Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

"11 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο Ακτίου - Αμφιλοχίας"

Aίτημα ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, και όχι μόνο της Ηπείρου, αποτελεί η άμεση ανακατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο-Αμφιλοχία, που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό οδηγών από και προς Αλβανία, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας.
Δήμαρχοι έστειλαν επιστολή
προς τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, επισημαίνοντας ότι «ο υπάρχον δρόμος βρίσκεται συχνά στο προσκήνιο, λόγω των πολλών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων». Μάλιστα αναφέρεται ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα 11 άνθρωποι μόνο από το Δήμο Ανακτορίου έχασαν τη ζωή τους! Να σημειωθεί ότι ο δρόμος αυτός, έχει κατασκευαστεί στα τέλη της δεκαετίας του 60 με μη ορθά γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Από τότε μέχρι σήμερα συντηρήθηκε ελάχιστες φορές.
«Το έργο δεν μπορεί να καθυστερήσει και είναι αδιανόητο να επικαλούμαστε λόγους οικονομικής ύφεσης, όταν θρηνούμε θύματα καθημερινά», υποστηρίζει ο Δήμαρχος Ανακτορίου Θεόδωρος Αποστολάκης. Και προσθέτει: «Ανησυχώ πολύ για τις μεγάλες καθυστερήσεις που θα υπάρξουν, στην περίπτωση που ξεκινήσουν νέες διαδικασίες για δημοπράτηση και επιλογή αναδόχου».Το ίδιο αίτημα διατυπώνει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα Βαγγέλης Παπαχρήστος. Προτείνει «να προχωρήσει άμεσα η σύμβαση και όποια προβλήματα προκύψουν να αντιμετωπιστούν κατά την διάρκεια της κατασκευής».
proinoslogos
Πηγή: http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο