Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Μάριο Σαλμά

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη διαβίβασε για να κριθεί το ζήτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το ζήτημα των υπερτιμολογημένεων αρθροσκοπήσεων 


Το δρόμο προς την Βουλή έχει πάρει η δικογραφία που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά για το ζήτημα των υπερτιμολογημένεων αρθροσκοπήσεων. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, μετά από σχετικές ενέργειες της Εισαγγελίας Διαφοράς, διαβίβασε στην Βουλή για να κριθεί το ζήτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Μάριου Σαλμά, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Ειδικότερα, η εισαγγελία διαφθοράς επισημαίνει ότι εφόσον προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργού δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνά της χωρίς την προηγούμενη άδεια της Βουλής. Για το λόγο αυτό ζητά την άρση ασυλίας του εν λόγω βουλευτή.
Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες. Όπως έγινε γνωστό η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα. Ειδικότερα, το διάστημα από 15.6.15 ως 31.8.16 και στους δυο παρόχους καταβλήθηκαν 554.458 ευρώ.
Συνολικά ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Εξ΄ αυτών, τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν πιθανές παρατυπίες στο σύνολο τους.
Όπως, ενδεικτικά αναφέρεται υπήρξαν 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου και 109 χωρίς σφραγίδα του παρόχου υγείας. Από την εισαγγελική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, δεν ήταν νομότυπα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο