Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

2 δήμοι στο Ξηρόμερο, 7 δήμοι στην Αιτωλοακαρνανία.

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία 330 με 340 δήμων σε όλη τη χώρα, με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνονται κάθε 5 χρόνια μαζί με τις ευρωεκλογές. Ειδικότερα για την Αιτωλοακαρνανία προβλέπεται η δημιουργία των εξής 7 δήμων και για 2 το Ξηρόμερο.
Δήμος Αγρινίου
με έδρα το Αγρίνιο αποτελούμενος από τους δήμους Αγρινίου, Αγγελοκάστρου, Θεστιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων, Νεάπολης και Στράτου οι οποίοι και καταργούνται.
Δήμος Ναυπακτίας με έδρα τη Ναύπακτο αποτελούμενος από τους δήμους Ναυπάκτου, Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλλήνης, Αντιρρίου και Χάλκειας οι οποίοι και καταργούνται.
Δήμος Αμφιλοχίας με έδρα την Αμφιλοχία αποτελούμενος από τους δήμους Αμφιλοχίας, Μενιδίου και Ινάχου οι οποίοι και καταργούνται.
Δήμος Αστακού με έδρα τον Αστακό αποτελούμενος από τους δήμους Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών οι οποίοι και καταργούνται.
Δήμος Ξηρομέρου με έδρα τη Βόνιτσα αποτελούμενος από τους δήμους Ανακτορίου, Παλαίρου και Μεδεώνος οι οποίοι και καταργούνται.
Πρόταση 1
Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
με έδρα την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου αποτελούμενος από τους δήμους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών
Δήμος Τριχωνίδας
με έδρα το Θέρμο αποτελούμενος από τους δήμους Θέρμου, Μακρυνείας και Αρακύνθου.
Πρόταση 2
Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
με έδρα την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου αποτελούμενος από τους δήμους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιαδών, Μακρυνείας και Αρακύνθου
Στο Δήμο Θέρμου δεν επέρχεται μεταβολή και χαρακτηρίζεται ορεινός.
Πηγή: http://messolonghinews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο