Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ναυπάκτου: Κλειδωμένοι οι Ιεροί Ναοί τη Μ. Εβδομάδα – Δεν είναι ώρα για ψευτοπαλικαρισμούς

Κλειδωμένοι θα παραμείνουν όλοι οι Ιεροί Ναοί της χώρας στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όπως τόνισε συνέντευξή του στο Mega ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

Όπως είπε ο μητροπολίτης η εκκλησία θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του κορονοϊού και οι υπεύθυνοι του κάθε ναού  δηλαδή οι ιερείς, θα κλειδώσουν τις θύρες των ναών προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιοι πιστοί να προσπαθήσουν να μπουν στις εκκλησίες παρά την απαγόρευση.
«Σεβόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης και θα την εφαρμόσουμε στο ακέραιο. Κανείς πιστός δεν πρόκειται να μπει στους ιερούς Ναούς. Τους καλούμε να προσευχηθούν στα σπίτια τους. Οι ιερείς θα είναι οι υπεύθυνοι για να τηρηθεί αυτό και αυτό που θα κάνουν είναι να κλειδώσουν τους Ναούς για να μην μπορεί να μπει κανείς» τόνισε και συμπλήρωσε: «Διακρίνω μια τάση προς τον ψευτοπαλικαρισμό το τελευταίο διάστημα. Κάποιοι το παίρνουν αψήφιστα όπως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Δεν είναι ώρα για τέτοια πράγματα. Ο εχθρός είναι ορατός».

sinidisi.gr

16 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΣΩΡΕΥΩΝΤΑΙ ΠΧ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΤΑΦΩ Η ΤΟ ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙ ΤΟΥΣ?
    ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΟΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ.
    ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΥΡΕΥΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί αν ήθελαν οι φανατικοί (άκου τώρα, φανατικοί... ) να μαζευτούν και να ψάλλουν δε θα το έκαναν ακόμα και αν δεν υπήρχε μέσα λειτουργία ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άστα... Ευτυχώς που ξεσκεπασες το μυστικό σχέδιο! Κατά πάσα πιθανότητα επειδή απαγορεύονται τα μικρόφωνα θα ανεβάσουν τον παπά στο καμπαναριό και θα ρίξει μπαλοθια και κατευθείαν με ιαχή το Χριστός Ανέστη θα μαζωχτουνε ούλοι στην πλατεία του Αστακου. Και τότε... Όλοι παπαδες, νεωκοροι, ψάλτες και λοιποί εκκλησιαστικοί αφού μετρήσουν τις δυνάμεις τους θα κινηθούν στο Δημαρχείο να καταλάβουν την εξουσία. Ενα μόνο δεν πέτυχε στο σχεδιασμό τους που δεν έπεσε το Πάσχα 21 τ Απρίλη. Θα λεγα ότι φταίει το νερό... αλλά αφού δεν πίνεται πως μας χαλάει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι θα γίνει εντός του Ναού. Αν γίνει και ό,τι γίνει έξω από τον Ναό δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι» και «η Σύνοδος παρακαλεί να μην υπάρξει κανένας τρόπος αυτονομήσεως και να αντιμετωπίσουμε τα θέματα με προσευχή, με πίστη, με μετάνοια». «Η Ιερά Σύνοδος έπραξε το καθήκον της και αντιμετώπισε το πρόβλημα και το αντιμετωπίζει».
    AYTH THN AΠANTΗΣΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ
    ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΝΑΟΥ.
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ?
    ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΑΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΟ.
    ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΕΝΑ ΑΤΎΧΗΜΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε του σχολίου 11:40 οι κληρικοί έχουν ευθύνη να ιερουργούν το θυσιαστήριο στους οποίους ο Θεός τους έπηξε. Με απόλυτη συνέπεια τόσο καιρό διώχνουν τους ανθρώπους απ' την Εκκλησία και απο μεγάλο αριθμό πιστών θεωρούνται προδότες και δέχονται ύβρεις (δες Εκκλησιαστικα site) και παραμένουν πιστοί στη νομοθεσία. Αν κάποιοι έχουν σκοπό να πάνε στο ναό θα πάνε απ' έξω ακόμη και αν δε λειτουργεί. Δες όμως αναλογικά τα πράγματα στα καταστήματα που είναι ανοιχτά στις τράπεζες στα φαρμακεία στα ταχυδρομεία έχει την ευθύνη η υπηρεσία ή ο ιδιοκτήτης για το τι γίνεται απ' έξω; Προφανώς όχι! Για την Εκκλησία γιατί το ζητάς; Εκεί δε φοβάσαι το ατύχημα; Η απάντηση είναι μια γιατί όλοι όσοι έχετε αυτές τις απόψεις θεωρείται ότι δεν είναι σημαντική η λειτουργική ζωή, δε χάθηκε ο κόσμος να μη λειτουργεί ο ναός. Ε, λοιπόν στα πλαίσια της ελευθερίας και της ισονομίας σου λέω ότι υπάρχουν και άλλοι που θέλουμε να λειτουργεί ο ναός έστω και με κλειστές πόρτες και μεγάφωνα και η πολιτεία είναι υποχρεωμενη να το διαφυλάξει. Μη γελιομαστε ο κίνδυνος για τον οποίο λες είναι την Μ. Παρασκευή και το Βράδυ της Ανάστασης. Εκείνες τις ώρες μετά τις 9 το βράδυ κανείς δεν έχει δικαίωμα να είναι εξω, όποιος είναι είναι παράνομος και οι αρχές μπορεί να τον εμποδίσουν. Δεν μπορείς να καταλάβεις την επιμονή γιατί δεν γνωρίζεις το όφελος που προκύπτει απ' την προσφορά της αναίμακτης θυσίας στην Αγία Τράπεζα δεν είναι κακό αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να τό στερείς από μένα που το θέλω. Όπως για σένα είναι σημαντικό να λειτουργεί το σούπερ μάρκετ με όλα τα μέτρα είναι για μένα να λειτουργεί και η εκκλησία με όλα τα μέτρα. Ζήτω συγνώμη για τη διαφωνία και την απάντηση που σου δίνω αλλά πονώ Μ αυτά που λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Μητροπολιτα της Ναυπάκτου, επιβεβαιώνονται τα Άγια λόγια του Αγίου μας Κοσμά του Αιτωλού και του Αγίου μας Παϊσίου του Αγιοριτη. Θα α ψάχνουμε ιερέα σωστό να λειτουργήσει και να μας κοινωνήσει αλλά.....
    Ας μετανοήσουμε όλοι μας για να μας λυπηθεί ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ. Διαβάστε τα πάλι κ. Μητροπολιτα και μετά κλείστε το σπίτι του Θεού και των πιστών.
    Τίποτε άλλο. ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ 2.51. ΑΣ ΑΡΧΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ. ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΥΣΥΧΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΑ ΜΚΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ . ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΥΠΥΡΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΛΗΞΑΣΑ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΑΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΛΑ Η ΛΑ ΛΑΧΟΥ ΜΟΥΧΑΜΕΤ ΡΟΥΣΟΥΛΙΟΥ

    Δες όμως αναλογικά τα πράγματα στα καταστήματα που είναι ανοιχτά στις τράπεζες στα φαρμακεία στα ταχυδρομεία έχει την ευθύνη η υπηρεσία ή ο ιδιοκτήτης για το τι γίνεται απ' έξω; Προφανώς όχι! Για την Εκκλησία γιατί το ζητάς;
    ΚΑΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ?
    ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΗΣ?ΠΟΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ Η ΠΙΣΤΗ -Η ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ μου 4:06μ.μ. διάβασα πολλές φορές το σχόλιο σου και η αλήθεια είναι δεν κατάλαβα σε τι μου απαντάς! Τα μεγάφωνα που τα είδες; Είπα εγώ για μεγάφωνα; Όχι, αλλά επειδή το θίγεις λέγοντας κάτι ακατανόητα για καταδίκες και κάποια γράμματα λα η λα και άλλα που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σου απαντώ. Οι Ναοί χρησιμοποιούν μεγάφωνα μόνο στις μεγάλες εορτές Πάσχα Χριστούγεννα σε ώρες μη κοινής ησυχιας 3-7 φορές το χρόνο χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις γιατί αν υπήρχαν θα υπήρχε και απαγόρευση τους. Στο θεμα της αναλογίας τραπεζών εκκλησίας γιατί ακριβώς να μην τα συγκρίνω; Κόσμος εκεί κόσμος εδώ. Δηλαδή έξω από την τράπεζα έχει ευθύνη η πολιτεία και έξω από την εκκλησία δεν έχει; Τι τρέλα πράγματα είναι αυτά; Αν μαζευτεί κόσμος έξω απ' το σούπερ
    μάρκετ ή αστυνομία θα πάει κ θα τους σκορπίσει χωρίς να ζητήσει κάποιος υπαιτιότητα στον ιδιοκτήτη. Αν μαζευτεί κόσμος έξω από την εκκλησία γιατί ζητάς υπαιτιότητα από αυτή;; Εκτός και δεν έχωμε ισονομία. Είπε ο Πατριάρχης να μη γίνονται Ακολουθίες στην Ελλάδα;; Εξ οσων διαβάζουμε στον Πατριαρχικό Ναό τελούνται όλες οι Ιερές Ακολουθίες κ θα γίνονται όλο το μεγαλοβδομαδο. Ομοίως και στην Επαρχιακή Εκκλησία της Αμερικής; Αφού συνταυτιζεσαι με τον Παναγιώτατο γιατί διαφωνείς με την τέλεση Ακολουθιών στην Ελλάδα; Δε μου αρέσει να διαφωνώ αλλά δε μπορώ να μην μιλήσω όταν ακούγονται αστήρικτα πράγματα. Ζήτω συγνώμη που σου απαντώ αλλά το κάνω για να βάλω σε σειρά τις σκέψεις σου που είναι ανακατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ 3:43μ.μ. μη στεναχωριέσαι. Είναι μεγάλη δοκιμασία να μη μπορούμε να εκκλησιαστουμε και να κοινωνήσουμε και αυτό οφείλεται και σε λάθη της Εκκλησίας και σε λάθη της πολιτείας. Υπήρχαν λύσεις απλά η πανδημία ήταν ξαφνική και κανείς δε μπορούσε πάνω στην κρισιμη στιγμή να τις σκεφτεί γιατί μέχρι τότε ζούσαμε φυσιολογική πορεία και ο ερχομός της μας ξάφνιασε. Δε θα χαθούμε θα απολαύσουμε πάλι τη λατρεία της Εκκλησίας μας. Για μένα είναι αρκετό ότι και πάλι τα λειτουργήσουν τα θυσιαστήρια και εγώ ας είμαι στο σπίτι μου. Το Άγιο Πνεύμα θα κατέβει το Αίμα του Χριστού θα πορφυρωσει την Αγία Τράπεζα και η χάρις του θα μας αγγίξει μη φοβάσαι. Πέρασε κύματα και κύματα η εκκλησούλα μας, στο αυλάκι θα βαλτώσει;;;; Καλήν Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή έξω από την τράπεζα έχει ευθύνη η πολιτεία και έξω από την εκκλησία δεν έχει; Τι τρέλα πράγματα είναι αυτά; Αν μαζευτεί κόσμος έξω απ' το σούπερ
    ΑΓΑΠΗΤΕ4.06 ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ . ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ . ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΠΕΜΑΒΑΙΝΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΒΑΛΗ ΤΑΞΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ . ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΑΘΗΝΑ .
    ΤΩΡΑ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟΥ ΚΟΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ . ΕΔΩ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    ΤΙ ΝΑΠΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλα για το κερί γίνεται (για τον μαμονα). Σε τι διαφέρουν αυτοί οι παραπάνω με τους τζιχαντιστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς πρέπει να σου απαντήσω και πάλι. Σιωπας για τα μικρόφωνα, σιωπας για τον Πατριάρχη διότι δεν έχεις να πεις κάτι βλέποντας ότι σου είπα τι ακριβώς συμβαίνει με τα μικρόφωνα τον εκκλησιών και με ακολουθίες στο Φανάρι και είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που έγραψες άρα τα κάνεις γάργαρα. Επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο να πεις με λες φανατικό και κουφό ούτε το ένα είμαι ούτε το άλλο για αυτό δε σου απαντώ με τους ίδιους χαρακτηρισμούς! Δεν ξέρω τι ακριβώς είδες εσύ να έγινε στην Πάτρα. Εγώ είδα ότι πήγαν 25 άνθρωποι να ανάψουν κερί σε Ναό και οι μισοί ήταν απέξω μπαίνοντας λίγοι λίγοι και ήρθε η αστυνομία και τους σκορπίσει, δηλαδή συμμορφώθηκαν... Αλήθεια που γνωρίζεις εσύ τι θα συμβεί αν τελικά μαζευτούν άνθρωποι έξω απ' το Ναό; Είσαι μάντης; Αν είναι έτσι πάω πασο! Και αν ακόμη μαζευτούν 20 και μπουν ανά 4 σε μια έκταση τουλάχιστον 400 τετραγωνικών είναι πρόβλημα; Όσο για τη συμμόρφωση των πολιτών που προεξοφλειςς σε όλους τους χώρους θα είναι συνεπείς εκτός απ' το προαύλιο της εκκλησίας είναι διαφορετικοί αυτοί οι πολίτες; Θα έρθουν ουρανοκατέβατοι; Ανέμενε τη Μ.Τεταρτη και εφεξής που θα γίνουν πληρωμές να δεις τι θα συμβεί σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ όπως είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα και δεν ίδρωσε το αυτί του καθενός και εγώ χωρίς μαντικές ικανότητες μπορώ να στο προεξοφλήσει γιατί είδαμε ως και 35 άτομα έξω από τράπεζα. Αλλά εκεί κατά την άποψη σου δεν υπάρχει πρόβλημα στο ναό είναι το θέμα. Και τελειώνοντας να σου υπενθυμίσω ότι επί συνόλω 10000 ενοριών περίπου ανά την Ελλάδα δεν υπήρξε πουθενά πρόβλημα στις αρχές και παραβίαση των κανόνων που έθεσε το κράτος. Θες να βάλουμε και τις 3 περιπτώσεις που ανέφερες; 3 ανά την Ελλάδα! Ξέρεις πόσες παραβάσεις έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής; Για παράβαση της δήλωσης άθλησης για ανοιχτά κομμωτήρια εργοστάσια μετακινήσεις πολιτών.... Χιλιάδες! Να σε χαιρετίσω και πάλι και να σου πω γράψε όσα θες αφού αναλογίζεται τι ναγραψεις θα σου απαντώ σε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας ζούσε ο Χριστόδουλος που μάζευε λαοθαλασσες θα σας έλεγα εγώ, κι εσένα με το Βατικανό κι εσένα με τα μεγάφωνα και τους μουσουλμάνους. Δε χαμπαριαζε κανέναν και μάζευε τον κόσμο στην Εκκλησία. Δυστυχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτός με το Βατικανό διαβάζει ακόμα τα μηνύματα μου και ψάχνεται τι άλλη αρλούμπα να γράψει δως του κάνα δυο μέρες μέχρι να σου απαντήσει. Αγία να ναι η ψυχή του Χριστόδουλου ήταν άνθρωπος ζηλωτής και με βαθιά αγάπη για την Εκκλησία δυστυχώς όμως για την ιστορία δεν μάζευε τον κόσμο στην Εκκλησία. Βάλε να δεις Χαιρετισμούς στη Μητρόπολη Αθηνών επί Σεραφείμ που ο κόσμος έφτανε μέχρι το τέμπλο και βάλε επί Χριστόδουλου που φτάνει μέχρι τη μέση του Ναού. Ο Χριστόδουλος μας φόρτωσε στην Εκκλησία ένα πλήθος δεσποταδων αχρομων αοσμων χωρίς πνευματικά χαρίσματα, και μαζί Μ αυτούς μπήκε ο υπερβολικός στολισμός των αρχιερέων και η πολύ φανφάρα. Εγκαινίασε πρώτος τις συγκρούσεις με την πολιτεία χωρίς ιδιαίτερο λόγο ταράζοντας το σεβασμό που υπήρχε ανέκαθεν από το κράτος στην Εκκλησία. Η περιβόητη λαοσυναξη που λες για τις ταυτότητες δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα αλλά και ο δήθεν πιστός και φίλος του Μακαρίτη ο Καραμανλής ενώ προεκλογικά στήριζε την αναγραφή του θρησκεύματος όταν βγήκε έκανε τον Κινέζο. Συσπείρωσε κοντά του την τότε Ν.Δ που ποθούσε να γίνει κυβερνηση, όλους αυτούς που τώρα μιλάνε με τόση ασέβεια για τη Θ.Κοινωνια και την Εκκλησία και έπεσε στην παγίδα! Αντιθέτως ο Σεραφείμ έβαλε στη θέση του τον Παπανδρέου όταν προσπάθησε να αρπάξει και τα λιγοστά που είχαν απομείνει στην Εκκλησία με το έτσι θέλω. Δεν έχει ανάγκη η εκκλησία από λαοθαλασσες και πυροτεχνήματα αλλά από πνευματική αναγέννηση στηριγμένη στο Ευαγγέλιο και στους Πατέρες, να φύγει εντελώς το κοσμικό πνεύμα και γίνει στροφή στο θησαυρό της λατρειας. Ο παπας που έχει μυστική εργασία μέσα του (δηλαδή βαθιά προσευχή, λειτουργείτε συνέχεια, είναι αφιλοχρηματος και εφαρμόζει στη ζωή του ασκηση) τραβάει πλήθη κοντά του χωρίς να ανοίξει το στόμα του. Αν είσαι Ξηρόμερίτης και μεγάλος στην ηλικια θυμήσου τον Ιερόθεο τον Τρυφιλλη και θα καταλάβεις τι λέω... και οι Κομμουνιστές ακόμα τον σέβονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕςΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣ ΨΑΛΤΗΣ ΝΕΩΚΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΡΑΡΙΑ ΠΧ 13-17 ΜΜ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥΣ .
    ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ σωστά τα λες φίλε μου! Προεχει η υγεία του Ελληνικού λαου! Για αυτό και συ δε θα πρέπει να βγεις να πας σούπερ μάρκετ, ταχυδρομείο τράπεζα και φούρνο γιατί όσο επικίνδυνο είναι να κολλήσουν 5- 10 άνθρωποι που θα μπαίνουν να προσκυνήσουν και να βγουν στην Εκκλησία άλλο τόσο είναι επικίνδυνο να μπουν και να βγουν 5-10 άνθρωποι και να πιάνουν με τα χέρια τους προϊόντα στο σούπερ μάρκετ. Αν το κάνεις είσαι συνεπής... Αν δεν το κάνεις έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο