Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: Η Θειά Δημήτρω από τη Βόνιτσα σε μοναδική προεκλογική ομιλία: «Και εγώ εχέσθην»!!

ΝΕΑ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Πως προήλθαν εκφράσεις της περιοχής»!

   Προς τη δεκαετία του 60, στη Βόνιτσα εναλλάσσονταν στη προεδρία της κοινότητας δύο παρατάξεις. Μέχρι που ένας άνθρωπος των γραμμάτων αποφάσισε να σπάσει το διπολικό και να συμμετάσχει με δικό του συνδυασμό στις επικείμενες κοινοτικές εκλογές.
       Με τους φίλους του, ανακοίνωσε τον συνδυασμό που μάλιστα είχε όνομα «πύραυλος». Μέχρι την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, τα μέλη του συνδυασμού δέχονταν πιέσεις όχι μόνο για αποχωρήσεις αλλά και για την ίδια τους τη ψήφο. Μάλιστα στο αποτέλεσμα των εκλογών ένας υποψήφιος του συνδυασμού «πύραυλος» βρέθηκε με μηδέν ψήφους. Είχε ανταλλάζει τη ψήφο του με τα γραμμάτια που του είχε ο πρόεδρος άλλου συνδυασμού.
      Ολες οι πιέσεις και όλα τα εμπόδια είχαν γίνει γνωστά στον πρόεδρο του συνδυασμού «πύραυλος» και το βράδυ που θα έβγαζε την προεκλογική ομιλία του, ήταν έτοιμος να τα πεί έξω από τα δόντια.....



      Η προεκλογική ομιλία έγινε στη κεντρική πλατεία της Βόνιτσας, από το γνωστό μπαλκόνι του τότε ξενοδοχείου. Το ύψος του μπαλκονιού δεν ήταν και μεγάλο, οπότε υπήρχε μεταξύ του ομιλητή και του ακροατηρίου, η αμεσότητα.
        Όταν άρχισε η ομιλία, ο πρόεδρος του  «Πύραυλου», τα είπε όλα και σταράτα. Ηταν όλα όσα είχαν γίνει τις τρείς εβδομάδες που πέρασαν αλλά μίλησε και για το πρόγραμμα του συνδυασμού. Στο ακροατήριο μπορεί να άρεσε το πρόγραμμα αλλά οι «επιβλέποντες» από τους δύο άλλους μεγάλους συνδυασμούς, κατέγραφαν τις αντιδράσεις τους και την πρόθεσή τους για τη μελλοντική ψήφο. 
       Με το τέλος της ομιλίας, ο πρόεδρος του «Πύραυλου», αποχώρησε από το μπαλκόνι και μπήκε μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Πρώτος του μίλησε ο πιστός του φίλος και γείτονάς του. 
-«Πρόσεξες ότι κανείς δεν σε χειροκρότησε;»
-«Κανείς;» ρώτησε ο Πρόεδρος.
-«Ντίπ κανένας» του απάντησε ο συνυποψήφιος.

      Τότε ο πρόεδρος του «Πύραυλου» ξαναβγήκε έξω στο μπαλκόνι και σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, κάλεσε το ακροατήριο να επιστρέψει για να συνεχίσει, να συμπληρώσει την ομιλία του. 
      Όταν το ακροατήριο ξανασυγκεντρώθηκε, τότε τους είπε την φράση που έμεινε στην τοπική ιστορία:
«Και εγώ εχέσθην»!!!!!!!

............

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ «φράσεις που έμειναν»: Ο ΝΟΥΝΟΣ….
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


1 σχόλιο:

  1. Το γεγονος αυτου καθε αυτού είναι αλήθεια.. αφου δεν τον χειροκροτησε κανεις λεει στο ακροατηριο:δεν με χειροκροτατε ;και εγω εχεσθην..μαλιστα ο υποψηφιος στις εκλογες δεν πηρε ουτε τη δικη του ψηφο....το ονομα δε του υποψηφιου ηταν Αμπατζιδης...Μ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο