Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ομιλία του βουλευτή κου. Παναγιώτη Κουρουμπλή στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σημαντικές αναφορές έκανε ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο κος Κουρουμπλής ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Κύριε Πρόεδρε, η πολιτική ευτυχώς ή δυστυχώς κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Εν συνεχεία ο κος Κουρουμπλής αναφέρθηκε σε τέσσερις λέξεις - έννοιες κλειδιά. Το πρώτο ζήτημα το οποίο έθιξε ο βουλευτής είναι οι σπατάλες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι οι σπατάλες αποτελούν μία από τις σοβαρότερες παραμέτρους της σημερινής δύσκολης κατάστασης της χώρας, ωστόσο οι διοικήσεις των μεγαλύτερων κρατικών μηχανισμών που μαζί με την Κυβέρνηση της Ν.Δ., φέρουν την ευθύνη αυτή, βρίσκονται ακόμα στις θέσεις τους.
Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κος Κουρουμπλής είναι η ακρίβεια, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ζητούμε από τον ελληνικό λαό τη μείωση των εισοδημάτων του και το πάγωμα των συντάξεών του, ενώ η ακρίβεια ακόμα καλπάζει αφυδατώνοντας το εισόδημα. Που είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, πότε θα συγκρουστούμε με την καρτελοποιημένη αγορά;"
Σημαντική αναφορά έκανε επίσης στην παραγωγικότητα της χώρας. Συγκεκριμένα τόνισε πώς όλοι μας, λιγότερο ή περισσότερο ευθυνόμαστε για τη συρρίκνωση και όχι τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας, λέγοντας «Θα κινητοποιήσουμε τον ελεγχόμενο από το κράτος μηχανισμό της Αγροτικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τράπεζας Αττικής για τη στήριξη του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας της χώρας; Θα αξιοποιήσουμε τη σχολάζουσα περιουσία του δημοσίου, όχι πουλώντας την, αλλά ενοικιάζοντάς την για 30-40 χρόνια για επενδύσεις;"
Ο κος Κουρουμπλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κοινωνική άμυνα, λέγοντας «Κύριε Πρόεδρε, ο ιός της νέας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού έχει εισβάλλει στη ζωή πολλών ανθρώπων και οικογενειών. Το σύστημα παράγει με μεγάλους ρυθμούς, αυξάνοντας τον αριθμό των αδυνάτων όπως άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι, άστεγοι και ανάπηροι. Δικαιολογημένη είναι η φοβία που περιρρέει από την εμπειρία της παρουσίας του Δ.Ν.Τ. σε άλλες χώρες. Η κόκκινη γραμμή της Κυβέρνησης θα πρέπει να ορίζει ότι όλες αυτές οι ομάδες που απειλούνται, δεν θα βρεθούν στο περιθώριο αλλά συμμετάσχουν στο γίγνεσθαι, στη δίκαιη κατανομή της ανάπτυξης της χώρας».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Κουρουμπλής ανέφερε «Κύριε Πρόεδρε πρέπει να μετατρέψουμε το κλίμα απαισιοδοξίας σε αισιοδοξίας με πρωτοβουλίες συνέγερσης όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Το κλίμα της απαισιοδοξίας και μελαγχολίας οδηγεί σε αδράνεια. Μια σύγχρονη ρήση λέει πως το αναπότρεπτο τέλος της ζωής δεν είναι ο θάνατος αλλά η παραίτηση. Δεν πρέπει να αφήσουμε την κοινωνία να ξαπλώσει στις ράγες, περιμένοντας το τρένο της ιστορίας να περάσει από πάνω της.
Κύριε Πρόεδρε, δώστε όραμα, ηγείστε μιας μεγάλης ιστορικής παράταξης που δεν παρέδωσε ποτέ την Ελλάδα ούτε εθνικά ούτε κοινωνικά ακρωτηριασμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο