!!! Πιο χαμηλα δεν παει ο τυπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 50000€ τιμολόγιο θα φέρουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ένταλμα που θα κοπεί σε ανύποπτο χρόνο να δούμε πόσο θα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος!!!!! ειδικά όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί το μικρομεγαλισμό του. Και για να πάμε και στην ουσία: από το να διαχειρίζεστε ένα νεκροταφείο σκαφών δεν θα ήταν καλύτερο να το κάνετε κανονικό λιμάνι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά ο τύπος πού κάθεται πάνω στό σκάφος τί κάνει, παίρνει καί πόζα γιά φωτό.
    Ποιός ήταν υπεύθυνος τής επιχείρησης?
    Προφανώς κάποιος άσχετος πού έχει άγνοια τού κινδύνου.
    Ευτυχώς γιά αυτόν πού δέν συνέβη ατύχημα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω πιστευω οτι αυτο θα το χρεωσουν 80000 ευρω.εναι ικανοι για τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απαντώντας στα σχόλια ανώνυμα πάντα μιας και λείπει σε κάποιους η προσωπικοτητα όπως την εννοούσε ο χαρυ κλυν, σας ενημερώνω ότι αϊτός ο άσχετος που έχει άγνοια κινδύνου ονομάζεται Σπύρος Κωστελετος είναι ο υπεύθυνος της ανέλκυσης του ενλογω σκάφους Η ανέλκυσης έγινε παρουσία οργάνων του λιμενικού με βοήθεια από ξηράς Σε όσα αφορούν τον κίνδυνο το γύφτικο σκεπάρνι είναι εκπαιδευμένο σε διάσωση και άλλα που κάποιοι εξ υμών ούτε που ξέρετε, η μαλλον γνωρίζεται στις σημαντικές συζητήσεις του καφενέ με βαθεια φιλοσοφική διάθεση Σε όσα αφορούν το τιμολόγιο όταν και αν κοπεί σας καλώ να ελεγχθεί από εσάς Σημειώνω ότι το γύφτικο σκεπάρνι έχει νόμιμη εταιρεία που ασχολείται με σκάφη αναψυχής και πλοία σε διάφορα επίπεδα Τελος αν θέλετε κάποιοι να αντιπολιτευεσθαι κάντε το με τα πολιτικά πρόσωπα και όχι με ιδιώτες Σας ευχαριστώ για τις υποδείξεις και σίγουρα την επόμενη φορά πρώτα θα ζητήσω την άποψη σας ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΚΑΦΩΝ IMPERIAL.C.T, T.E.C,R.Y.A,IMAR.EST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παραμυθια της χαλιμας μας λεει καποιος κωστελετος αρε για υπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλοπροαίρετα ή καλοπροαίρετα σχόλια πάντα θα γίνονται.
    Ναι μεν έγινε δωρεάν η ανέλκυση του σκάφους αλλά το δημοτικό ταμείο θα πληρωθεί για όλη την διαδικασία από την ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη που κάποια στιγμή θα επιστρέψει, αν βρίσκεται στο εξωτερικό και θα αναζητήσει την ιδιοκτησία του όπως θα κάναμε όλοι μας.
    Τότε η ασφαλιστική θα καταβάλει την δαπάνη απομάκρυνσης και αποθήκευσης του σκάφους. Δεν υπάρχει το τσάμπα.Θα πληρωθούν όλοι αργότερα.
    Οι ασφαλιστικές εταιρείες σύμφωνα με τον νόμο 4256/2014 αποζημιώνουν αφού υπάρχουν υποχρεωτικές καλύψεις.
    Επίσης παρατηρείται στην μία φωτογραφία πως δεν τοποθετήθηκε από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, προληπτικά έστω, πλωτό φράγμα και απορροφητικά υλικά για την πρόληψη στην περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης κατά την διάρκεια ανέλκυσης ή ακόμα και της ήδη ημιβύθισης.
    *Το ότι ήταν στον πάτο του λιμανιού αλλά εξείχε το κατάρτι ορίζεται ως ημιβύθιση.
    Το γεγονός της απαγόρευσης κυκλοφορίας όπως το λέμε λαϊκά "έκατσε" γάντι. Αν υπήρχαν πολίτες θα βλέπαμε και την ρύπανση που προκλήθηκε. Μικρή μεν αλλά έγινε και μπορώ να σας το αποδείξω. Τουλάχιστον δεν τσακίστηκε το σκάφος.
    Ανέλκυση σκάφους με δήθεν πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σαν ορισμός δεν υπάρχει.
    Είναι στις υποχρεώσεις του να πραγματοποιήσει την ανέλκυση και απομάκρυνση όλων των ναυαγίων κλπ.
    Από τις 27-03-2020 που έγινε η ανέλκυση του σκάφους ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε τον ηλεκτρονικό τύπο μετά από 5 ημέρες. Παράξενο;
    Όπως και να έχει, το μη χείρον, βέλτιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. *καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε ΚΩΣΤΕΛΕΤΟ.Καλώς ήρθατε στην κοινότητα του ksiromeronews.Kαι το σπίτι σας δωρεά να κάνετε θα βρεθούν φιλόσοφοι του καφενείου να σας κατακρίνουν.Πόσο μάλλον τώρα που κλείσαν τα καφενεία και δεν έχουν που να αγορεύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τα παπαγαλάκια θα παπαγαλίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσυ 1:40 πηγενε να παιξεις με τις κουκλεσου αυτα ειναι για ανδρες και οχι για ανδρικελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο