Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ: «Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στηρίζει και ενισχύει τους φτωχούς και αδύναμους»

Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης μιλώντας την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στην συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας» ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο που εντάσσεται στο πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών και παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις στηρίζοντας τους πολλούς, τους φτωχούς και αδύναμους. Είναι ένα νομοσχέδιο που κινείται προς την κατεύθυνση της αναδιανομής του εισοδήματος και της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης το επίδομα θα «χρηματοδοτηθεί» από την έκτακτη εισφορά στα μεγάλα κέρδη των επιχειρήσεων, των τραπεζών και στην μεγάλη ακίνητη περιουσία. Αφορά στην άμεση αναδιανομή, από τους έχοντες και κατέχοντες σε εκείνους που αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες. Καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση 300-1.300 Ευρώ, και από αυτά τα μισά πριν το τέλος του χρόνου, σε δυόμιση (2,5) εκατομμύρια πολίτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, σε μισθωτούς, αγρότες με χαμηλό εισόδημα, σε συνταξιούχους, σε ανέργους, σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.»
Αναφερόμενος στην κοινωνικά δίκαιη χρηματοδότηση του επιδόματος και τον δημοσιονομικό ουδέτερο χαρακτήρα του έκανε τις εξής επισημάνσεις: «Με το σημερινό νομοσχέδιο επιβάλλουμε την εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης σε 400 μεγαλο-επιχειρήσεις με υπερκέρδη πάνω από 5 εκ. Ευρώ. Δεν είμαστε ενάντια στο επιχειρείν και το κερδίζειν. Είμαστε όμως ενάντια στα υπέρογκα κέρδη που διοχετεύονται ως υπέρογκα Bonus στα Golden Boys των εταιρειών του Δημοσίου, Bonus που αντιστοιχούν σε 1500 Ευρώ την ημέρα, αντί να ενισχύουν το πενιχρό εισόδημα των μισθωτών-συνταξιούχων-ανέργων και Α.Μ.Ε.Α των 400-500 Ευρώ. Επιβάλλουμε έκτακτη εισφορά σε 70.000 μεγαλο-ιδιοκτήτες σε σύνολο 4,5 εκατ. Ιδιοκτητών.»
Τέλος ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν ρυθμίσεις θεμάτων ιατρών Ε.Σ.Υ. κάνοντας τις εξής επισημάνσεις:
«Με τις ρυθμίσεις αυτές ενισχύουμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ και θωρακίζουμε την δημόσια υγεία, παρεμβαίνοντας άμεσα λόγω και της πανδημίας της νέας γρίπης.
Παρέχεται σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως πανδημίες και φυσικές καταστροφές, η δυνατότητα χορήγησης αποζημίωσης στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Ε.Σ.Υ., το οποίο θα απασχοληθεί πέραν του ωραρίου εργασίας για την αντιμετώπιση τους.
Συνιστούμε 1.000 θέσεις ειδικευμένων ιατρών του Ε.Σ.Υ. για την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων για να εφαρμοσθεί το νέο σύστημα εφημερίας και να ενισχυθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας της νέας γρίπης.»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο