Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή «Σταλαγμίτες», του Ξηρομερίτη ποιητή Αλέξανδρου Νικ. Βαρόπουλου.

Κυκλοφόρησε, πριν λίγες μέρες, η τελευταία ποιητική συλλογή, του Αιτωλοακαρνάνα ποιητή Αλέξανδρου Νικ. Βαρόπουλου, από τις Εκδόσεις Ίβυκος με τίτλο «Σταλαγμίτες»!
Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο ποιητής, σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, μας μίλησε για το έργο του.
κ. Α. Βαρόπουλε, η τελευταία σας ποιητική συλλογή «Σταλαγμίτες», τι περιλαμβάνει;
- Είναι η 16η ποιητική μου συλλογή και περιλαμβάνει 56 ποιήματα, που αγγίζουν και κεντρίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα: Τον έρωτα, τη φιλία, την οικολογία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανθρωπιά, τη λύπη, το στοχασμό, το όνειρο … την ελπίδα.
Τα ερεθίσματα, για τη δημιουργία των ποιημάτων σας, από που προέρχονται;
- Τα ερεθίσματα τα παίρνω από τους ανθρώπους, από τη φύση και από προσωπικά βιώματα.
Τι το ιδιαίτερο θέλετε να προσθέσετε, σχετικά με την τελευταία σας ποιητική συλλογή;
- Η τελευταία μου ποιητική συλλογή «Σταλαγμίτες», έχω την αίσθηση καθώς εργάζομαι απ’ το 1986 τα θέματα της ποίησης, πως είναι πιο ώριμη. Έχει περισσότερες αισθητικές απαιτήσεις, όπως τουλάχιστον φαίνεται και από την ίδια ανταπόκριση που έχω απ’ τους αναγνώστες μου.
Ο ποιητής Αλέξανδρος Νικ. Βαρόπουλος γεννήθηκε στο Καραϊσκάκη Αστακού και διαμένει στο Αγρίνιο. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός του Δημοσίου (Δάσκαλος). Ασχολείται συστηματικά με την λογοτεχνία και την ποίηση. Από το 1986 μέχρι σήμερα, έχει εκδόσει - κυκλοφορήσει 16 ποιητικές συλλογές. Έγραψε και δημοσίευσε, σε εφημερίδες και περιοδικά, αρκετά λογοτεχνικά δοκίμια (παρουσιάσεις βιβλίων). Καρπός αυτής της προσπάθειας, είναι και το δίτομο έργο του «Προσεγγίσεις», όπου παρουσιάζονται και αρκετοί Αγρινιώτες Λογοτέχνες – Δημιουργοί. Συνεργάστηκε με τα έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά «ΙΒΥΚΟΣ» και «ΠΑΡΟΥΣΙΑ» και υπήρξε σύμβουλος έκδοσης του πρώτου. Το έργο του παρουσιάστηκε από Μ.Μ. Επικοινωνίας και Ανθολογίες με θετικές κριτικές. Ο ποιητής έχει τιμηθεί αρκετές φορές. Είναι μέλος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών (Ε.Α.Λ.) και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.). Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον Δημήτρη Παπαποστόλου. Τους «Σταλαγμίτες» μπορείτε να τους βρείτε και στα βιβλιοπωλεία του Αγρινίου.
Ρεπορτάζ-συνέντευξη: Δημήτρης Ντόκας
Πηγή: http://prototypia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο