Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Αυστηρό μήνυμα Ιερόθεου: Δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες, χρειαζόμαστε ομολογητές

“Για να μπορέσει κανείς να κοινωνήσει χρειάζονται προϋποθέσεις… και να συμμετέχει στη Θεία Ευχαριστία” επισήμανε ο μητροπολίτης. Η θεία κοινωνία εκτός του ναού είναι μόνο για τους βαριά ασθενούντες ή τους ετοιμοθάνατους” τόνισε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.
Αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε με μια παραβολή ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
“Όταν πήγαν να συλλάβουν το Χριστό, ο Απόστολος Πέτρος παρακινούμενος από ζήλο, έκοψε το αυτί ενός υπηρέτη που λεγόταν Μάρκος. Και ο Χριστός του είπε “βάλε τη μάχαιρα εις τη θέσιν αυτής. Πάντες οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρα απωλούνται (θα χαθούν)”  αρα δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες, χρειαζόμαστε ομολογητές. Άλλο να ομολογεί κανείς την πίστη του άλλο να το παίζει παλικαράς” ανέφερε χαρακτηριστικά.
“Άνθρωποι που εκκλησιάζονται συχνά είναι λειτουργημένοι, λειτουργούνται, κοινωνούν δεν είναι ακοινώνητοι και θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις” τόνισε.
Εξήγησε ότι η ΔΙΣ έχει αποφανθεί ότι η ακολουθία του Επιταφίου θα γίνει εντός του ιερού ναού κεκλεισμένων των θυρών και στην αρχαία εκκλησία ίσχυε πάντοτε. Προτρέπονται οι πιστοί να μην προσέλθουν στους ναούς και να μείνουν στα σπίτια τους εκμεταλλευομένου τα σύγχρονα μέσα. Η εκκλησία έκανε το καθήκον της με πολύ μεγάλο πόνο.
“Για να μπορέσει κανείς να κοινωνήσει χρειάζονται προϋποθέσεις… και να συμμετέχει στη Θεία Ευχαριστία” επισήμανε ο μητροπολίτης. Η θεία κοινωνία εκτός του ναού είναι μόνο για τους βαριά ασθενούντες ή τους ετοιμοθάνατους” πρόσθεσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου. 
“Η εκκλησία προτρέπει τους πιστούς να παραμείνουν στο σπίτι τους, όχι για να τους αποξενώσει, άλλα γιατί αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό θέμα του ιού. Ξέρει ότι έχει απέναντι της μαθητές κι όχι οπαδούς. Δεν πρέπει να γίνουμε οπαδοί. Η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει αποφάσεις της προς μητροπολίτες είναι αρμόδιοι να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της είναι ξεκάθαρα αυτά που είπε” αποσαφήνισε ο κ. Ιερόθεος.
“Ο Ντοστογιέφσκι έχει δείξει ότι η απιστία και η αθεΐα δεν είναι αντίθετο σκαλοπάτι, είναι ένα μικρο σκαλοπάτι κάτω από την τελεία πίστη. Δεν πρέπει να έχουμε διωγμό έναντι της εκκλησίας αλλά διωγμό εναντίον του ιού” ξεκαθάρισε.

Πηγή: skai.gr

10 σχόλια:

  1. Επρεπε να ζει ο χριστοδουλος κ θα σου λεγα εγω αν ηταν τιποτα το ιδιο σημερα οσον αφορα την εκκλησια αλλα κ τον ιο τον ιδιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας ηταν ο Χριστόδουλος δεν ξαναπερναι άλλος. Κλαρινο καθότανε ολοι η 300.αλλα τον έφαγαν.τακαργιολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα μεγαλο μπραβο ανωνυμε 12:23 . ετσι ακριβως ..Ενας υπήρξε πραγματικός εκκλησιαστικός ηγέτης στην χωρα και τον... χάσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν και προφανώς αναμενόμενο, πάλι ένα αναμάσημα κουτοπόνηρων επιχειρημάτων δειλών δεσποτάδων στοιχισμένων στα προστάγματα της νέας τάξης και του συγκρητισμού .....
    Μακάρι κάποια στιγμή να ανοίξουν τα μάτια τους και να καταλάβουν τι έκαναν και να πού ένα ευλόγησον, εάν τούς αφήσει η έπαρση και η αίσθηση αυθέντου η οποία τούς διακατέχει.... κρίμα ......

    Να μήν ξεχάσουμε κι όλας: Η ομολογία τους μάρανε

    Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Μασημενα" τα λες στα κανάλια σεβαστε Μητροπολίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα λεγόμενά του πρόκειται για Νομικίστικες Σαχλαμάρες εν συγχύσει ευρισκόμενος και εν αλαζονεία διατελών.Είναι ασυνάρτητα και λειτουργεί πιθανόν με Ιδιοτέλεια του προαλειφόμενου Αρχιεπίσκοπου.Οι Δηλώσεις του συνιστούν Υποκριτική "Παλληκαριά" άνευ Βιωμάτων,Αγώνων και θυσίας,και η στάση του είναι άκρως Αντιχριστιανική,με Παρορμητική Αλαζονεία διδακτικών παραινέσεων προς Άξιους Ιεράρχες,έτσι για να κτίσει ο Ίδιος σε βάρος των άλλων, το Προφίλ του Ανωτέρου και του Αξιότερου,επιλέγοντας τον εύκολο και σίγουρο δρόμο της επιτυχίας μέσω της συμπόρευσης με τον κόσμο της εξουσίας και των αλλαγών σε βάρος του Χριστιανισμού.Τα λεγόμενά του συγκροτούν έντονα δυσμενή στοιχεία,γιατί του λείπει εκ του βεβαίου η Πεφωτισμένη Κρίση για να κρίνει τα πράγματα,δίκαια,αντικειμενικά και Χριστιανικά.Αυτός και η Πολιτεία Οδύρονται δήθεν για το Κορονα virus που από την αρχή της Χρονιάς έχει επιφέρει 101 θανάτους μέχρι σήμερα,δηλαδή 1 νεκρό την ημέρα,ενώ αγνοούν τους 50000 συνανθρώπους μας που αυτοκτόνησαν λόγω οικονομικών προβλημάτων και μνημονίων,οι συνέπειες των οποίων εξακολουθούν να βαρύνουν τις μετέπειτα γενεές.Τούτος λοιπόν ο Ιεράρχης,είναι λαλίστατος για ελαφρώς σημαντικά,και άλαλος για τα βαρέα σημαντικά.Είναι συμβατικός και καμία δεν διδάχθηκε ίχνος από την συμπεριφορά του ΚΥΡΙΟΥ εδώ στην Γή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το σχόλιο για τη "μπέμπα μπλανς" το κανες γαργαρα ε?...γιατι άραγε?...ξέρεις ή να σου πω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σεβασμιοτατε Μητροπολιτα Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, παρετισου όσο είναι καιρός, πάψε να βγαίνει στα κανάλια και να λες μπούρδες, ο Χριστός ζητα ομολογία απο ολους μας ,και για ακόμη μια φορά εσείς η Δεσποταδες τον προδοσατε, δεν είσαι Δεσπότης για να βγενεις στα κανάλια για δημοσιότητα, αν πραγματικα πιστευης οτι στον Χριστό δεν κολαει ιος εχεις δυο επιλογές ,1) άνοιξε τους Ναούς να κοινωνηση ο κόσμος σωμα και αίμα Χριστού και2) αν πραγματικα θες να λεγεσε Δεσπότης συνεχιστής των έργων των αποστολών γιατί αυτό εισται ολοι οι ρασοφοροι, μην σε νοιάζει η καρέκλα και ο μησθος σου ,παρετησου και βγες να πεις την αλήθεια στον κοσμο για να γλιτώσει το ξύλο, γιατί πολύ απο του Δεσποταδες που υποστηρίζεται την βρομωκυβερνηση του καντεμη, δεν θα έχετε μούτρα να πάτε σε ενορίες να ιερουργισεται, απο τι μίσος των ανθρώπων για την προδοσία σας.Ξυπνήστε και ριξτε απο την δοιηκηση της εκκλησίας της Ελλάδος αυτήν την ντροπή που έχει το θράσος να λέγεται Αρχιεπίσκοπος ,ουτε στο μικρο το δαχτυλακη δεν μπορείτε να φτασεται τον μακαριστό και άγιο τολμο να πω Χριστοδουλο .Φτασατε τον κοσμο στο σημείο να ντρέπεται για την ιεραρχία της εκκλησίας.Τον εκκλησιασμο του κάθε πιστού χριστιανου δεν έχει το δικαίωμα κανεις να τον απαγόρευση ,ουτε προθηπουργος ουτε βέβαια εσείς, η θεια κοινωνία απαγορεύεται μονο απότον πνευματικο για βαριά αμαρτήματα, σε κάθε αλλη περίπτωση είστε υποχρεωμενοι να μεταδίδεται σωμα και αίμα Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών και ζωήν αιωνιων, και δεν εχεται δικαίωμα να διώχνεται πιστούς απο το Αγιο Ποτήριο, όπως δίδαξε και ο Χριστός(οποίος έλθει σε εμένα ουκ εκβαλω εξω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν η εκκλησια συνεργαζεται με την πολιτικη αυτα τα αποτελεσματα εχουμε.ενας ηταν ο ηγετης..γι αυτο κ τον φαγανε.αυτος μονο θα μας εσωζε τωρα δα.τωρα οι υπολοιποι ειναι κωλοτουμπέξ..αστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο