Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η επένδυση από το Κατάρ είναι το θέμα στο Διοικητικό συμβούλιο της ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλίου Αστακού.


Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό συμβούλιο της ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλίου Αστακού, με πρωτοβουλία του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου και με αντικείμενο, όπως είναι φυσικό, τη μεγάλη επένδυση που πρόκειται να γίνει και αφορά στην λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υγροποιημένο φυσικό αέριο καταρινής προέλευσης.
Σκοπός είναι, όπως επισημαίνεται απ’ την πλευρά της νομαρχίας, να διασφαλιστεί η λειτουργία της ΝΑΒΙΠΕ και για άλλες χρήσεις και όχι μόνο για την εξυπηρέτηση της επένδυσης της μονάδας του φυσικού αερίου.
Πάντως επιστολή με αιχμές και σχετική με το θέμα της επένδυσης του Κατάρ στο Πλατυγιάλι, απέστειλε ο επικεφαλής της ΝΑΣ Γιώργος Σολτάτος στον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου ζητώντας του την άμεση σύγκλιση του νομαρχιακού συμβουλίου.
Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η προθεσμία για την υποβολή των θέσεων του Ν.Σ. προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αφορμή το έγγραφο του ίδιου του υπουργείου για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού, τελειώνει….
Ο Γιώργος Σολτάτος επισημαίνει με νόημα πως «δεν πρόκειται για μια επένδυση μικρή που μπορούν οι περιβαλλοντικοί όροι να μην έχουν επιπτώσεις ευρείας κλίμακας, που ενδεχομένως δεν θα ήταν και σημαντικοί, έτσι ώστε να μην υπάρξει παραπέρα ενημέρωση ή και συζήτηση, αλλά πρόκειται για σημαντικότατη επένδυση που μπορεί να μην έχει τα πλήρη στοιχεία της εκείνης της καύσης του λιθάνθρακα, αλλά δεν απέχει και πάρα πολύ».
Ο κ. Σολτάτος τέλος, αφού ζητά να δοθούν στα μέλη του Ν.Σ. τα σημαντικότερα σημεία της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ, τονίζει αφήνοντας σαφέστατη αιχμή προς τον πρόεδρο του ΝΣ πως «σε περίπτωση που παρέλθει η προβλεπόμενη προθεσμία που ορίζει ο Νόμος και το Υπουργείο προχωρήσει σε έγκριση ή όχι των τροποποιήσεων των περιβαλλοντικών όρων του λιμανιού, θα σας θεωρήσουμε, αποκλειστικά και ηθικά υπεύθυνο, γι’ αυτό».
Πηγή: Εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων»
http://e-politeia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο