Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Χαστούκια και απειλές από τον Ρουβίκωνα σε γιατρό που έπαιρνε «φακελάκια» (βίντεο)

Σε ιατρείο στο Κολωνάκι εισέβαλαν μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία προκάλεσαν υλικές ζημιές, προπηλάκισαν τον ιδιοκτήτη ιατρό, ενώ κατέγραψαν με κάμερα το περιστατικό, αναρτώντας το στο Διαδίκτυο.
Αφορμή της πράξης τους, όπως καταγγέλλουν, η απαίτηση του γιατρού να πάρει φακελάκι από ασθενή ο οποίος διαβιεί με επιδόματα. Ο γιατρός και καθηγητής χειρουργικής είχε συλληφθεί από τις αρχές καθώς σύμφωνα με καταγγελίες ζητούσε χρήματα από 40χρονο καρκινοπαθή. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.

 «Την επόμενη φορά θα σε πετάξουμε α
Στην ανακοίνωση τους, αναφέρουν:
«Υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που χωρίς την αναλυτική τους επεξήγηση χάνουν το περιεχόμενό τους. Το να επιτεθείς σε έναν «γιατρό» που εκβιάζει με την ζωή του ασθενή του για να πληρωθεί είναι μια πράξη που τα λόγια έχουν λίγα να της προσφέρουν. Μιλάει μόνη της.
Επιτιθόμαστε, με μεγάλη προθυμία είναι η αλήθεια, σε ένα αυτοαποκαλούμενο «γιατρό», τον Γ.Θ. Ο άνθρωπος αυτός πιάστηκε να δέχεται φακελάκι από έναν προλετάριο για να τον χειρουργήσει. Και μάλιστα έναν άπορο ασθενή, που ζούσε με επιδόματα και από τον οποίο είχε ήδη πάρει φακελάκι χιλιάδων ευρώ στην πρώτη του επέμβαση. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του θράσους αυτού του τύπου, αρνιόταν να εξετάσει καν τον ασθενή αν πρώτα δεν πληρώνονταν ενώ του ζήτησε να του δώσει το ίδιο το επίδομα που λάμβανε για να επιβιώσει.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το θράσος του είναι δικαιολογημένο. Απειροελάχιστοι έχουν πιαστεί ποτέ από το κράτος για μια τέτοια πρακτική. Δεν είναι μόνο ότι εντελώς δικαιολογημένα ένας που κινδυνεύει θανάσιμα η ζωή ή δική του ή κάποιου οικείου του δεν θα την θέσει σε πραγματικό ή φανταστικό κίνδυνο ρισκάροντας μια καταγγελία όταν η κλεψύδρα μετράει αμείλικτα. Είναι πάνω από όλα ότι κάτι τέτοιοι τύποι που παρασιτούν στην επιβίωση του καθένα και της καθεμιάς, αποτελούν μέλος της κοινωνικής ελίτ. Η ανώτερη «μεσαία τάξη» χαίρει κι αυτή της ασυλίας και των αβάτων που χαίρουν και τα άλλα τμήματα της ελίτ. Το φακελάκι είναι μια ημινομιμοποιημένη πραγματικότητα, που όλοι την ξέρουν, όλοι πληρώνουν, και που μια στο τόσο κάποιος την πατάει. Ήταν απλά γκαντέμης ο Θ.
Αλλά όχι και τόσο άτυχος. Η αλληλοπροστασία των προνομιούχων είναι το φάρμακο για τους άτυχους από αυτούς. Πιάστηκε με τα χρήματα στα χέρια, έπαιξε στα ζάρια τον θάνατο ενός αδύναμου και είναι μια χαρά έξω από την φυλακή συνεχίζοντας το «λειτούργημά του». Να θυμίσουμε τι έπαθε μια καθαρίστρια που πλαστογράφησε πτυχίο δημοτικού για να ζήσει τα παιδιά της; Για όσους αναρωτιούνται τι σημαίνει «ταξική δικαιοσύνη» αυτό ακριβώς σημαίνει: η καθαρίστρια για ένα πλαστό χαρτί φυλακή κι ο μεγαλογιατρός που εκβίασε με θάνατο έξω. Τόσο απλά.
Ως Ρουβίκωνας έχουμε ξαναπαρέμβει για το θέμα με εκείνον τον ανεκδιήγητο γιατρό Χαρίτο. Μετά από αυτόν οι κρατικές υπηρεσίες είχαν και καλά ‘’κινητοποιηθεί’’ για το θέμα. Φυσικά τίποτα δεν έγινε.
Και πάλι σταγόνα στον ωκεανό είναι αυτό που κάνουμε. Αλλά χωρίς φιλοδοξίες να «λύσουμε» το θέμα, τουλάχιστον στέλνουμε ένα μήνυμα. Η βάση μπορεί να σηκώσει χέρι. Υπάρχουν και άλλες ‘’ατυχίες’’ που μπορούν να βρουν ένα τέτοιο παράσιτο όπως ο Θ. πέρα από το να βρεθεί ένας τόσο απελπισμένος ασθενής να τον καταγγείλει.
Για άλλη μια φορά να πούμε ότι όπως και σε άλλα κοινωνικά πεδία, έτσι και σε αυτό της περίθαλψης υπάρχουν δύο στρατόπεδα που χωρίζονται με ηθικά, πολιτικά και ταξικά σύνορα. Από την μία γιατροί που στέκονται στο πλευρό των ανθρώπων, γιατροί που αγωνίζονται για καλύτερη υγεία για όλους, γιατροί που πληρώνονται ψίχουλα. Από την άλλη, οι τύποι που θεωρούν ότι τους χρωστάει ο κόσμος, αντικοινωνικά στοιχεία για τα οποία η δημόσια ξεφτίλα είναι το ελάχιστο που τους αξίζει.
Εμείς στο όνομα πρώτα από όλα του εαυτού μας ως άνθρωποι της βάσης απαντάμε σε μια πρόκληση που μας αφορά. Δεν περιμένουμε από το σύστημα να υπονομεύσει τον εαυτό του. Κάνουμε το λίγο που μπορούμε. Αλλά το λίγο είναι περισσότερο από το τίποτα».
 https://www.aftodioikisi.gr/

12 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιάσανε ένα Γιατρό!!! Έτσι απλά κ τι έγινε!! αμέσως πως τον λένε. φωτογραφία και παύση επαγγέλματος με μικρότερη τιμωρία από 2 χρόνια και ανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΗΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΨΗΦΗΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήταν χρυσαυγητες θα τους λέγατε τραμπούκους,ναζιστές,και ότι άλλη μαλακια λετε εσείς οι δήθεν δημοκράτες.ομως εδώ κότες ληρατες παλιοκουμουνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο κάτι μπατσες εφαγε;;;κακώς....βαράτε τους ανηθικους τους άχρηστους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο ανόητοι όσοι υποστηρίζουν την αυτοδικία . Είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα να εφαρμόσουν το δίκιο του εργάτη. Αλλά όταν αφορά χρυσαυγίτες, επικριτική στάση. Θολούρα στο κρανίο τους. Θα ήταν προτιμότερο η πολιτεία να νομοθετήσει και σε ανάλογες περιπτώσεις να αφαιρεί την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στην ελληνική επικράτεια και να πάει αλλού να εξασκήσει το επάγγελμά του. Αυστηροί κανόνες παντού έτσι μόνο μαθαίνει ο Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας ξεκινήσουμε με το ότι οι ανθρωποι δεν δηλωνουν δημοκρατες αλλά αναρχικοί (Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας). Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Ψιλά γραμματα;
    Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν συνοψίζονται στην έννοια του τραμπούκου κι ούτε η κριτική που τους γίνεται σταματάει εκει. Κάθε άλλο...
    Άποψη μου οτι σιγουρα του άξιζε αυτή η ελάχιστη αντιβία που του ασκήθηκε. Και ας μην τα περιμενουμε όλα από την πολιτεία. Άλλωστε στη λογική της εκπροσώπησης και της ανάθεσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το ότι οι πολίτες δεν ασχολούνται με την πολιτική, εννοώντας με την ίδια τους τη ζωή, παρά έχουν μια λογική ό,τι φάμε κι ότι πιούμε.
    Αν οι διαφορές κοινωνικές ομάδες που βιώνουν μια καταπίεση είχαν συνείδηση της καταπίεσης τους τοτε δεν θα είχαμε ανάγκη να μιλήσουμε για αυτοδοκία σε τέτοιες περιπτώσεις, τουλαχιστον όσοι μιλάμε απο την πλευρά των εκμεταλλευόμενων. Να το πούμε καλύτερα αυτοάμυνα; Ας αμυνθούμε λοιπόν με όλα τα μέσα ενάντια στην κατασπάραξη των ζωών μας με μέσα την αυτοοργάνωση, την αντίσταση και την αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδη ο γιος του βουτση ειναι δημοκρατης ή κατσαπλιας κλεφτης με καλασνικοφ. Οι αριστεροι δηθεν αναρχικοι ειναι διαφορετικοι απο τους μαυρους? Οτι μας συμφερει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο γιος του Βούτση δεν είναι δημοκράτης,δεν είναι κατσαπλιας,δεν είναι κλέφτης και δεν είναι μαύρος( ότι κι αν εννοεις). Ότι θες ρωτά,μην ντρέπεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το να μπορείς να αναγνωρίσεις το περιεχόμενο πίσω από κάθε δραση είναι πολύ βασικό. Αν δεν μπορείς εσύ να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα σε ανθρωπους που αγωνίζονται και σε ανθρώπους που αναπαράγουν διαχωρισμούς ανάμεσα σε φύλα, σε φυλές, και γενικότερα σε όποιον ξεφεύγει από την κανονικότητα που επιβαλλεται είναι δικό σου πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όποιου δεν του αρέσει η αυτοδικία να αφήσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στην ελληνική δικαιοσύνη και να γράφει εδώ οπαδικά σχόλια. Όσο για τους χρυσαυγιτες πέρα απτό να μαχαιρώνουν σε ομάδες κάναν εξαθλιωμένο μετανάστη ή να σπάνε πάγκους πλανόδιων, ποτέ αυτοδικησανε και υποστήριξαν δικαιώματα του λαού;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η πολιτεία νομοθετεί και δικάζει κατά το δοκούν. Η υπόθεση Γεωργιάδη δεν είναι τόσο παλιά, σαν παράδειγμα, της κοντής σας μνήμης.

    Όσο για τους χρυσαυγιτές,μια χαρά είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα για το δίκιο του αφεντικού σα γνήσιοι μπράβοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο