Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Πολύ σημαντική η εκδήλωση του ΤΕΕ για τον καπνό

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας που αφορά τον καπνό και τη σημασία του στην κοινωνική ζωή του Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ στο Αγρίνιο. Ο καπνός που μεγάλωσε γενιές και γενιές στο Αγρίνιο αλλά και την ευρύτερη περιοχή, έχει χαραχθεί βαθιά στη μνήμη όλων μας. Στο Αγρίνιο υπήρξαν 5 εργοστάσια επεξεργασίας καπνού ενώ οι μεγαλύτεροι καπνέμποροι και στην συνέχεια ευεργέτες αυτής της πόλης οι αδελφοί Παπαστράτου γεννήθηκαν σε τούτη εδώ την πόλη. Μια βόλτα λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία της πόλης και  «πέφτεις» κυριολεκτικά πάνω στα καπνεργοστάσια των Παπαστραταίων. Στην εκδήλωση πέρα από τις αναφορές για την σημασία του καπνού για την πόλη και την κοινωνική της ζωή, θα συζητηθεί και το θέμα του ρόλου του Καπνικού Σταθμού Έρευνας και τις προοπτικές αξιοποίησης. Σε άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουμε δει να αξιοποιούνται τα παλιά καπνεργοστάσια, οι καπνικοί σταθμοί και ότι αφορά τον καπνό. Στο Αγρίνιο είδαμε το υπουργείο πολιτισμού να αγοράζει τις καπναποθήκες των Αφων Παπαπέτρου για να στεγάσει εκεί Μουσείο αλλά μέχρι σήμερα τίποτα δεν έγινε. Οι καπναποθήκες Παπαστράτου χρειάζονται τις δικές τους παρεμβάσεις για να μην έχουν την κατάληξη των καπναποθηκών Ηλία Ηλιού που καταρρέουν. Όπως και να χει στην εκδήλωση θα ακουστούν πολλά και σοβαρά θέματα και θα υπάρξουν προτάσεις. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι. Συγχαρητήρια αξίζουν στο ΤΕΕ για την εκδήλωση αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνει για την πόλη και τα μνημεία που πρέπει να σωθούν και να αξιοποιηθούν.
Εφημερίδα «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΗΜΑ ΑΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΑΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ.
    ΕΔΩ ΤΟ ΤΕΕ , ΧΑΡΑΣΟΝΤΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ-ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ.
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.......
    Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ....
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο