Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα τη δωροδοκία Ελλήνων γιατρών από βρετανική φαρμακευτική εταιρεία.

Σήμερα συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κου Παναγιώτη Κουρουμπλή προς την Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με θέμα την υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων γιατρών, ύψους 5.000.000. ευρώ, από υψηλόβαθμο στέλεχος βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας. Συγκεκριμένα ο βουλευτής ερωτά την Υπουργό, εάν το Υπουργείο έχει ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή, η οποία αναδεικνύει την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να προστατεύσει το δημόσιο.
Σε απάντησή της, η Υπουργός τόνισε πως η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση, ενώ τα τρία συναρμόδια Υπουργεία (Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Υγείας) έχουν αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιπρόσθετα η κα. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι «το ζήτημα είναι όχι μόνο η διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, αλλά και η αποφυγή ύπαρξης ανάλογων υποθέσεων στο μέλλον». Η Υπουργός διαβεβαίωσε για τη δημιουργία νέου πλαισίου εξυγίανσης, διαφάνειας και εξοικονόμησης οικονομίας της υγείας.
Ο βουλευτής παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι «εάν επαναφέρατε από την πρώτη στιγμή το νόμο 2303 του 1995 θα είχαμε διακόψει έστω και τη «δωδέκατη» το μεγάλο «πάρτι» στην προμήθεια των οργάνων και των αναλωσίμων στα δημόσια νοσοκομεία». Εν συνεχεία τόνισε πως «απαιτούμε από τους εργαζόμενους και κυρίους τους χαμηλοσυνταξιούχους περικοπές αβάσταχτες, ενώ το «πάρτι» δυστυχώς ακόμα και τώρα φοβάμαι πως δεν έχει τελειώσει». Κλείνοντας, ο κος Κουρουμπλής ανέφερε ότι η Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής πρέπει να πείσει την Τρώικα ότι θα κερδίσει τον πόλεμο κατά της σπατάλης, της διαφθοράς και της ακρίβειας ώστε να θέσει κόκκινη γραμμή στην προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων και όλων εκείνων των ευπαθών ομάδων που απειλούνται από τον ιό της νέας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο