Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Παρα την απαγόρευση, αναβίωσε φέτος το έθιμο του Αϊ-Γιώργη στην ΒΟΝΙΤΣΑ - ΦΩΤΟ


              Χωρίς πιστούς ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου και στην Βόνιτσα. Πιστοί όμως στο έθιμο οι καβαλάρηδες που έδωσαν το παρών παρά την απαγόρευση απο το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας λόγω κορωνοϊού. 
             Μετά την παρουσία τους στο Ναό, οι Καβαλλάρηδες επισκέφτηκαν σπίτια στη Βόνιτσα, που είχαν Γιώργηδες και ευχήθηκαν χρόνια πολλά....








ΚΑΙ ΦΩΤΟ: Amstelito Davlito















































12 σχόλια:

  1. Μπράβο τους και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αστυνομία που ήταν; θα μας πάρουν στο λαιμό τους τα βλαχομπαροκ ανθρωπαρια της Βόνιτσας!!!έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα στην Πάτρα να δεις τι γίνεται στους δρόμους κ στις πλατείες.τα παιδιά σε ενοχλούν μάλλον οι βλαχανθρωποι όπως λες.ντροπη....μπραβο στα παιδιά

      Διαγραφή
    2. Είδαμε και ολους εσας τους κουλτουριάρηδες που στελνετε το 6 και κανετε παρτυ στην κουκουμιτσα καθε απογευμα! Μαλλον ετσι δε κολλαει ο ιος! Ειστε ολοι ετοιμοι για Ολυμπιακούς αγωνες... Και του χρονου στα παιδια με υγεια!

      Διαγραφή
  3. ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΤΖΗΔΕΣ.ΑΡΕ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι μεγάλο νουμερο εσυ που νομίζεις ότι θά σε παρουν στον λαιμό τους και...... Από ποια μεγαλουπολη είπαμε πως είσαι; άι παλουκι που θέλεις 😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7:19 Κάτσε σπίτι σου και δεν κινδυνεύεις!! άσε τις κινδυνολογίες για τα super market που πηγαίνεις χωρίς γάντια και μάσκα και άσε του φίλους του Αγίου και την παράδοσης στην ησυχία του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσένα τα άλογα σε πείραξαν? Οι συνωστισμοι έξω και μέσα από τα σούπερ μάρκετ δε σε πείραξαν? Έξω από τις τράπεζες δε σε πείραξαν? Που ζεις? Πες μας που ζεις? Αντί να κάνουμε λιτανεία στον Άγιο Γεώργιο να διώξει το θηρίο, (Αν υφίσταται, λέω αν....). Που καταντησαμε, να βρίζουμε τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις μας, τη θρησκεία μας και τους συνανθρώπους μας. Άραγε θα γίνουμε άνθρωποι Θεέ μου?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πολύ καλά κάνανε. Γιατί τους πακοιστανους και τους γυφτους δεν τους ενοχλούμε και τους αλβανούς. Αντε από εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν εσείς που γράφετε περί έθιμα ένα σας λέω ζητε μόνο για έναν Γρηγοράκη, έναν αϊ Γιώργη και μια βαρκαρολα. Τίποτα δεν είστε παραπάνω από μικροαστικές επιπολαιοτητες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπιτζαμα παρτυ στην Κουκουμιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο