Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Πλήθος κόσμου στην βραδιά τιμής και μνήμης στον πολιτικό Ανδρέα Καραγκούνη (ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ)




        Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη  27 Φεβρουαρίου  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών  η εκδήλωση μνήμης στον πολιτικό Ανδρέα Καραγκούνη.
      Φόρο τιμής απέτισαν πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου αλλά και πληθώρα πολιτών από την γενετήρια του αείμνηστου Ανδρέα  Καραγκούνη την Αιτωλοακαρνανία..........



Τις πτυχές της προσωπικότητας του ανέδειξαν οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς –πρώην Πρωθυπουργός, Απόστολος Κακλαμάνης-πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Μπακογιάννης-Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Μουτσόπουλος Χαράλαμπος-Ακαδημαϊκός, Ζωγράφος Γεώργιος-Καθηγητής Ιατρικής-Αναπλ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Βάσσης Λαοκράτης-Συγγραφέας καθώς και ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση.
Αναλυτικότερα:  

        Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης ο οποίος ανάμεσα στα άλλα επισήμανε την προσωπική φιλία που τον συνέδεε και εξήρε το ήθος και την εντιμότητά του. 
        Για την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα Καραγκούνη, παρά τη διαφορά ηλικίας και την διαφορετική διαδρομή που ακολούθησαν για ένα διάστημα, μίλησε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε πως ο Ανδρέας πάντα ήθελε να είναι χρήσιμος και πως πήρε πρωτοβουλίες που το αποτύπωμά τους το βλέπουμε σήμερα όπως την προώθηση και εισαγωγή των βιολογικών προϊόντων και την ονομασία ΠΟΠ που φέρει την υπογραφή του.
        Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε πως ο Ανδρέας ήταν ένας άνθρωπος με δυνατά πιστεύω.  Αγωνιζόταν πάντα σκληρά για αυτά αλλά πάντα με μετριοπάθεια. Σημείωσε πως η συνέπεια, η μετριοπάθεια, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η απλότητα είναι χαρακτηριστικά σπουδαία για έναν πετυχημένο πολιτικό και δυστυχώς λείπουν από πολλούς εκ των πρωταγωνιστών της σύγχρονης πολιτικής σκηνής. 
          Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης παρότι μικρός είχε την τύχη να γνωρίσει προσωπικά τον κ. Ανδρέα. Επανειλημμένα είχε ακούσει τον παππού του να μιλάει για την ποιότητα αυτού του ανθρώπου και την εκτίμηση που είχε για εκείνον. Ο πατέρας του τον θεωρούσε αδερφό. Ο ίδιος αναγνωρίζει στον Ανδρέα Καραγκούνη έναν άνθρωπο που πάντα είχε ως σημείο αναφοράς την πατρίδα του. Πρόσφερε απλόχερα τις υπηρεσίες του στον τόπο του ως γιατρός αλλά και μετά ως βουλευτής. Χαμηλών τόνων, με χαμόγελο, ανθρωπιά και ζεστασιά ήταν πάντα κοντά στους συντοπίτες του.
          Ο κ. Χαράλαμπος Μπουτσόπουλος, συμφοιτητής, φίλος και κουμπάρος αναφέρθηκε στην καταπληκτική κλινική που έφτιαξε ο κ. Ανδρέας μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας τόσο στο Αγρίνιο όσο και στην Πάτρα. Μια κλινική που πρόσφερε υψηλής ποιότητας ιατρική.  Ήταν ακούραστος υπηρέτης του Ιπποκράτειου όρκου αλλά και ακούραστος πολέμιος της ασθένειας.  Οι μεγάλες προκλήσεις αλλά και ιατρικές ανακαλύψεις της εποχής, τα ηθικά διλλήματα δεν τον φόβιζαν. Για αυτό και υπήρξε από τους πρώτους που δούλεψε πάνω στην ενημέρωση για την τότε μάστιγα, το AIDS.
           Ο κ. Γεώργιος Ζωγράφος και αυτός φίλος τον χαρακτήρισε ως εμβληματική φυσιογνωμία με άριστο χαρακτήρα και διάθεση προσφοράς. Ξεχώρισε όμως την πατρική αγάπη που είχε ο Ανδρέας Καραγκούνης για τα πέντε του παιδιά. Πάντα του έκανε εντύπωση πως  άφηνε πίσω τις πολλαπλές του δραστηριότητες για να αφιερώσει ποιοτικό χρόνο στην οικογένεια του. Και ήταν περήφανος για τα παιδιά του.
         Ιδιαίτερη ήταν η παρέμβαση του κ. Βάσση Λαοκράτη που μίλησε για την εκτίμηση που έτρεφε όλο το πολιτικό φάσμα στο Ανδρέα Καραγκούνη γιατί είχε το χάρισμα να συζητά, και να ακούει χωρίς να στρογγυλεύει τις απόψεις του.  Μίλησε για τις πολλές ώρες συζητήσεων που στόχο είχαν μόνο το κοινό καλό ανεξάρτητα αν οι απόψεις έρχονταν από δυο διαφορετικές πλευρές. Νηφάλιες συζητήσεις, με πολιτικό πολιτισμό που δυστυχώς σήμερα σπάνια λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός βουλής.
             Τέλος  σε κλίμα συγκίνησης έκλεισε την εκδήλωση ο βουλευτής και υιός Κώστας Καραγκούνης  ο οποίος εξέφρασε  τις ευχαριστίες του προς όλους, πολιτικό και ακαδημαϊκό κόσμο αλλά και προς τους πολίτες και φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μνήμης του πατέρα του Ανδρέα Καραγκούνη. Με συγκίνηση ανέφερε πως με αυτή την εκδήλωση μνήμης ο Ανδρέας Καραγκούνης ξαναέζησε και νοερά βρέθηκε ανάμεσα σε φίλους και συναδέλφους που τόσο πολύ αγάπησε και τόσο πολύ τον αγάπησαν.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο