Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Μόλις κυκλοφόρησαν δύο νέα εξαιρετικά βιβλία του ποιητή Άρη Μπιτσώρη: «Εμμέτρως Πλην Σαφώς» και «Ωδαί τοις ηττημένοις».

Δυο πολύ σημαντικά και άκρως ενδιαφέροντα βιβλία κυκλοφόρησαν σχεδόν ταυτόχρονα αυτές τις ημέρες από τον πολυγραφότατο Ξηρομερίτη ποιητή Άρη Μπιτσώρη, με τον τίτλο: «Εμμέτρως Πλην Σαφώς» και «Ωδαί τοις ηττημένοις». Για ένα συγγραφέα, η συγκίνηση είναι πάντα ξεχωριστή κάθε φορά που πιάνει στα χέρια του φρεσκοτυπωμένο ένα καινούριο του βιβλίο. Πόσο μάλλον... δύο καινούρια του βιβλία! Το Blog ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS του εύχεται να είναι Καλοτάξιδα και με το καλό περιμένουμε και το επόμενο….
Ας βυθιστουμε στις σκεψεις του:

«Εμμέτρως Πλην Σαφώς», το τέταρτο βιβλιαράκι της σατιρικής σειράς με σχόλια και σχολιανά που συγκεντρώθηκαν την τελευταία διετία. Έμμετροι αυτοσαρκασμοί, σχολιασμοί για τους φίλους του, για τους συναδέλφους του, για παπάδες, για γιατρούς, για την καθημερινότητα, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Περιβάλλον. Οι στίχοι αυτοί είναι ακατάλληλοι για σοβαρούς και σοβαροφανείς, για υποκριτές, ωτακουστές, ραδιούργους, συκοφάντες, Γραμματείς, Φαρισαίους κ.λ.π.
Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο
Χριστόδουλος Κουβέλης.

«Ωδαί τοις ηττημένοις». Ποιήματα γραμμένα από καρδιάς. Προσωπικά βιώματα, ιστορίες φίλων, σχολιασμός της καθημερινότητας, πικρό χιούμορ, τραγούδια λαϊκά.
Στίχοι αφιερωμένοι σε εκείνους που έστω και μια φορά στη ζωή τους χόρεψαν το ζεϊμπέκικο της ουτοπίας. Περιορισμένος αριθμός αντιτύπων περιέχει κολάζ του Μαχαιριώτη καλλιτέχνη Χριστόδουλου Κουβέλη.

Επίσης τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσουν τα «ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ», που όπως «ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΟΚΙΑΣ» και στα «ΓΟΥΡΜΑ ΚΟΥΜΑΡΑ», που ανήκουν στην ίδια ενότητα, σατιρίζουν τύπους και χαρακτήρες του τόπου καταγωγής του ποιητή, περιστατικά και συμπεριφορές. Επαινούν θετικές ενέργειες και στιγματίζουν τα αρνητικά φαινόμενα που δυστυχώς υπερτερούν. Στίχοι που σπάνε κόκαλα, όπως λένε κάποιοι φίλοι, όμως δεν περιέχουν ίχνος εμπάθειας, είναι φορτωμένοι με πόνο και αγάπη για τον τόπο. Προδίδουν την αγωνία για το παρόν και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας και έχουν σκοπό να αφυπνίσουν το φιλότιμο και τις αδρανείς συνειδήσεις. Στις τελευταίες σελίδες αυτού του βιβλίου ο δημιουργός, μετά από επιθυμία πολλών Ξηρομεριτών, θα συμπεριλάβει και τα ποιήματα «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ», «ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ» (ΑΧΕΛΩΟΣ), «ΔΙΑΘΗΚΗ», «Ο ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ…», «Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ».
Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο συγγραφέας-ιστορικός Γιώργος Μπαρμπαρούσης.
Βιογραφικό
Ο Άρης Μπιτσώρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, από Ξηρομερίτες γονείς, από τη Μπαμπίνη. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Μαθηματικός και είναι Γυμνασιάρχης στο 1ο Γυμνασίο Κορδελιού Θεσσαλονίκης. Έχει γράψει 18 ποιητικές συλλογές, κριτικά κείμενα και άρθρα. Έχει συνεργαστεί σε πολλές ανθολογίες και περιοδικά. Ο Άρης Μπιτσώρης παραμένει ένας ποιητής με ανεξάντλητα αποθέματα εμπνευσμένου λόγου, και δηλώνει «παρών» όχι μόνο στο χώρο της λογοτεχνίας αλλά συμμετέχει και στα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά δρώμενα του νομού Αιτωλοακαρνανίας ως μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης» και του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τα βιβλία να επικοινωνήσουν με το ποιητή στο κινητό τηλέφωνο 6938552382 ή με το ταχυδρομείο στη διεύθυνση:
ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 20 Ν. ΚΟΡΔΕΛΙΟ
56334 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου