Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά και στην Αιτωλοακαρνανία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Εξαρθρώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων, δύο ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα:

Α’ Εγκληματική Οργάνωση: Συνελήφθησαν οκτώ από τα εννιά μέλη της (μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος), τα οποία δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και μετέπειτα εμπορία, διακινώντας σε τουλάχιστον εκατόν πενήντα 150 αγοραπωλησίες, περίπου 5 κιλά κάνναβης, τους τελευταίους τρεις μήνες.
Β’ Εγκληματική Οργάνωση: Συνελήφθησαν τα πέντε από τα έξι μέλη της (μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος), τα οποία δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμάκων, διακινώντας σε τουλάχιστον διακόσιες 200 αγοραπωλησίες περίπου 500 γραμμάρια ηρωίνης, τους τελευταίους τρεις μήνες
Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ταυτόχρονων – συντονισμένων αστυνομικών ερευνών σε οικίες, ενώ οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές των Δήμων Βορείων & Κεντρικών Τζουμέρκων, Νικολάου Σκουφά και Αρταίων.
Κατασχέθηκαν συνολικά 104 δενδρύλλια κάνναβης (σε φυτώριο και σε γλάστρες), ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά, χρηματικό ποσό, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια κ.α.
Εξαρθρώθηκαν πλήρως, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, δύο ανεξάρτητες εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Πως εξαρθρώθηκαν:

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας, διακριβώθηκε η δράση της μιας ομάδας, στην καλλιέργεια δενδρυλλίων και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης και η δράση της άλλης, στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμάκων.
Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων, ενώ την επιχείρηση και τις έρευνες συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, των Ομάδων Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων & Άρτας , του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου καθώς και αστυνομικός σκύλος.
Η αποδόμηση των ανωτέρω εγκληματικών ομάδων και η σύλληψη των μελών τους, είναι αποτέλεσμα συντονισμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (26-02-2018) σε χωριά των Δήμων Βορείων & Κεντρικών Τζουμέρκων, Νικολάου Σκουφά και Αρταίων.
Ο συνολικός απολογισμός της επιχείρησης ήταν η σύλληψη 13 ατόμων, μελών των εγκληματικών ομάδων, ηλικίας από 28 έως 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεων που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τον Τελωνειακό Κώδικα.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, ηλικίας 43 και 36 ετών, μέλη των παραπάνω εγκληματικών ομάδων, που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη και ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος χωρίς να ανήκει στις παραπάνω εγκληματικές ομάδες, κατηγορείται για προμήθεια – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Αναλυτικότερα:

Όσον αφορά στην Α’ εγκληματική οργάνωση : Συνελήφθη το «αρχηγικό» της στέλεχος, 63χρονος ημεδαπός, καθώς και επτά ακόμη ημεδαπά μέλη της (έξι άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 39, 48, 50, 47, 43, 50 και 49 ετών αντίστοιχα. Επιπλέον, αναζητείται ακόμη 42χρονος ημεδαπός, μέλος της παραπάνω οργάνωσης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η παραπάνω ομάδα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και μετέπειτα εμπορία ποσοτήτων κάνναβης, διακινώντας σε τουλάχιστον εκατόν πενήντα 150 αγοραπωλησίες περίπου 5 κιλά κάνναβης, τους τελευταίους τρεις μήνες.
Εκτιμάται ότι τα μέλη της ομάδας διακίνησαν ποσότητες κάνναβης, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ.
Αναφορικά με τη Β’ Εγκληματική Οργάνωση : Συνελήφθη το «αρχηγικό» της στέλεχος, 38χρονος ημεδαπός καθώς και τέσσερα (4) ακόμη ημεδαπά μέλη της, ηλικίας 28, 31, 40 και 41 ετών. Επιπλέον, αναζητείται ακόμη 36χρονος ημεδαπός, μέλος της παραπάνω οργάνωσης.
Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης προσδιορίζεται στη συστηματική και εξακολουθητική εμπορία ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμάκων, διακινώντας σε τουλάχιστον διακόσιες (200) αγοραπωλησίες περίπου (500) γραμμάρια ηρωίνης, τους τελευταίους τρεις μήνες.
Εκτιμάται ότι η ανωτέρω εγκληματική ομάδα διακίνησε ποσότητες ηρωίνης, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ.
Οι προαναφερόμενες εγκληματικές οργανώσεις δρούσαν αυτοτελώς η μία από την άλλη, ως προς την συγκρότησή τους και τη διαχείριση των δραστηριοτήτων τους, πλην όμως προέκυψε η εκατέρωθεν προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από μέλη της οργάνωσης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• γλάστρες με 34 δενδρύλλια κάνναβης σε στάδιο ωρίμανσης, ύψους από 10 έως 45 εκατοστών,
• 70 δενδρύλλια κάνναβης φυτώριο, ύψους έως 5 εκατοστών,
• γυάλινο δοχείο με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 50 γραμμαρίων,
• ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 185,52 γραμμαρίων,
• ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης αναμεμιγμένης με καπνό, βάρους 19,4 γραμμαρίων,
• ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 3,5 γραμμαρίων,
• μεθαδόνη σε υγρή μορφή, 109,8 γραμμαρίων,
• 204 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων,
• πλήθος σπόρων κάνναβης και αντικείμενο με υπολείμματα ηρωίνης,
• ηλεκτρονική ζυγαριά και τρίφτης κάνναβης,
• 3 κυνηγετικά όπλα,
• μαχαίρι στρατιωτικού τύπου,
• 11 φυσίγγια πιστολιού και 25 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
• το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ,
• αδασμολόγητος καπνός, βάρους 822 γραμμαρίων,
• 14 κινητά τηλέφωνα και
• Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.


http://sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο