Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Συνάντηση εκπαιδευτικών από την Ευρώπη στο Γυμνάσιο Μοναστηρακίου Ανακτορίου, στα πλαίσια του προγράμματος δια βίου Μάθησης-Comenius.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS
17-21 Απριλίου 2010, Μοναστηράκι Αιτωλοακρνανίας, Ελλάδα (GR)
Πραγματοποιήθηκε από 17-21 Απριλίου 2010, η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση στο Γυμνάσιο μας, συντονιστών και υπεύθυνων δράσης των σχολείων εταίρων που υλοποιούν το σχετικό πρόγραμμα δια βίου Μάθησης-Comenius.
Αντιθέτως, δεν ήταν προγραμματισμένη η δράση του ηφαιστείου Eϊγιαφιατλαγιοκούλ της Ισλανδίας που «ακυρώνοντας» τις αεροπορικές μετακινήσεις στον ευρωπαϊκό χώρο για κάποιες μέρες, έγινε η αιτία να καταστεί αδύνατη η συμμετοχή των Ισπανών (που θα μετακινούνταν μέσω Αγγλίας) και των Γάλλων εταίρων (που θα μετακινούνταν μέσω Γερμανικού αερολιμένα) με εξαίρεση μιας Γαλλίδας καθηγήτριας που ήδη βρίσκονταν στην Αθήνα για δικούς της λόγους. Έτσι με πλήρη συμμετοχή, βρέθηκαν μόνο οι Ιταλοί εταίροι. Παρ'όλα αυτά, το πρόγραμμα της συνάντησης υλοποιήθηκε σχεδόν συνολικά.
Το απόγευμα του Σαββάτου 17/4 ξεναγήθηκαν οι φίλοι μας στην πόλη της Λευκάδας, στην οποία ακολούθησε δείπνο.
Την Κυριακή 18/4 έγινε μικρή εκδρομή στην Πάργα, στο Νεκρομαντείο, μικρή βόλτα στον Αχέροντα και ξενάγηση στην Πρέβεζα.
Τη Δευτέρα 19/4 έγιναν οι εργασίες στο σχολείο μας
.
Παραβρεθήκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Αμφιλοχίας κ. Σπύρος Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανακτορίου κ Νίκος Φούντας, ενώ επίσης παρόντες ήταν ο κ. Σπύρος Μπαράκος, πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοναστηρακίου, και ο κ. Απόστολος Φούρλης, πρόεδρος του τοπικού συμβούλιου Μοναστηρακίου του Δήμου Ανακτορίου. Το μεσημέρι, μετά από τηλεδιάσκεψη με τους εταίρους που δεν κατάφεραν να έρθουν από το Γαλλικό και το Ισπανικό σχολείο, έγινε ξενάγηση στο κάστρο της Βόνιτσας και παρατέθηκε γεύμα από το Δήμο Ανακτορίου. Οι εργασίες συνεχίστηκαν το απόγευμα.
Την Τρίτη 20/4 μετά από ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Πρέβεζας, η συνάντηση συνεχίστηκε στο σχολείο μας και με δεύτερη τηλεδιάσκεψη με τα σχολεία εταίρους αυτή τη φορά και με συμμετοχή μαθητών.
Στο περιθώριο των εργασιών, έγινε ξενάγηση στον Βυζαντινό ναό του Παντοκράτορα, καθώς και στην παραδοσιακή νεροτριβή-μύλο του Μοναστηρακίου. Το απόγευμα αποχώρησαν οι Ιταλοί και την Τετάρτη 21/4 η Γαλλίδα φίλη μας.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για την όποια επιτυχία της συνάντησης μας:
• - τον κ. Σπύρο Παπαθανασίου, προϊστάμενο του 2ου Γραφείου εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
• - τον κ. Βασίλειο Χουλιάρα, υπεύθυνο Οικονομικών επαγγελματικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας
• - τον κ. Νίκο Φούντα, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανακτορίου και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
• - τον κ. Απόστολο Φούρλη, πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Μοναστηρακίου
• - τον κ. Σπύρο Μπαράκο, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού-Γυμνασίου Μοναστηρακίου.
• - τον κ. Γιώργο Γουρούνα, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Μοναστηρακίου
• - τον κ. Νώντα Νικάκη, διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου Βόνιτσας.
• - τον κ. Νώντα Κόγκα, εκαπιδευτικό του Επαγγελματικού Λυκείου Βόνιτσας.
• - τις κυρίες Άννα Κοκοτσέλου, Γιαννούλα Γουρούνα, Τασία Φουσέκη, Σοφία Γουρούνα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού-Γυμνασίου Μοναστηρακίου.
• - τον κ. Δημήτρη Βλάχο.
• - και φυσικά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μας και συναδέλφους που εργάστηκαν στην προετοιμασία και υλοποίηση της συνάντησης αυτής.
Η επόμενη δραστηριότητα του προγράμματος Comenius, θα γίνει στο σχολείο Ettore laccarino , στο Ercolano- Napoli (Ιταλία), 7-12 Μαΐου 2010 και θα έχει τη μορφή «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας» στην οποία, εκτός των Ιταλών, θα λάβουν μέρος 8 μαθητές από το σχολείο Louis Arbogast του Mutzig- Strasbourg (Γαλλία), 5 μαθητές από το σχολείο IES Luis Berlanga, Alicante (Ισπανία) και 4 μαθητές από το Γυμνάσιο Μοναστηρακίου, με φιλοξενία σε οικογένειες.
Η παιδαγωγική ομάδα
Πηγη: http://www.panaitoliki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο