Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Άνθρακας ο Θησαυρός του Κατάρ στον Αστακό !!! Απο 1500 έγιναν 140 οι θέσεις εργασίας.

Χοντρό δούλεμα μας….. έριξαν οι κυβερνητικοί παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με την πολυσυζητημένη επένδυση των Αράβων στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Και για την ιστορία να αναφέρουμε δυο λόγια. ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ μεγάλης κλίμακας στον τομέα της ενέργειας από αραβικά κεφάλαια προελεύσεως Κατάρ, μαζί με Ελληνες επιχειρηματίες δρομολογείται στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Αστακού (ΒΙΠΕ), συνολικού ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ.. Η είδηση «έπεσε» πολύ ευχάριστα στην περιοχή και φυσικά επειδή πριν την γνωστοποίηση της υπήρξε επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κουβέλη η κυβέρνηση προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Κάποιοι τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες ήταν πιο συγκρατημένοι, αυτός όμως που έσπευσε να καρπωθεί την θετική εξέλιξη και την κατά φημολογία δημιουργία 1500 θέσεων εργασίας ήταν ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θ. Σώκος.
Αυτό είχαμε πιστέψει βέβαια όλοι μέχρι που διέρρευσε από τα γραφεία της Αστακός Τέρμιναλ το έγγραφο που σας παρουσιάζουμε και το οποίο αποτυπώνει τις πραγματικές διαστάσεις του έργου. Υπήρξε τελικά μεγάλη έκπτωση και από 1500 οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την πλήρη ανάπτυξη του έργου δεν θα ξεπερνούν τις 140.
«Αυτός ο γίγαντας που κοιμάται περίμενε κάποιον να τον ξυπνήσει ώστε να αξιοποιηθεί το τεράστιο επενδυμένο κεφάλαιο που υπάρχει….. Είναι μια επένδυση πραγματικά τεράστιων μεγεθών. Αν δεν πίστευα και αν δεν πιστεύω στις πολλές και μεγάλες δυνατότητες του Πλατυγιαλίου δεν θα έκανα αντίστοιχες ενέργειες…. Αλλάζουν οι οικονομικοί παράμετροι, αλλάζει και η ζωή μας. Πολλές θέσεις εργασίας σε ένα τέτοιο χώρο σημαίνει πολλαπλές θέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Μπορεί να μετατραπεί η Αιτωλοακαρνανία σε έναν μεγάλο κόμβο παραγωγής ενέργειας.» Τα παραπάνω αποτελούν σημεία από την τοποθέτηση του κ. Σώκου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την μεγάλη επένδυση. Ο Νομάρχης εκείνες τις ημέρες με άνωθεν εντολές η επιχειρώντας να γίνει αρεστός στην κυβέρνηση δεν έχανε ευκαιρία να μιλάει για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και τα πολλαπλά οφέλη που θα προσκομίσει ο φιλημένος νομός.... έτσι ως αδιάψευστoι μάρτυρες σήμερα που αποκαλύπτεται πως η επένδυση δεν είναι αυτών των διαστάσεων υπάρχουν οι συνεντεύξεις του αλλά και οι δημόσιες τοποθετήσεις του.
«Σε ότι αφορά την περιοχή μας θα συντελεστεί μια μεγάλη αλλαγή με την δημιουργία εκατοντάδων θέσεων πρωτογενούς εργασίας, όπως επίσης και με τη δημιουργία πολλών άλλων δευτερογενών εργασιών» δήλωνε στην Εφημερίδα Αιχμή ο κ Νομάρχης . Και σήμερα μάλλον άβολα θα αισθάνεται με την διακίνηση αυτού του εγγράφου και αυτός και οι υπόλοιποι πρασινοφρουροί της περιφέρειας που είτε δεν ήξεραν τα πραγματικά μεγέθη του έργου, είτε τα ήξεραν και μας κορόιδεψαν όλους βυθισμένοι στην βεβαιότητα τους πως η ιστορία των θέσεων θα αργήσει να αποκαλυφθεί….
Πηγή: http://paronetol.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο