Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΣΕ ΛΙΓΟ: Στην Πάλαιρο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου – Βόνιτσας

      Σήμερα το μεσημέρι Τρίτης, ενώ εδώ και μέρες όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν προσκληθεί για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας στην Πάλαιρο, εγινε πριν λίγο από την ιστοσελίδα του δήμου η κοινοποίηση του.  
    Οι μόνοι που το γνωρίζουν  δηλαδή  είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι οι δημότες!
        Ούτε καν στο διαδίκτυο! Ούτε στην ιστοσελίδα του Δήμου μια μέρα νωρίτερα; Μήπως είναι καυτό το θέμα με τα σκουπίδια; Μήπως θέλουν να… τελειώσουν γρήγορα; Ως πότε θα υπάρχουν σκοπιμότητες και προχειρότητες; 
       Θυμίζει Κρυφό σχολειό ο δήμος Ακτίου βόνιτσας, καθώς μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν γνώριζε κανένας κάτοικος της Παλαίρου ότι σήμερα θα διεξαχθεί δημοτικό συμβούλιο. 
      Είθισται  να ειδοποιούνται οι συμμετέχοντες (βάση νόμου βεβαίως βεβαίως) αλλά και φορείς μεταξύ αυτών και ο τύπος και τα τοπικά μπλοκ. Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή, μεθοδεύει να περάσει το σχεδιο διαχείρισης απορριμμάτων και να φέρει στα ΧΥΤΑ Παλαίρου τα σκουπίδια της Λευκάδας χωρίς αντιδράσεις και στα «κρυφά»....... 

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10) στη Δημοτική Κοινότητα Παλαίρου.

         Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην Δημοτική Κοινότητα Παλαίρου αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Παλαίρου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Σπύρος Αχείμαστος - σύμφωνα με την αρίθ.149/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), στις 20 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης με μοναδικάθέματα ημερήσιας διάταξης:

1.-Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα.
2.-Κατάρτιση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων. (Εισηγητής Δήμαρχος)
3.-Υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση του έργου «Αγροτική Οδοποιία Βαρκού προς Μέγα Κάμπο Τ.Κ. Αετού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας», προϋπ/σμού 900.000 € από το ΠΔΕ με ΣΑΕΠ 401 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
(Εισηγητής κ. Ασπρογέρακας)
4.-Περί πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος Κέντρου Υγείας Κατούνας». (Εισηγητής κ. Ασπρογέρακας)..............



5.-Περί πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή μεταφόρτωσης απορριμμάτων Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας».
 (Εισηγητής κ. Ασπρογέρακας)
6.-Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή στη διαδικτυακή βάση πληροφοριών και εφαρμογών Δημοτικών Επιχειρήσεων ( ΔΗΜΟΣΝΕΤ ) για το έτος 2016.
(Εισηγητής κ. Πρόεδρος)
7.-απόφαση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας εκτός της έδρας του, στην Δημοτική Κοινότητα Κατούνας (άρθρο 67 παρ.10).
(Εισηγητής κ. Πρόεδρος)
8.-Συμμετοχή του Δήμου στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες». (Εισηγητής κ. Δήμαρχος)
9.-Ορισμός εκπροσώπου Δήμου στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με λίμνες στις 7 κα 8 Νοεμβρίου 2015 & κάλυψη εξόδων μετακίνησης και διαμονής.
(Εισηγητής κ. Δήμαρχος)
10.-Περί μειώσεως λογαριασμών από Χρηματικούς Καταλόγους δικαιώματος βοσκής, προστίμων ΚΟΚ.  (Εισηγητής κ. Πάντας)
11.-Χορήγηση θέσης στη λαϊκή αγορά Βόνιτσας. (Εισηγητής κ. Πάντας)
12.-Ανάκληση της αρίθ. 89/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί «Έγκριση ανακατασκευής πεζοδρομίου στην Δ.Κ. Παλαίρου» και λήψη νέας.
(Εισηγητής κ. Πάντας)
13.-Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015.
(Εισηγητής κ. Δήμαρχος)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  
  
* Επιπλέον στοιχεία για τις εισηγήσεις (αποφάσεις Επιτροπών, έγγραφα κλπ.) παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ή στους αρμόδιους Υπαλλήλους.

3 σχόλια:

  1. 10.-Περί μειώσεως λογαριασμών από Χρηματικούς Καταλόγους δικαιώματος βοσκής, προστίμων ΚΟΚ. (Εισηγητής κ. Πάντας)

    Ποιοί είναι αυτοί που σβήνονται τα χρέη στο Δήμο. ΟΝΟΜΑΤΑ τώρα αν εχετε φιλότιμο και αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΤΕ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε των 6:05. Φιλοτιμο και αξιοπρεπεια, τελος για αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο