Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Όσκαρ 2019: Η Ολίβια Κόλμαν «έσωσε» τον Λάνθιμο – Μόνο ένα βραβείο για τον έλληνα σκηνοθέτη, παρά τις 10 υποψηφιότητες

Το «Πράσινο Βιβλίο (Green Book)» ήταν το φετινό… favourite της απονομής Οσκαρ καθώς κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Η ταινία του Λάνθιμου παρά τις 10 υποψηφιότητες, πήρε μόνο το Α’ Γυναικείου Ρόλου.Η Ολίβια Κόλμαν ήταν όντως εξαιρετική στον ρόλο της και κατάφερε να αφήσει πίσω τις αντιπάλους της. Με το πού ακούστηκε το όνομά της έτρεξε πλάι της ο Λάνθιμος για να την αγκαλιάσει. Και εκείνη όμως στην ομιλία της τον ευχαρίστησε πρώτο-πρώτο, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος σκηνοθέτης, ενώ εκείνος την άκουγε πολύ συγκινημένος.
Θρίαμβος στα Οσκαρ για τον Κουαρόν: Κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας, φωτογραφίας και καλυτερης ξενης ταινίας για το Ρόμα (Roma). 
Απόψε πράγματι ήταν βραδιά… Netflix! Μεγάλη επιτυχία για τον κολοσσό του streaming που αν και σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο βάλλεται και δεν του επιτρέπουν να συμμετέχει στα διαγωνιστικά τμήματα, το βλέπουμε να θριαμβεύει στην πιο σημαντική βραδιά, αυτή των Οσκαρ! Και το Roma καθώς και το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Period. End of Sentence. πήραν χρυσό αγαλματίδιο!
Η βραδιά κύλησε χωρίς μεγάλες εκπλήξεις, αλλά με πολλά μηνύματα για τον Nτόναλντ Τραμπ. Πολλοί μίλησαν κατά του τείχους, κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφορετικότητας.
Από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν η ερμηνεία του Shallow από Lady Gaga και Bradley Cooper. Μάλιστα ο σκηνοθέτης της βραδιάς τράβηξε το τραγούδι όπως και ο σκηνοθέτης της ταινίας, δηλαδή έχοντας πίσω το κοινό και μπροστά τους τραγουδιστές.
tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο