Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Πρόταση ΙΕΠ για νέα Γ' Λυκείου: Περισσότερες ώρες και αυξημένη ύλη

         Ένας γονέας αγανακτισμένος μας γράφει: Το ΙΕΠ έβγαλε την πρότασή του για την ύλη των Πανελαδικών που θα δώσουν του χρόνου οι σημερινοί μαθητές Β' Λυκείου. Εχει αυξήσει τόσο την ύλη που μόνο πανεπιστήμονες μπορούν να ανταποκριθούν. Το δικαιολογεί με την πρόταση ότι αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων. 
        Ομως αυτή η αύξηση είχε αναγγελθεί ότι γίνεται μόνο για να μπορούν οι μαθητές να μάθουν την ύλη στο σχολείο και όχι στα φροντιστήρια. Τώρα με τέτοια ύλη τα παιδιά θα αρχίσουν από την Α' Γυμνασίου να ετοιμάζονται με 8ωρα στα φροντιστήρια. Πρέπει να υπάρξει διαμαρτυρία. Πρώτοι οι  γονείς και μετά να μην περάσει από την Βουλή.
Αναλυτικά.....

Μια πρόταση του ΙΕΠ που οδηγεί τους μαθητές σε οκτάωρες καθημερινές παρακολουθήσεις φροντιστηρίων 
             To Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) κατέθεσε την πρότασή του για την διδακτέα  ύλη Γ’ Λυκείου, καθώς και την εξεταστέα ύλη των Πανελληνίων εξετάσεων.
         Αντί το ΙΕΠ να ενισχύσει με διδακτικές ώρες τα μαθήματα που θα εξεταστούν οι μαθητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αυξάνει υπερβολικά την διδακτέα ύλη...............



       Το ΙΝΕΠ αναφέρει ότι  η γενναία αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εξεταζόμενων μαθημάτων συνοδεύεται από μία προσεκτική και λελογισμένη αύξηση της ύλης.
         Κύριοι, μόνο καθηγητές που δεν έχουν διδάξει σε σχολεία μπορεί να έχουν αυτήν την άποψη και αυτές τις προτάσεις. Οι αυξήσεις των ωρών διδασκαλίας σε μαθήματα που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι μαθητές, ήταν ένα μέτρο για να εκπαιδευτούν οι μαθητές ΜΕΣΑ στο σχολείο και ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.
         Με την υπερβολική αύξηση της ύλης το μόνο που θα πετύχει από αυτή την πρόταση, είναι να λειτουργήσουν περισσότερο τα φροντιστήρια και όχι τα σχολεία.
           Εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε καμιά σχέση του Υπουργείου με τα φροντιστήρια και αρνούμαστε ότι η εποχή του «Ράμμου» μπορεί να ξαναγυρίσει. Καλούμε όλους τους γονείς να διαμαρτυρηθούν για το απαράδεκτο της πρότασης.
       Οι ώρες διδασκαλίας που θα προστεθούν στα σχολεία αφορούν στο να μάθουν οι μαθητές την ύλη τους στο σχολείο και όχι στα φροντιστήρια.
Διαμαρτυρηθείτε όλοι. Σήμερα εμείς έχουμε ένα παιδί στην Β Λυκείου και θα πάει στην Γ Λυκείου. Αύριο θα είστε εσείς.
Ενας γονέας

Δείτε την ανακοίνωση του ΙΕΠ  (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

    Οπως ανακοινώθηκε από το ΙΕΠ "Ο καθορισμός της διδακτέας και εξεταστέας ύλης και οι σχετικές οδηγίες θα ακολουθήσουν".
        Τα Προγράμματα Σπουδών στηρίζονται στη δομή της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, όπως έχει εξαγγελθεί στις 3/9/2018, βασικό στοιχείο της οποίας είναι οι τέσσερις Ομάδες Προσανατολισμού με κοινό εξεταζόμενο εξάωρο μάθημα σε όλες

Α. Τα Νέα Ελληνικά, και,
Β.  Τρία εξεταζόμενα εξάωρα μαθήματα σε κάθε Ομάδα
1.-Αρχαία Ελληνικά,
2.-Ιστορία,
3.-Κοινωνιολογία,
4.-Μαθηματικά,
5.-Φυσική,
6.-Χημεία,
7.-Βιολογία,
8.-Πληροφορική,
9.-Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Επιπλέον, τα Προγράμματα Σπουδών συμπληρώνονται με:
Α.-Την Φυσική Αγωγή (2 ώρες),
Β.-Τα Θρησκευτικά (1 ώρα) και
Γ.-Μαθήματα επιλογής (ένα μάθημα 2 ωρών) (ξένες γλώσσες και σχέδιο).
         Τα Προγράμματα Σπουδών, τονίζει σε ανακοινωθέν το ΙΕΠ,  αποσκοπούν στην εξασφάλιση της δυνατότητας των εκπαιδευτικών να σχεδιάζουν τα μαθήματα και να επιτελούν το έργο τους στην τάξη με άνεση χρόνου.
      Για τον λόγο αυτόν, η γενναία αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εξεταζόμενων μαθημάτων συνοδεύεται από μία προσεκτική και λελογισμένη αύξηση της ύλης.
       Τα προγράμματα , σημειώνει τοπ ΙΕΠ, που δημοσιοποιούνται έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στη νέα δομή, θα ισχύσουν, στη μορφή που προτείνονται, κατά το σχολικό έτος 2019-2020, υποστηρίζονται δε από τα διαθέσιμα σχολικά εγχειρίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο