Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ένας Δήμος όλο το Ξηρόμερο. Όχι στον μαρασμό και την διάσπαση.

Η προσπάθεια που γίνεται από λίγους για λόγους μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς, να διασπάσουν την τ. επαρχία Ξηρομέρου σε δύο ή τρείς δήμους βρίσκει κάθετα αντίθετους όλους τους Ξηρομερίτες.
Οι Βαλτινοί όλοι μαζί, οι Τριχώνιοι όλοι μαζί, οι Μεσολογγίτες όλοι μαζί, οι Ναυπάκτιοι όλοι μαζί, μόνο οι Ξηρομερίτες χωρισμένοι; Γιατί; Ποιοι θέλουν να διασπάσουν την τ. επαρχία Ξηρομέρου;
Τα κοινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Ξηρομερίτες, η γεωγραφική θέση, τα παρόμοια γεωμορφολογικά στοιχεία, ο γεωργικός και κτηνοτροφικός χαρακτήρας της περιοχής, η κοινή ιστορική και αρχαιολογική διαδρομή, καθιστούν το Ξηρόμερο ένα σύνολο, που οφείλει να δρα ενιαία.
Ένας ενιαίος δήμος στο Ξηρόμερο είναι αυτός, που θα έχει τις διοικητικές και οικονομικές δυνατότητες για να προωθήσει την ανάπτυξη της περιοχής, να διεκδικήσει κονδύλια για μεγάλα έργα προς όφελος των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής.
Ένας ισχυρός, διοικητικά και οικονομικά δήμος, είναι το εχέγγυο για να βγει η περιοχή μας από την απομόνωση και να τολμήσει την είσοδό της σε νέα τροχιά ανάπτυξης.
Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται με το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, δεν αφήνει περιθώρια να μιλάμε για διάσπαση του Ξηρομέρου σε δύο Δήμους. Όλο το Ξηρόμερο θα πρέπει να είναι ένας Δήμος, να έχει μια ισχυρή φωνή, να έχει ένα μεγάλο πληθυσμό ώστε να μπορεί να διεκδικεί περισσότερα πράγματα.
Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα ενιαίο και δυνατό Ξηρόμερο.
«ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο