Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Σήμερα-Εκδήλωση Μνήμης για τον αείμνηστο Αιτωλοακαρνάνα πολιτικό Ανδρέα Καραγκούνη | στις 27.2.2019 στο Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα

        Εκδήλωση Μνήμης για τον αείμνηστο Αιτωλοακαρνάνα πολιτικό Ανδρέα Καραγκούνη θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 27/2/2019 και ώρα 19.00 στο Πολεμικό Μουσείο.

        Εκ των ομιλητών μάλιστα θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και οι Απόστολος Κακλαμάνης, Κώστας Μπακογιάννης, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Βασίλης Γολεμάτης, Γιώργος Ζωγράφος και Βάσσης Λαοκράτης, οι οποίοι θα αναπτύξουν πτυχές της προσωπικότητας του Ανδρέα Καραγκούνη. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.
             Ο ιατρός Ανδρέας Καραγκούνης γεννήθηκε στη Βόνιτσα το 1943 και έφυγε από τη ζωή στις 26 Φεβρουαρίου 2012. Διετέλεσε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υφυπουργός.........        Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Καραγκούνης έγινε μέλος της νεολαίας της ΕΡΕ προδικτατορικά και μεταπολιτευτικά της ΟΝΝΕΔ. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουνίου του 1989 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επανεξελέγη στις εκλογές που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς και σε εκείνες του 1990.  Στις 3 Δεκεμβρίου 1992 διορίστηκε υφυπουργός Γεωργίας, θέση στην οποία παρέμεινε ως τις 12 Οκτωβρίου 1993. Επανεξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 1993, 1996 και του 2004.

Εκ των πέντε υιών του είναι και ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης, επίσης βουλευτής (από το 2009) o oποίος προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση για την εκδήλωση:Πηγή: https://www.agrinionews.gr/

2 σχόλια:

  1. Δεξιός πατριώτης και αληθινός δημοκράτης.Πολύτεκνος οικογενειάρχης με 5 παιδιά και ιατρός των φτωχών και αδυνάτων.Βοηθούσε αφιλοκερδώς πολύ κόσμο γιαυτό και τον αγάπησε όλη η αιτωλοακαρνανία. Δεν είχε εχθρούς. Είχε χιλιάδες φίλους και λίγους αντίπαλους που τον σέβονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως έτσι είναι τον είχα γνωρίσει καλός Γιατρός και άνθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο